23-09-2012

Gouda moest er weer eens aan geloven. Via Boskoop en Waddinxveen deze oude stad van flink wat ongevonden caches ontdaan.

 

multi15899. Waaiersluis by ronell

15899SmileDe Waaiersluis in Gouda bestaat uit 2 sluizen: een schutsluis voor schepen en een spuisluis voor louter water. Door de spuisluis is dus nog nooit een schip gevaren. Toch luidt één van de vragen in de tekst: “In welk jaar werd de spuisluis opengesteld voor de scheepvaart?” Duidelijk een vergissing van de CO, waardoor ik moest gokken welk antwoord bedoeld werd. Ik gokte helaas verkeerd, met als gevolg dat ik ongeveer 50 meter van de cache-plek uitkwam. Daar heb ik alle bomen in een straal van 20 meter zodanig intensief staan kietelen dat ze nog staan na te hijgen van opwinding, maar een cache vond ik niet.

Teleurgesteld wilde ik afdruipen, maar met mijn kennersblik op het gebied van verstopte doosjes zag ik plots een mogelijkheid die ik gelukkigerwijze onderzocht en had de prooi in handen. Precies toen ik mijn worteltekening plaatste, begon de dreigende lucht zich te ontladen en ben ik met een noodgang terug gefietst naar mijn elders in Gouda geparkeerde bolide. Het was mooi geweest hier. Dank daarvoor.

 

multi15898. Van Kinderboerderij naar Speeltuin-Cache by 5 Musketiers

SmileEigenlijk durf ik bijna niet eerlijk te vertellen hoe stuntelig ik deze onderneming heb afgewerkt. In ieder geval niet zoals de CO had bedoeld. Ik had namelijk in de log van Mimi-72 een foto gezien van een dier – waarschijnlijk schaap – dat haar de eindcoördinaten 15898influisterde. Dat was het teken voor mij om ook een alternatieve weg in te slaan en de formules beter te bekijken alvorens netjes alle wp’s af te fietsen. En ik zag licht. En ik fietste meteen naar mijn gedachte punt alwaar ik niets aantrof wat leek op de hint. Hmm, merkwaardig.

Nu had ik natuurlijk gewoon de route moeten gaan volgen, maar eigenwijs als ik ben zette ik mijn onzalige tocht op eigen wijze verder. En warempel, na wat omzwervingen langs mogelijke locaties was daar het gezochte. Maar ik vond er geen cache.

Toch maar de route dan? Ik besloot gedeeltelijk, namelijk het wp waarvan ik het minst zeker was van het antwoord. En inderdaad, daar aangekomen bleek ik een minder goede gokker dan gedacht, maar had nu wel het juiste gegeven in handen. Even kijken waar me dat bracht. Ah juist, precies op de plek waar ik net vergeefs had gezocht…

Terug op de stash area zocht ik met dubbele energie en haalde uiteindelijk de doos tevoorschijn. Toch gelukt.

Leuke cache. Dank daarvoor.

 

15897mystery15897. De taartencache by Anton B

SmileAls notoire liefhebber van al wat taart is, had ik geen enkele moeite met de taarttermen die de CO uitstrooide. Zo kwam ik vol verlangen aan hier in Gouda om een smakelijk exemplaar van dit gastronomisch gerecht te krijgen aangereikt. Helaas bleef het bij een afbeelding daarvan op een voor het huis geparkeerde auto. Toen heb ik mij maar getroost met de cache. Ook leuk. Dank daarvoor.

 

multi15896. Dik by Smulsmurf

SmileDik was ie zeker, dat had ik op de foto al kunnen waarnemen. Zeker in verhouding tot de lieve meisjes die trots ernaast poseren. En dat allemaal aan de rand van Gouda. Leuk gedaan. Dank daarvoor.

 

15895traditional15895. Ommetje Bloemendaal by klob

SmileAls geregeld bezoeker van de stad Gouda weet ik, dat Bloemendaal behalve in Noord-Holland ook hier gezocht kan worden. Ik heb al menig cache bij en aan de Bloemendaalse weg geplukt. Mijn bolide geparkeerd bij de Kwantum beddenreus en onder de snelweg door gekuierd de velden in. Prachtige wandeling langs water en door weilanden. De tekst waarschuwde mij voor wandelaars, vissers en ander gespuis, maar ik heb ze niet gezien. Wel een fraai verborgen cache en daar ging het ook om. Dank daarvoor.

