30-09-2012

NAC Breda had gisteren op zijn donder gehad bij mijn club Heerenveen. Eens kijken of dat van invloed was op de sfeer in deze stad the morning after.

 

mystery15916. Teteringen cryptografie #3 Caesar Code by ?wise777

15916SmileVoor een beetje crypto draai ik mijn hand niet om. En mijn hoofd ook niet. Ik husselde mijn grijze massa eens even flink door elkaar en ziedaar, een keurig stel coördinaten ontvouwde zich. Ter plekke op de stash area was het nog gemakkelijker. Graaien en wegwezen. Dank daarvoor.

 

traditional15915. Driesprong’s Welpencache by vangestel

SmileDe zwerver/dronkenlap/toerist op het bankje heeft niet gemerkt dat ik achter zijn rug een prachtige goochelact opvoerde en bijgevolg ontbrak zijn staande ovatie en bijbehorend applaus. Maar de cache was binnen. Dank daarvoor.

 

traditional15914. Driesprong’s Bevercache by vangestel

SmileTerwijl de intercity Breda-Tilburg luid razend voorbijschoot, graaide ik een cache. Ik heb ze wel eens moeilijker gezien. Toch dank natuurlijk.

 

15912traditional15913. Koninklijk verstopt (oppikker) by wandel44

SmileDe koning zelf stond met een modern apparaat de heg te snoeien en pauzeerde even om met mij een praatje te maken. Intussen logde ik de koninklijk verstopte buit. Daarna richting Teteringen voor het eindspel vandaag in de gemeente Breda. Dank voor deze.

 

traditional15912. Ons hart is ............... by fejuched

SmileMijn hart bleek op de juiste plaats te zitten afgaande op mijn richtingsgevoel wat betreft deze voortuincache in Breda. Natuurlijk wel behulp van de juiste navigatiemiddelen, maar toch. Hartelijk dank daarvoor.

 
 

multi15911. Bredase Parken - Het van Koolwijkpark by Team van de Laar

15911SmileWat zag ik daar in de logs? Mijn goede vriend Biertje had deze cache niet kunnen vinden? Op het moment dat ik na een simpel wandelingetje en zoektochtje met de petling in handen stond, bedacht ik mij, dat je wel heel erg veel bier moet hebben ingeslikt om deze cache niet te kunnen vinden. Maar ja, het is een keuze. Ik kies voor nuchterheid, doelmatigheid, scherpzinnigheid, etc. etc. Veel voorbereiding heb je voor deze cache niet nodig. Wel een leuk parkje met fraaie stromende waterpartij. En een leuke cache. Dank daarvoor.

 

multi15910. Bredase Parken - Burgemeester van Sonsbeeckpark by Team van de Laar

SmileDrukte volop in dit park. Vooral de waterdieren werden verwend met lekkernijen door kleutertjes die daartoe pappa’s, mamma’s, opa’s en oma’s hadden meegebracht voor de broodnodige variatie en tot mijn verbazing hapten de ganzen, eenden en meerkoeten voortdurend gretig toe. Onverzadigbaar, leek het wel. Ik zelf probeerde ook toe te happen. Maar voordat ik de cache tussen mijn tanden had, moest er een rondje door het parkje worden afgelegd en allerlei vragen worden beantwoord. Dat lukte allemaal prima en de eindberekening bracht me keurig op de stash area waar ik de cache redelijk snel te pakken had. Dank daarvoor.

 

15908traditional15909. Hang it! by De Geersjes

SmileSleutelhangers behoren niet tot mijn standaardinventaris. Ik heb een keurig etuitje en dat voldoet mij al jaren prima. Daarom ter plekke hier in Breda mij beperkt tot het plaatsen van mijn worteltekening. Dank voor deze cache.

 

traditional15908. TB-Hotel: arenberglaan 267 by pascalsteegers

SmileHoewel het pijltje op mijn GPS zijn uiterste best deed mij een zijstraat in te sturen, wandelde ik rechtstreeks naar het opgegeven adres hier in Breda. Behalve een tuin vol met allerlei interessante zaken, stond daar ook een keurige cache-box op me te wachten. Het daarin eveneens keurig verstopte logboekje heb ik van mijn worteltekening voorzien en tevreden keerde ik terug naar mijn geparkeerde bolide. Dank daarvoor.

 

traditional15907. Veel te doen tussen dieren en groen! by MarcelCarola

15906SmileTomTom krijgt van mij de schuld dat ik iets te ver doorreed. Ik heb echter geen verkeersbord gezien, dat mij dit verbood, maar er kan inderdaad beter bij het Cruijff-court worden geparkeerd. Gelukkig was het heel rustig hier in deze hoek van Breda op zondagochtend. Een heel klein wandelingetje bracht mij bij de cache. Dank daarvoor.

 

traditional15906. snelle oppikker #1 by pascalsteegers

SmileTsja, daar kun je een doosje neerleggen. Prachtige boom. Prachtige weg waar veel auto’s passeren. Prachtig uitzicht. Misschien de eventueel volgende in de serie op een nog beter plekje?

 

traditional15905. NS-Cache: Breda-Prinsenbeek (revived) by Team van de Laar

SmileVan de CO had ik deze ochtend de voorgeschiedenis van deze cache al gehoord. Het duurde ter plekke even voordat tot mij doordrong waar te zoeken, temeer omdat mij een spoilerfoto ontbrak vanwege gebrekkige voorbereiding. Toen ik eenmaal het licht zag, was het snel gepiept. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

15903multi15904. Boemeldonck - 't Veehandelshuis by de-verkes

SmileHet moet haast wel aan het kookpunt van de plaquette gelegen hebben, dat ik hier in Prinsenbeek na mijn berekening ongeveer 35 meter fout zat vanaf de cache. Overigens zonder dat ik zulks door had. Gelukkig riep een vriendelijke mijnheer vanuit de verte dat ik bij hem voor huis moest zijn. En daar bleef het niet bij. Ter plekke dirigeerde hij me net zo lang tot ik al schuifelend exact op de juiste plek stond. Kon ik eindelijk de cache loggen. Wel een maagdelijk logrolletje trouwens. Dank daarvoor.

 

multi15903. Boemeldonck - Pallieter by de-verkes

SmileHet café hier in Prinsenbeek was gesloten. Geen punt, want ik was toch al niet van plan laveloos deze locatie te verlaten. Grappig was, dat ik vooraf naar de formule had gekeken en op grond daarvan een schatting had gemaakt van het aantal oranje en witte lampen aan de gevel. Ik was niet ver mis, hetgeen betekende dat ik bij mijn voorzoektocht de cache op een haar na had gemist. Leuk gedaan trouwens. Dank daarvoor.

 

15901traditional15902. Op de grens van Boemeldonck by de-verkes

SmileVia een pittoresk hobbelweggetje alleen bestemd voor bestemmingsverkeer bereikte ik de uiterste grens van de gemeente Breda hier in Prinsenbeek. En er lag nog een cache ook. Dank daarvoor.

 

traditional15901. De Kuil by strj

SmileHet was maar goed dat Team van de Laar langsreed om mij te wijzen waar zich de kuil bevond, want hoe ik ook keek hier ergens aan de rand van Prinsenbeek, ik zag geen kuil. Die bleek verscholen te zijn achter geboomte. Natuurlijk een blik geworpen op dit mooie meertje nadat ik zeker een half uur gezellig met deze Bredase cacher had staan kletsen.

Daarna nog even op zoek naar de cache die niet zat waar ik hem verwachtte. Dank voor deze cache.