14-11-2012

Prachtige dag voor een fietstochtje. Dat geschiedde via een leuke serie op Voorne-Putten rondom de wateren van Bernisse.

 

16108mystery16119. Bernissepad "Ruwaard van Putten" De Bonus by T.yo

SmileWat een gruwelijk verhaal van Cornelis de Witt, de Ruwaard van Putten die in 1672 op beestachtige wijze is afgeslacht samen met zijn broer. Het zat Holland sowieso niet mee dat jaar 1672, in de geschiedenis bekend als het Rampjaar. Het doden van de broers hielp ook niet echt. De annalen vermelden helaas niet wat voor weer het was op die gedenkwaardige dag 20 augustus. Vandaag was het in ieder geval prachtig en dat voor een dag in november.

Om 12.46 uur stapte ik op mijn zilvermetallic kettingloze vouwfietsje voor een rondritje op Voorne-Putten rondom een stuk kronkelend toeristenwater genaamd Bernisse. De CO had daarlangs op 10 karakteristieke plekken een cache geplaatst met als toetje bovendien een bonus. Die bonus had ik om 16.40 uur in handen, zodat ik bijna 4 uren flink in touw ben geweest. Daarbij heb ik trouwens ook enkele zijstapjes gemaakt, namelijk in Abbenbroek voor een grijze steen en ergens bij het gehucht Biert om te kantelen.

Onderweg slechts één keer op mijn bek gegaan. De CO had het nodig gevonden om een cache te verstoppen op een plek die alleen bereikbaar was via het waden door oer-Hollandse vette plakkerige klei waarbij ik een tak over het hoofd zag en zodoende intensief maar niet aangenaam kennis maakte met die substantie. Voor het overige ben ik er zonder kleerscheuren vanaf gekomen, al scheelde het soms weinig.

16119Enkele caches waren zeer creatief verstopt en het is duidelijk dat de CO veel zorg en energie heeft gestopt in deze serie. Na het verzamelen van alle info mocht ik opgaan voor de bonus en was verrast dat ik weer een flink eind terug mocht fietsen naar de kant waar ik net vandaan kwam. Geen probleem overigens en het resultaat mocht er zijn. De relikwieën van de Ruwaard van Putten bleken bewaard te zijn in een heuse schatkist. Dank daarvoor en voor de mooie serie waar ik me een middag prima mee heb vermaakt.

 

traditional16118. Bernissepad "Nieuwe Kade" by T.yo

SmileZoeken naar de verborgen schat

Aan het pittoreske Bernissepad.

Zoals hier bij de Nieuwe kade,

Dat lukte zonder noemenswaarde schade.

 

16118traditional16117. Bernissepad "Strandzicht ??" by T.yo

SmileZoeken naar de verborgen schat

Aan het pittoreske Bernissepad.

Zoals hier bij twijfelachtige Strandzicht,

Ik vond hem bijna met mijn ogen dicht.

 

traditional16116. Bernissepad "Molengorsrak" by T.yo

SmileZoeken naar de verborgen schat

Aan het pittoreske Bernissepad.

Zoals hier aan het Molengorsrak,

Verborgen tussen de hele mikmak.

 

traditional16115. Bernissepad "De Sluis" by T.yo

16115SmileZoeken naar de verborgen schat

Aan het pittoreske Bernissepad.

Zoals hier aan bij de sluis,

Manmoedig droeg ik hier mijn kruis.

 

traditional16114. Bernissepad "Stompaerd" by T.yo

SmileZoeken naar de verborgen schat

Aan het pittoreske Bernissepad.

Zoals hier aan de Stompaerd,

En dat was een haalbare kaart.

 

traditional16113. Kantelen!!! #5 by EdenCorien

SmileZo mocht ik alweer kantelen en nu ergens bij het gehucht met de toepasselijke naam Biert ergens op Voorne-Putten. Eigenlijk was 16113ik bezig met de serie Bernissepad en dacht wel even een zijsprongetje te kunnen maken. Dat viel tegen. De topo op mijn GPS vermeldde niet dat het keurige pad midden door de polder naar de cache verboden was voor fietsers. Ik heb daarom een heel eind omgefietst omdat ik te eigenwijs was even heen en weer te willen fietsen vanaf een logischer plek. Zodoende bijna helemaal een keurig rondje gefietst rondom de polder Biert. Maar voor Appie heb ik dat allemaal over.

Alles kwam goed en de cache kon worden gelicht. Proost en dank!

 

traditional16112. Bernissepad "Groene Stroom" by T.yo

SmileZoeken naar de verborgen schat

Aan het pittoreske Bernissepad.

Zoals hier bij een groene-stroomgemaal,

Lastig verborgen, bijna een schandaal.

 

16110traditional16111. Bernissepad  "Het Pad" by T.yo

SmileZoeken naar de verborgen schat

Aan het pittoreske Bernissepad.

Zoals hier aan het lange smalle pad,

Fluitend vond ik hem, wat-dacht-je-wat.

