21-10-2012

Voornamelijk een fietsreisje langs de Oude Rijn bij Woerden. Daarna verder naar IJsselstein.

 

multi15998. IJsseloevers, sportpark IJsseloever by post1422

15998SmileSport verbroedert! Ik was getuige van het laatste deel en het einde van een hockeywedstrijd hier in IJsselstein. Dat gaat er anders aan toe dan bij voetbal, waar ik meer mee bekend ben. Na het eindsignaal verdwenen de ploegen niet van het veld, maar groepeerden zich voor het slotdefilé. Ook het ongeveer uit honderd mensen bestaande publiek bleef rustig staan in afwachting van wat komen ging. Ik ook, maar aan de andere kant van het veld, waar ik toevallig net langs wandelde.

Na een minuut of 10 bleek iedereen er klaar voor en onder klaterend applaus defileerden de ploegen langs het enthousiaste publiek, dat overigens waarschijnlijk vooral zo geestdriftig was, omdat de thuisploeg met 3-2 had gewonnen. Ook applaudisseerden de winnaars ten slotte voor de verliezers. Grappig die hockey mores.

Maar met dat al had ik nog geen cache. Daar moest ik flink voor aan de bak. Vooral moreel. De CO trakteerde mij namelijk op flink wat vreemde contaminaties en daar ben ik gevoelig voor. Voorbeeld: “tel de letters bij elkaar op” waar bedoeld werd: tel het aantal letters. Ander voorbeeld: “stapeltel de woordwaarde op tot een cijfer”  waar bedoeld werd: stapeltel de woordwaarde. Of: “tel het aantal woorden bij elkaar op” waar bedoeld werd: tel het aantal woorden. De CO kan mij (en misschien anderen) een plezier doen door de beschrijving aan te passen.

Was het geen leuke cache dan? Zeker wel. Een leuk rondje om de sportvelden, vooral op deze zondagmiddag met het luidruchtige hockeypubliek. Ook de cache zelf was mooi verborgen. Zo mooi, dat ik er flink naar heb lopen zoeken, voordat ik de listige verstopwijze had doorgrond.

Dank voor deze mooie cache.

 15998a

traditional15997. IJsselstein's enige Carpoolcache by Renica

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in IJsselstein,

Vlak naast Nieuwegein.

 

traditional15996. Zicht op vrachtwagenpark. by Libra85

SmileEen vrachtwagenpark midden in een woonwijk? Het moest niet gekker worden. Dat wilde ik wel eens zien. Het bleek nog waar ook. Altijd verrassend dat IJsselstein. Ook nog een mooie cache trouwens. Dank daarvoor.
 

 

15996traditional15995. De Magnolia by KiClauPa

SmileDe magnolia tierde zo welig hier in Benschop, dat er mooi een cache kon worden verborgen onder de nog weliger tierende buxus. Dank daarvoor.

In: TB

 

traditional15994. Op Kop.lamp by tuitje

SmileNadat ik bijna niet had gedaan wat er in de hint stond, kon ik weer eens een auto-onderdeel van Tuitje bewonderen. Met een elastiekje en een stukje plastic bleek het logpapiertje keurig droog te zijn gehouden, zodat ik uitbundig mijn worteltekening kwijt kon. Dank daarvoor.

 

traditional15993. Montfoortse Vaart by RembrandtS

SmileOoit had Tuitje hier vlakbij zijn ontluchtingscache. Daar ben ik toen vanaf Linschoten naar toe gewandeld, omdat TomTom in 2006 de Cattenbroekerdijk niet kende. Nu in 2012 wel, zodat het een drive in cache werd. Dank daarvoor.

 

15992traditional15992. 1+1=1 by straategisch geodaan

SmileHet geknutsel van de heren CO kon ik pas bewonderen na halsbrekende toeren met een kapotte barkruk. Die hoefde ik overigens niet zelf mee te brengen vanuit het café. Nee, deze handige opstapmogelijkheid bood zichzelf aan. Ik heb mezelf hoofdschuddend bekeken bij mijn worsteling om een beetje info te bemachtigen, maar het lukte en ik kon naar de cache.

Volgens mij was die niet meer in de oorspronkelijke staat, zodat ik met mijn twee linkerhanden niet nog meer toeren behoefde uit te halen. Natuurlijk na het loggen wel weer even op de barkruk. Wat een hobby, dat geocachen. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional15991. Nano Sneekermeer by RembrandtS

SmileOoit eens tijdens windstilte mee geweest om een dagje te zeilen op het Sneekermeer. Een dag om nooit te vergeten. Vooral niet het moment dat er plots uit onverwachte hoek een stevige windvlaag langskwam. De top van de mast raakte bijna het water, maar we sloegen net niet om.

Dat was in Friesland. Hier in Woerden in een nieuwe buitenwijk blijken er ook heel wat meren te zijn, zoals een Sneekermeer waar ik een nano mocht zoeken. Dat lukte gezien de mogelijkheden sneller dan ik had verwacht. Dank daarvoor.

 

traditional15990. Langs de Oude Rijn #01 by RembrandtS

SmileJa, zo’n reisje langs de Oude Rijn, Rijn, Rijn,

Regen, wind, geen zonneschijn, schijn, schijn.

#01 zou voor mij de laatste van de serie zijn.

