16-12-2012

De plaatsen Zwanenburg en Hoofddorp in de gemeente Haarlemmermeer bezocht. Vooral veel gewandeld.

 

mystery16220. Een Vreemde Taal by Kits en Ko

16220SmileHet lijkt me in het algemeen niet, dat je voor een vreemde taal in Hoofddorp moet zijn. In Hoofddorp is sowieso niets vreemd. Toch bracht de oplossing van een merkwaardig bedrukt vodje papier mij naar deze Noord-Hollandse plaats en bovendien naar een plek met een typisch Hollands uitzicht. Eenmaal ter plekke zal het wel geluk geweest zijn, maar bij de eerst graai was het raak en had ik een fraai verborgen cache in handen. Heel mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional16219. De Kapitein by waggel_4

SmileIk geloof niets van het verhaal van die kapitein. In de eerste plaats ligt Hoofddorp niet aan zee en in de tweede plaats kun je in zo’n overzichtelijk dorp als Hoofddorp niets verliezen. Kortom, ik vertrouw dit zaakje niet. En dat werd nog versterkt door mijn onderzoek hier ter plekke. Na grondige bestudering van het “gevonden” voorwerp, kwam ik tot de conclusie, dat die nog nooit een schip had gezien. Ten slotte de opmerking dat ik qua grootte een microcache vond. Het is de eerste cache van deze CO en er is geen enkele reden om de grootte niet te vermelden. Voortaan gewoon de grootte van caches aangeven in je beschrijving.

Dank voor deze cache.

 

traditional16218. Engelsholm by wamkornelis

SmileDat Engelsholm een straatnaam is in Hoofddorp genereert natuurlijk een interessant weetje, maar ik betwijfel toch of dat over een jaartje of zo nog in mijn geheugen aanwezig is. Na het parkeren van bolide op de ruime parkeerplaats, was het potje snel gevonden. Dank daarvoor.

 

traditional16217. rondje plas zeven by sakhahan

16214SmileIk wandelde in mijn winterjas

Een rondje om de Floriade plas.

En vond #7 zonder gehassebas.

 

traditional16216. Rondje plas zes by sakhahan

SmileIk wandelde in mijn winterjas

Een rondje om de Floriade plas.

En vond #6 via mijn kompas.

 

traditional16215. Rondje plas vijf by sakhahan

SmileIk wandelde in mijn winterjas

Een rondje om de Floriade plas.

En vond #5 tussen bamboe-gras.

 

traditional16214. Rondje plas vier by sakhahan

16213SmileIk wandelde in mijn winterjas

Een rondje om de Floriade plas.

En vond #4 op het snijpunt van x-as en y-as.

 

traditional16213. rondje plas twee by sakhahan

SmileIk wandelde in mijn winterjas

Een rondje om de Floriade plas.

En vond #2 tussen het gewas.

 

traditional16212. Rondje plas een by sakhahan

SmileIk wandelde in mijn winterjas

Een rondje om de Floriade plas.

En vond #1 in het moeras.

 

16211mystery16211. Bloemen voor maatje by Yoquini

SmileDe dans op de stash area voerde ik niet zonder reden uit. Het schijnt dat men hier in deze tamelijk nieuw aangelegde Plesmanhoek bij Hoofddorp de honden zodanig uitlaat, dat zij op hun hoogtepunt precies deze plek aandoen waar de cache is verborgen.

Uiterst behoedzaam te werk gegaan en na wat speurwerk kwam de pot tevoorschijn. Missie geslaagd. Dat verdiende een bloemetje! Dank daarvoor.

 

traditional16210. bijtie by sakhahan

SmileMijn succes hier in deze uithoek van Hoofddorp bestond uit het vinden van twee potjes met in beide een natte klont papier. Ik had liever één fatsoenlijk potje gehad met een droge logrol. Onderhoud! TFTC

 

traditional16209. Wildbreien by Heracross

16209SmileIk probeer regelmatig een leuke – VVVVVRRRRROEMMMMM!!!! - draai te breien aan mijn logs. Hier hoefde dat niet. De CO was zelf waarschijnlijk weken in touw geweest om een leuk dessin te ontwerpen  – VVVVVRRRRROEMMMMM!!!! - voor deze plek in een bosje recht onder een landingsroute van Schiphol, waar de vliegtuigen onophoudelijk op ongeveer 1 á 52 meter hoogte hun landing uitvoeren. Terwijl ik genoot  – VVVVVRRRRROEMMMMM!!!! - van het gebreide kleurenspectrum en de geraffineerde recht-averecht-omhalen-steek, plaatste ik mijn worteltekening. Terug in mijn bolide – VVVVVRRRRROEMMMMM!!!! – genoot ik nog even na van dit prachtige kunstwerk. Dank daarvoor. – VVVVVRRRRROEMMMMM!!!! -

 

traditional16208. Sport in Zwanenburg??? by Heracross

SmilePas nu thuis zie ik het verband tussen sport en deze cache. Een foto bij de log van spacefox verklaart alles. Blijkbaar was mijn nieuwsgierigheid ter plekke niet groot genoeg om even aan de voorkant van het grote bord te kijken. Ik was al snel tevreden met het vinden van het doosje hier bij Zwanenburg. Dank daarvoor.

 

traditional16207. TB hotel Zwanenburg by Lossantos

16206SmileBuiten het feit dat TB-hotels sowieso geen goed idee zijn, lijkt mij deze plek daar ook niet geschikt voor. Er zijn al te veel TB-hotels met inhoud geript. Gelukkig dus maar, dat in dit doosje geen TB’s en coins aanwezig waren. Trouwens de hint klopt ook niet. Geen magneet te bekennen. Het doosje staat gewoon op de grond. Toch dank voor de cache.

 

traditional16206. zegstroo by klaasberbee

SmileHad de firma Zegstroo uit Zwanenburg niet een leuk gedenksteentje kunnen plaatsen bij deze cache? Met bijbehorend passend opschrift, zoals: “Hier hebt u niets te zoeken!” Natuurlijk bedoeld voor dreuzels. Het is maar een vraag. Ik zocht wel en vond. Dank daarvoor.

 

traditional16205. Viva la voortuin by Lossantos

SmileViva la schooltuin. En zeker op zondagochtend, want dan slaapt iedereen uit. Behalve ik natuurlijk. Ik wandelde door Zwanenburg en vond hier een doosje. Dank daarvoor.

PS logrol nat. Onderhoud!

 

16203traditional16204. E.R.G. Gewilg by E.R.G.

SmileNa jaren bracht ik weer eens een bezoekje aan Zwanenburg en startte met een dansje om een treurwilg. Deze fraaie boom bleek op een verrassende plek een doosje te herbergen. Dank daarvoor.

 

traditional16203. insectenhotel by burgt35

SmileVoor een insectenhotel hoefde ik eigenlijk niet naar Schiphol-Rijk te rijden. Hier in Delft staat er ook wel eentje. Het is trouwens zeer de vraag of wij die insecten wel zo moeten verwennen met hotels. Zo vriendelijk zijn die beestjes niet jegens ons, dat zij dat verdienen. Denk maar aan: oorwormen, luizen, vlooien, wantsen, mijten, kakkerlakken, strontvliegen, platjes, tripsen, en zo kan ik nog uren doorgaan, want het aantal soorten ligt tussen de 1 á 2 miljoen. Dat er ook enkele nuttige tussen zitten, zoals bijen, libellen, hommels, mieren, kevers e.d. pleit hen nog niet vrij om ongevraagd hotels te betrekken.

Na deze overpeinzingen heb ik de petling maar gegraaid. Dank daarvoor.