14-12-2012

De fietstocht richting Berkel draaide uit op een teleurstelling. Slechts 2 van de 4 geplande caches werden gevonden.

 

traditional16199. Tunneltjes in de Westpolder #3 by Team 2nafish2

SmileNa het echec van #1 en #2 bleek, dat #3 bij station Berkel Westpolder een eitje was. Wel even onopzichtig de graai gedaan en onder het dak van de fietsenstalling gelogd om de logrol droog te houden. Dank voor deze cache.

 

 

mystery16198. Tunneltjes in de Westpolder #Bonus by Team 2nafish2

16198SmileIk had het zo mooi bedacht. Even richting Berkel fietsen en daar 3 caches pakken plus een bonus. Hoe wreed werd ik door de werkelijkheid ingehaald. Allereerst de heenroute, die was nog mooi. Ik koos voor toeristisch, omdat ik dan in één ruk door onderweg ook een cache controle kon verrichten van één van mijn geliefde puzzelcaches. Die controle lukte prima en het vervolg bracht mij langs Oude Leede, een mooie molen en de Boezemweg die ik nog kende van een cache heel lang geleden.

Zo arriveerde ik in het gebied van de drie tunnelcaches + bonus. Begonnen met de meest zuidelijke en daar ging het meteen helemaal mis. De onervaren CO heeft hier voor zijn doen waarschijnlijk een heel leuke cache geplaatst, maar totaal de moeilijkheid ervan onderschat. Moeilijkheid 2 slaat nergens op. Ik vermoedde wel de plek, maar in je eentje op je fietszadel proberen te staan en dan nog hoog te moeten reiken is voor een 70-jarige een te grote uitdaging. Niettemin toch enkele pogingen gedaan, maar er waren diverse mogelijkheden waarvoor elke keer weer de klimcapriolen moesten worden uitgevoerd. Na 3 vergeefse en hachelijke pogingen heb ik het opgegeven.

Het noodlot sloeg nog meer toe, want de vervloekte tunnel uitkomende op weg naar de volgende en begon het fors te regenen en het zou niet stoppen voor ik thuis in Delft was. Dat kon er ook nog wel bij. De 1 kilometer verderop gelegen tunnel bleek een kopie van de eerste tunnel. Dus meteen doorgefietst. Hier viel voor mij duidelijk niets te halen.

Gelukkig had de CO in zijn onervarenheid een flink slappe formule geproduceerd voor de bonus. Thuis had ik binnen 10 seconden de coördinaten al op papier. Bovendien bleek deze heel wat bejaardenvriendelijker te zijn verstopt, al kwam er ook hier een klimpartijtje aan te pas. Toch in ieder geval één cache gevonden om mijn jachtkalender te fatsoeneren.

Dank voor deze cache.