18-10-2012

Een dagje geocachen in Hoofddorp liep uit op een teleurstelling. Het bleef maar regenen. Na een rondje door de kantoorwijk Beukenhorst had ik het daar wel gezien.

 

15977multi15977. Kunst met de grote K? - Dobbers by jolroz

SmileRecentelijk heb ik een aardig partijtje kunst op de kop weten te tikken. En niet van de minste kunstenaars: Picasso, Matisse, Monet, Gauguin en nog wat van die jongens. Daar kun je meer thuiskomen dacht ik en voegde de daad bij het woord. Het zooitje staat nu bij mij in het berghok totdat ik er een leuk plekje aan de muur voor heb gevonden.

De kunst hier in Hoofddorp is natuurlijk ook fraai, maar vergeleken bij de Champions League Kunst bij mij thuis eigenlijk maar 4e klasse KNVB. Maar goed, de Hoofddorpers zijn er misschien blij mee en het geeft cache-leggers de kans er de aandacht op te vestigen middels het plaatsen van een cache. Hier in de kantorenwijk Beukenhost liggen/staan meerdere kunstwerken, dus ook meerdere caches.

Deze cache hier vond ik de leukste vanwege de uitvoering. Ik zal er verder niets over spoileren. Als je de clou wilt zien, moet je zelf maar komen zoeken. Ik heb me er prima mee vermaakt. Dank daarvoor.

 

traditional15976. Bubbels een by etto

SmileDe bubbels waren vervangen door een logboekje en dat vond ik wel zo plezierig. Het zoeken hier in de kantorenwijk van Hoofddorp duurde niet lang. Dank daarvoor.

 

15974traditional15975. Kunst met de grote K? - De Gebeurtenis by jolroz

SmileDat viel nog niet mee om ongezien de cache te benaderen. De torso’s hadden iets weg van Argus met al zijn ogen. Gelukkig vonden ze het allemaal niet erg dat ik tussen ze door struinde om de cache lichten. Had ik ook niet verwacht trouwens. Zo heeft deze gebeurtenis bij de Gebeurtenis in Hoofddorp mij zeer tevreden gestemd. Dank daarvoor.

 

traditional15974. Kunst met de grote K? - Plant met licht by jolroz

SmileDe dynamiek van de Haarlemmermeer kwam hier zeker tot uitdrukking. In tegenstelling tot de lovende beschrijving kwam de paal met stekelige bollen bij mij over als een verzameling goeiendags. Voor wie de goeiendag niet kent: daar kon je beter niet mee in aanraking komen. In de middeleeuwen sloegen de krijgers er graag mee om zich heen.

Misschien is het beter om ’s avonds de paal te bekijken als de lampen hun spel spelen. De cache was dankzij de hint niet lastig te vinden. Dank daarvoor.

 

traditional15973. Kunst met de grote K? - Hoorn en Wandelend mens by jolroz

15973SmileDe enorme rode reuzenbaby keek van een afstand toe hoe mijn blik meewarig naar de steenmuren ging. Ik heb daar geocachetechnisch gezien geen goede herinneringen aan. Al dat eindeloze en soms vruchteloze gezoek tussen die honderden stenen heeft mij menigmaal gefrustreerd. Maar gelukkig kon ik na 3,2 seconden opgelucht adem halen. De CO had blijkbaar medelijden met mij. Dank daarvoor.

 

traditional15972. Kunst met de grote K? – Philosopher’s Walk by jolroz

SmileMijn eerste kennismaking met grote K kunst hier in Hoofddorp. Pas later las ik bij een andere cache hoe de vork bij dit kunstwerk in de vlieger zit. Ik had mij al verwonderd over de voor mij onbereikbare bankjes die dankbaar door aalscholvers waren ingepikt. Tussen haakjes, als je ergens in de buurt van de cache glijsporen vindt richting het water, die zijn van mij. Gelukkig wist ik met grote tegenwoordigheid van geest en een snelle reactie de schade beperkt te houden tot een blubberbroek en dat is vrij normaal bij mijn wijze van geocaching.

Dank voor deze cache.