 

traditional16110. Bernissepad "De Dijk" by T.yo

SmileZoeken naar de verborgen schat

Aan het pittoreske Bernissepad.

Zoals hier aan de lange smalle dijk,

En beslist niet achter een zomer- of wintereik.

 

traditional16109. De grijze steen 2 by Rutty

16109SmileEven een grijs steentje uit Abbenbroek meegenomen op mijn fietstochtje langs de serie van het Bernissepad. Figuurlijk natuurlijk, want het sjouwen van stenen kun je beter overlaten aan bij voorbeeld Obelix. Ik ben natuurlijk ook niet geheel vrij van oerkrachten, maar heb het steentje toch lekker laten liggen. Dank voor deze cache.

 

traditional16108. Bernissepad "Vennetje" by T.yo

SmileZoeken naar de verborgen schat

Aan het pittoreske Bernissepad.

Zoals hier aan een rustiek vennetje,

Gelukkig had mijn GPS een antennetje.

 

traditional16107. Bernissepad "Bosschage" by T.yo

16107SmileZoeken naar de verborgen schat

Aan het pittoreske Bernissepad.

Zoals hier bij een bosschage,

Bij een levensgevaarlijk voltage.

 

traditional16106. Blanke Waal by Team MaChrAp

Smile“Ho stop!” Heel sympathiek van de CO om hier een cache te plaatsen. Ik zag het icoontje plots opdoemen toen ik op weg was naar de serie Bernissepad. Met piepende remmen mijn bolide tot stilstand gebracht en de cache gegraaid. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional16105. Het verdwenen dorp Blankenburg by geospaap & Alice in Geoland

SmileHet lijkt me behoorlijk triest als een dorp moet verdwijnen vanwege de vooruitgang. Al je herinneringen letterlijk van de kaart. De bewoners waarschijnlijk een stuk opgeschoven naar het nieuwere Rozenburg? Ik heb me er verder niet om bekommerd en heb aan de andere kant van de dijk de cache kunnen graaien. Dank daarvoor.

 

16104traditional16104. Het verdwenen dorp Nieuwesluis by geospaap & Alice in Geoland

SmileHet in 1589 gestichte dorp Nieuwe-Sluis werd in 1944 door de Duitsers geheel ontruimd. Kortom, gesticht in oorlogstijd – 80-jarige oorlog – en ontruimd in oorlogstijd – WOII -. De gemeente Rotterdam deed er nog een schepje bovenop door de bewoners rond 1960 weer te verdrijven om de haven uit te breiden. De bewoners zijn daarbij op schandalige wijze behandeld. Ik heb me er verder niet om bekommerd en een mooie cache kunnen graaien. Dank daarvoor.

 

traditional16103. De Grijze Steen 3 by Rutty J M

SmileEen grijze steen in je Heenvlietse tuintje. Lijkt me handig. Behoeft weinig onderhoud. Zo wordt tuinieren een gemakkelijke bezigheid. Ik heb het grijze geval even opgetild en met succes. Dank daarvoor.

 

traditional16102. Het viaduct by Rutty J M

16101SmileViaducten kennen altijd wel ergens een hoekje om iets te verbergen. Zoals dit viaduct hier bij Heenvliet. Een flinke graai en ik had de flinke cache te pakken. Dank daarvoor.

 

traditional16101. Gedreven door de wind 2 by Rutty J M

SmileDe molen hier in Geervliet liet zijn wieken rustig stilstaan toen ik langskwam. Het woei ook nauwelijks. Bovendien helpen al die bomen rondom de molen ook niet aan een behoorlijke winderigheid. Ik kan me niet voorstellen dat de molenaar daar blij mee is. Ik heb mijn naam op het logrolletje geschreven en me verder niet bekommerd om deze problematiek. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional16100. De sluis by Rutty J M

SmileHalsbrekende toeren voor een oude man hier bij een sluisje bij Geervliet. Maar ik draaide er mijn hand niet voor om. Dit potje moest gegraaid worden en het lukte. Het lastigste was nog om de logrol eruit te krijgen, maar ook dat lukte. Dank voor deze leuke cache.

 

16099traditional16099. T-splitsing by Rutty J M

SmileHier aan de rand van Geervliet zette ik mijzelf behoorlijk op het verkeerde been. Daardoor zocht ik verbeten op de foute plek, ook al gaf mijn GPS aan dat het niet de juiste locatie was. Na wat intensief denkwerk volgde een kleine heroriëntatie en ging ik even verbeten op een andere plek aan het werk. Dat hielp. Grappig potje trouwens. Dank daarvoor.

 

traditional16098. Net Echt by vvantrigt

SmileAls ongediplomeerd plantenkenner moet ik toch de titel bestrijden. Ik vond het behoorlijk onecht wat ik hier in Spijkenisse aantrof. Maar misschien zegt dit meer over de bewoners van deze plaats, dat ze echt en onecht nauwelijks van elkaar kunnen onderscheiden, hahaha.

Het was in ieder geval wel leuk en mooi gedaan. Dank daarvoor.