03-12-2012

Tot dusver slechts één cache gevonden op 3 december. Via een leuk wandelingetje in Delft daar nu twee van gemaakt.

 

traditional16185. DUCK #2 - Kruithuisweg by vanbaarsel

16185SmileGrootste aandachttrekker voor mij bij deze cache op de hoek Kruithuisweg-Voorhofdreef is de aldaar prijkende Dirk Costerflat. Die is vervat in een monumentaal kunstwerk. Alle leuningen van de buitengalerijen van deze 17 verdiepingen hoge flat zijn namelijk voorzien van glasplaten met daarop een tekst die niet is te lezen al zijn de letters nog zo groot. Dat wil zeggen de letters kun je wel lezen, maar de woorden en zinnen waarin ze staan, kun je nauwelijks combineren, onder andere vanwege het ontbreken van spaties.

Om het nog erger te maken lopen de zinnen rondom de flat waarbij ze ook nog een 10 verdiepingen hoge zijflank meepikken. Eigenlijk moet je 17x een rondje maken rondom de gehele flat om de volledige tekst te lezen. Waarschijnlijk kom je daarna tot de ontdekking, dat je voor hetzelfde geld zelf betere teksten had kunnen bedenken. Tenzij je natuurlijk fan bent van de Delftse schrijver Dirk Coster wiens geschriften zijn gebruikt.

Duur is deze kunstzinnige grap wel geweest. De 1600 (!) glasplaten kostten een aardige grijpstuiver, dat is wel zeker. De letters zijn via zeefdruk op de glasplaten aangebracht. Nou, dan weet je het wel. Tenminste dat hoop ik, want mij zegt het niets.

Het mooie is wel, dat ook de flatwoningen onlangs ongeveer tegelijkertijd met het aanbrengen van het kunstwerk zijn opgeknapt en dat de huur nauwelijks is verhoogd.

De cache heb ik even gegraaid door een extra wandelingetje te knopen aan mijn dagelijkse gang naar de super, alwaar ik een aldaar werkzaam lid van het team vanbaarsel kon mededelen, dat ik weer eentje van hun creaties had gelogd. De reden van deze graai ligt in de kalendersfeer. Ik vond slechts één gevonden cache op 3 december te mager. Nu zijn het twee. Dank daarvoor.