 

15989Mijn voorbereiding voor deze serie was niet optimaal. Ik reed dus aan de verkeerde kant van het water. Daarop besloot ik mijn bolide te parkeren in Woerden en mijn zilvermetallic kettingloze vouwfietsje in te zetten. Daarop heb ik heerlijk heen en weer gefietst langs alle 10 caches, te beginnen bij #10. De route voerde vrijwel geheel langs de oever op een smal fiets/wandelpaadje en dat had wel wat. Onderweg bij #04 kwam ik een jonge tamelijk nieuwe geocacher genaamd Geo-ahb tegen waar ik een hele tijd gezellig mee heb staan kletsen.

Ook passeerde ik een stel roeiers die harder schreeuwden dan roeiden en mij vroegen waarom ik een foto van hen maakte. Ik heb hen mijn website toegeroepen en als het goed is, kunnen ze zichzelf daarop dus in actie zien.

Totaal was ik dik 2,5 uur onderweg, waarbij wel moet worden opgemerkt, dat ik een zijstapje maakte naar het Bredius Park en met Geo-ahb heb staan kletsen.

Op de terugweg naar mijn bolide heb ik daarna nog twee andere caches in Woerden weten te verschalken.

Dank voor deze mooie serie.

 

traditional15989. Langs de Oude Rijn #02 by RembrandtS

15988SmileJa, zo’n reisje langs de Oude Rijn, Rijn, Rijn,

Regen, wind, geen zonneschijn, schijn, schijn.

#02 was bijna het einde van het festijn.

 

traditional15988. Langs de Oude Rijn #03 by RembrandtS

SmileJa, zo’n reisje langs de Oude Rijn, Rijn, Rijn,

Regen, wind, geen zonneschijn, schijn, schijn.

#03 lag niet ver vanaf de waterlijn.

 

traditional15987. Langs de Oude Rijn #04 by RembrandtS

SmileJa, zo’n reisje langs de Oude Rijn, Rijn, Rijn,

Regen, wind, geen zonneschijn, schijn, schijn.

Bij #04 bleken wij niet voor één gat te vangen te zijn.

 

traditional15986. Bredius Park by Moredale

15987SmileReizen langs de Oude Rijn is leuk natuurlijk, maar een park is ook niet te versmaden. Dus maar even van de route afgeweken en mijzelf het Woerdense bos ingestuurd. Aldaar was duidelijk waar gezocht moest worden naar een doosje. Het lag trouwens zichtbaar naast de bergplek en ik denk wel te weten waarom. Onze nooit aflatende gevederde vrienden pikken en plukken aan alles waarvan ze vermoeden dat het eetbaar is, of waarvan ze vermoeden dat er iets eetbaars achter ligt verborgen. Na het loggen heb ik het doosje dus maar wat verder teruggeduwd, maar de vogels kennende is succes niet verzekerd.

Dank voor deze cache.

 

traditional15985. Langs de Oude Rijn #05 by RembrandtS

SmileJa, zo’n reisje langs de Oude Rijn, Rijn, Rijn,

Regen, wind, geen zonneschijn, schijn, schijn.

Voor #05 moest ik alweer bij een kunstwerk zijn.

 15986

traditional15984. Langs de Oude Rijn #06 by RembrandtS

SmileJa, zo’n reisje langs de Oude Rijn, Rijn, Rijn,

Regen, wind, geen zonneschijn, schijn, schijn.

Voor #06 moest ik bij een kunstwerk zijn.

 

traditional15983. Langs de Oude Rijn #07 by RembrandtS

SmileJa, zo’n reisje langs de Oude Rijn, Rijn, Rijn,

Regen, wind, geen zonneschijn, schijn, schijn.

Bij #07 prachtige graffiti als rookgordijn.

 

traditional15982. Langs de Oude Rijn #08 by RembrandtS

SmileJa, zo’n reisje langs de Oude Rijn, Rijn, Rijn,

15983Regen, wind, geen zonneschijn, schijn, schijn.

#08 gaf technisch gezien geen centje pijn.

 

traditional15981. Langs de Oude Rijn #09 by RembrandtS

SmileJa, zo’n reisje langs de Oude Rijn, Rijn, Rijn,

Regen, wind, geen zonneschijn, schijn, schijn.

#09 bleek bijzonder lastig te vinden te zijn.

 

traditional15980. Langs de Oude Rijn #10 by RembrandtS

SmileJa, zo’n reisje langs de Oude Rijn, Rijn, Rijn,

Regen, wind, geen zonneschijn, schijn, schijn.

Bij #10 opende ik het waterige  jachtterrein.

 

15797traditional15979. Straat-egisch' pla(at)sje by straategisch geodaan

SmileNiet dat ik hoge nood had, maar nu ik er toch was… Ik had wel even moeite om de locatie te vinden. Ik reed bijna nog over Nederlands enige tolbrug en die staat hier in Nieuwerbrug. Bovendien waren er kerkactiviteiten waardoor redelijk veel auto’s her en der stonden geparkeerd op plekjes die eigenlijk voor mij bestemd waren.

Toen ik eindelijk mijn gêne had overwonnen en het schijnbare privéterrein had betreden, kon ik eindelijk een origineel stukje huisvlijt bewonderen. Origineel? Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen met mijn ervaring. Dit zie je gegarandeerd nergens anders. Heel veel dank daarvoor!

PS Handdoekje mag wel eens vervangen worden... ;)

 
 

traditional15978. Thuis by Stemwinst

SmileZe lagen hier thuis in Bodegraven volgens mij nog lekker te snurken toen ik op deze zondagochtend langs de tuin sloop op zoek naar een doosje. Dat was zo slinks verborgen, dat ik het pas opmerkte na een paar heen-en-weers. Leuk gedaan. Dank daarvoor.