04-11-2012

Veel te vroeg kwam vandaag de voorspelde regen neer op Goeree-Overflakkee. Dus maar een klein stukje van de Omloop gevonden.

 

traditional16050. Ambassadeur van GO #2 by peterseli

16050SmileSnel een sprintje met de paraplu op naar het overduidelijke plekje van de cache. Zo, die was binnen. Wat het thema van deze cache betreft, als er één geo-ambassadeur van Goeree-Overflakkee is, dan ben ik het wel. Al voor de 24e keer toog ik vandaag geocachend naar de voormalige eilanden die een paar honderd jaar geleden eerst een 5 kilometer lange dam tussen elkaar aanlegden en daarna volledig met elkaar zijn vergroeid. Volgend jaar worden zelfs de huidige 4 gemeenten tot 1 gemeente gesmeed ondanks verzet van Goedereede.

Het was overigens geen beste dag, want het KNMI had me weer eens te pakken. In de loop van de middag werd regen verwacht. In de praktijk bleek dit al om 13.00 uur te zijn. En het kwam vrij snel met bakken omlaag. Einde oefening dus, want regen werkt verlammend op mijn geo-humeur. Meteen mijn Omloop-route afgebroken, waardoor de teller na 4 bezoekjes pas op 67 staat van de 110. Zo krijg ik dat rondje nooit klaar.

Op de terugweg naar Delft nog wat oppakkertjes kunnen graaien waaronder deze in het dorpje Zuidzijde. Dank daarvoor.

 

16049traditional16049. WATERTOREN van ZUIDZIJDE by peterseli

SmileDe watertoren werd tijdens mijn bezoekje ook aan de buitenkant goed nat gehouden door de bakken regen die het KNMI weliswaar had voorspeld, maar dan later in de middag. Geen stijl om mij zo te pakken te nemen. Gelukkig kon ik mij enigszins troosten met alweer een leuke creatie van Peterseli, je weet wel, die banketbakker uit Sommelsharnis, bekend van radio en tv. Dank daarvoor.

 

traditional16048. Paardje rijden by leenheuvel

SmileIk heb eenmaal in mijn leven eens bovenop een paard gezeten en na 10 meter vond ik het wel genoeg. Had ik toch voldaan aan de wens van mijn destijds nog piepjonge  dochter: “Pa, dat MOET je eens proberen!” Ik begrijp dat heel wat mensen het leuk vinden op een paard rond te rijden. Blijft de vraag of de paarden het net zo leuk vinden. Dit alles vroeg ik mij ter plekke midden op Overflakkee in de buurt van Stad aan ’t Haringvliet niet af, want vanwege hevige regenval werd er sowieso niet paardgereden, omdat paarden daar zoals bekend niet op gebouwd zijn. Snel dus de fraai verborgen cache gegraaid en verder maar weer. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional16047. Sluisje bij de Brienensbrug by leenheuvel

16047SmileAan het einde van de wereld bleek een fietsbrug te liggen met een aanpalend sluisje. Gelukkig een drive in cache, want het weer was niet best. Een snelle graai bracht het doosje aan het licht. Dank voor deze leuke cache.

 

16046. SOMMELSDIJK - WO2GO MULTI by peterseli

SmileOok bij Sommelsdijk stortte in WOII een geallieerd vliegtuig neer. Een Engelse bommenwerper deze keer. Goed dat er een stichting bestaat die zorgt dat dit niet vergeten wordt. En prima dat er een cache aan gewijd is. Die was goed te vinden. Dank daarvoor.

 

traditional16045. peterseli wenst u Prettige Feestdagen by peterseli

SmileGeocachen op Goeree-Overflakkee is sowieso altijd een feest, behalve als het hard regent. Tijdens mijn bezoekje hier in dit stukje bos in de buurt van Dirksland was het gelukkig nog droog, maar de lucht was al flink dreigend. Het wandelingetje naar de cache had wel iets feestelijks, al ontbrak daarbij Flakkeesche appeltaart, Chipolata taart, DIEK machtig lekker!, Tropical kruimel vlaai of een heerlijk krokant Maria-kaakje. Gelukkig had ik nog een bruine boterham met appelstroop bij me. Ook lekker. Evenals de cache, die was namelijk lekker groot. Dank daarvoor.

 

16044multi16044. RONDJE ZUIDERDIEP by peterseli

SmileGras is groen, gras is mooi, gras is voedzaam voor de koeien, maar gras is soms ook flink nat. Zoals vandaag hier achter en langs de dijk van het Zuiderdiep, een wat vreemd kanaal vlak achter de dijk van het Haringvliet. Veel dijken hier dus. Het gras langs die dijken was flink sompig, o.a. door de schuld van tractoren die soms diepe natte sporen hadden getrokken.

De multi die de CO hier had uitgezet, combineerde ik op zijn aanraden met een stel caches van de Omloop GO en dat was een prima idee. Minder leuk was het apparaat dat midden in een veld stond en op onverwachte momenten enorme knallen teweeg bracht, waarschijnlijk om vogels af te schrikken. Maar die waren er niet, dus de enige die elke keer bijna omviel van schrik, was ik.

Gelukkig vond ik zo nu en dan een cache of een wp van de multi en dat hield mij op de been. Mijn hydrofobe schoenen kreeg ik vandaag niet meer droog ondanks de hoogste stand van de ventilator in mijn bolide waarbij de luchtstroom vooral op mijn voeten was gericht dankzij een slim knopje op mijn dashboard. Desondanks was ik blij uiteindelijk op een logische plek de cache aan te treffen. Dank daarvoor.

 

traditional16043. Omloop Goeree - Overflakkee #078 by peterseli

16041SmileNummer #078 van de Omloop Goeree-Overflakkee.

Hier kan men de dorst lessen op de tournee.

 

multitraditional16042. Omloop Goeree - Overflakkee #079 by peterseli

SmileNummer #079 van de Omloop Goeree-Overflakkee.

Op een merkwaardige plek van het grasstrook-tracé.

 

traditional16041. Omloop Goeree - Overflakkee #080 by peterseli

SmileNummer #080 van de Omloop Goeree-Overflakkee.

Met uitzicht op een gemaal aan de voormalige zee.

 

traditional16040. Omloop Goeree - Overflakkee #076 by peterseli

SmileNummer #076 van de Omloop Goeree-Overflakkee.

Aan het Zuiderdiep en een grasstrook zonder vee.

 

16038traditional16039. Omloop Goeree - Overflakkee #075 by de duintoppers

SmileNummer #075 van de Omloop Goeree-Overflakkee.

Uitzicht op het Zuiderdiep en alles pais en vree.

 

traditional16038. Omloop Goeree - Overflakkee #074 by de duintoppers

SmileNummer #074 van de Omloop Goeree-Overflakkee.

Je pikt hier desgewenst een mooie wandeling mee.

 

traditional16037. Omloop Goeree - Overflakkee #073 by de duintoppers

SmileNummer #073 van de Omloop Goeree-Overflakkee.

Bij Stellendam en dat was een verstandig idee.