 

traditional15894. SANOFI by ome.cor

SmileEen misinterpretatie van de hint bracht mij bijna tot wanhoop. Dit ging ik echt niet doen! Toch twijfelde ik, want de terreinmoeilijkheid stond op anderhalve ster en mijn geweigerde actie zou minstens een sterretje meer zijn. Ook las ik geen enkele log waarin mijn veronderstelling werd bevestigd. Dan maar eens wat om me heen kijken. Oh daar. Makkie dus. Dank daarvoor.

 

traditional15893. Uit de bocht by International Rescue

15892SmileHoewel ik snoeihard door de 360 graden bocht hier in Gouda scheurde, vloog ik er niet uit en moest dus wat anders bedenken om de cache te kunnen graaien. Na een flink stuk omrijden belandde ik op een plek vanwaar ik de cache wandelend kon bereiken. Op de stash area trof ik een keurig verborgen exemplaar aan, zo keurig, dat ik eigenlijk vind dat zoiets moois een beter plekje verdient. Desondanks een favo voor vlijt en dank.

 

traditional15892. electro stedin by boodod

SmileNadat ik alle voorbereide caches in Boskoop en Waddinxveen had afgewerkt, reed ik richting Gouda om die plaats ook eens flink op de kaart te zetten. Plots flitste een icoontje op op mijn TomTomscherm. Hé, een traditional! En nog wel in Waddinxveen. Die had ik blijkbaar over het hoofd gezien. Merkwaardig, zoiets gebeurt me anders zelden, hum.

Me geen seconde bedacht, stevig in de remmen getrapt en graaien die cache. Mooi. Dank daarvoor.

 

15891traditional15891. Petteplas by salibo

SmileZo, daar moest ik even de rimboe in. En dat midden in Waddinxveen. Tussen het struikgewas door kon ik vaststellen dat de Petteplas er keurig bijlag en even later kon ik van de cache hetzelfde zeggen. Dank daarvoor.

 
 

traditional15890. lime groen by mereltemarvelde

SmileIk zag de cache eerder dan de schildpad. Pas tijdens het loggen ontdekte ik zijn hachelijke positie. Ik heb het maar zo gelaten. Veel leven zat er volgens mij niet meer in. Dank voor deze cache.

 

 

traditional15889. Gouwebos watermanagement by beanyman

15889SmileHet watermanagement hier in het Gouwebos te Waddinxveen kon wel wat hulp gebruiken en die heb ik spontaan aangeboden. Met mijn blote handen heb ik zorggedragen voor een goede waterkwaliteit, veiligheid tegen overstromingen gewaarborgd, het doorspoelbeleid verstevigd, de grondwaterstand scherp in de gaten gehouden, enz. enz. Kortom, ik zocht me een breuk naar de cache. Maar ik heb hem gevonden en daar ben ik best wel trots op. Mijn oude stramme rug werkte namelijk niet van harte mee aan de hele operatie. En droog bleef ik ook niet op deze vroege zondagochtend met dat kletsnatte gras.

Dank voor deze “ellende”.

 

traditional15888. Gouweboscache by beanyman

SmileDe spoilerfoto had ik niet nodig om hier in het Gouwebos van Waddinxveen mijn slag te slaan. Na 193 van deze verstopplaatsen in alle maten en soorten al te hebben gespot, waarbij ik toch moet opmerken dat ik het elke keer leuk vind, rook ik als het ware zijn locatie. En ik werd niet teleurgesteld. Integendeel. Dank daarvoor.

 

15886traditional15887. Op vakantie naar Hawaii by beanyman

SmileEr zijn wel slechtere plekjes op deze aardbol dan Hawaï om je 1000e cache te loggen. Tenzij de cache natuurlijk midden tussen de gloeiend hete lava is verstopt. Ik lees gelukkig in de tekst dat de CO heelhuids thuis is geraakt na het verre avontuur. Mijn avontuur hier in Waddinxveen was van korte duur. Een stukje wandelen en een bosje in, waar de cache netjes lag te wachten. Dank daarvoor.

 

traditional15886. Rozentuin by bassie26

SmileJaren geleden zocht ik samen met de hier woonachtige Loze Jorry een leuk plekje in Boskoop om een cache te plaatsen. Wij konden eigenlijk niets geschikts vinden. Onbegrijpelijk dat we toen deze prachtige Rozentuin over het hoofd hebben gezien. Prima locatie, zo kon ik vandaag vaststellen. De verstopwijze van de cache was eigenlijk beneden peil, maar uit de tekst begreep ik, dat dit een tijdelijke oplossing is.

Dank voor deze leuke cache.