21-09-2012

Een irritante multi in Delft werd met flink wat hulp gekraakt. Van blijdschap naar de andere kant van de stad gefietst voor een eenvoudige oppakker.

 

traditional15885. Nederland Gruttoland by vanbaarsel

15885SmileGeen grutto gezien. Ook geen scholeksters. Mijn lieve dochter doopte de hier vlakbij ooit door haar verstopte cache namelijk: scholeksters. Maakte me natuurlijk niet uit. Als geboortige Fries heb ik die beesten vaak genoeg waargenomen. En het is mooi dat de boeren hier de vogels zo goed mogelijk beschermen.

Wat een verademing trouwens om weer gewoon een cache te kunnen graaien na mijn avontuur hiervoor in de wijk Wippolder te Delft, waar ik niets begreep van de recente multi en alle hulp nodig had om die goed te kunnen beëindigen.

Dank voor deze mooie cache.

 

multi15884. Deze hadden we nog niet in Delft by jb513

SmileOriginaliteitsprijs voor deze cache. Maar niet voor de verstopwijze, want die kwam ik al 4x eerder tegen in mijn carrière. Daar moet wel bij worden vermeld, dat deze het beste was gecamoufleerd van de 5. Origineel was namelijk de wijze waarop deze oude man het bos in werd gestuurd. Figuurlijk dan. Ik snapte ter plekke werkelijk niets van de beschrijving.

15884Wat mij vooral onduidelijk was, waren de termen startcoördinaten en wp1, waarvan sprake is in de tekst. Werd daar hetzelfde mee bedoeld? Of moest hier een verwijzing worden gevonden naar een elders gelegen wp1? Dat laatste leek mij het meest logisch, maar ik vond geen tag of briefje of wat ook met coördinaten voor wp1.

Nadat ik minstens een kwartier schaapachtig had staan kijken, heb ik mijn vaste helpdesk gebeld, namelijk Biertje. Hoe hulpvaardig hij trouwens ook is en zijn hulp vrijwel altijd concrete aanwijzingen oplevert en het bovendien altijd gezellig is, het leidde deze keer tot weinig. Hij las mij alle logs voor die tot dusver bij deze cache zijn geproduceerd. Ik was namelijk zonder enige voorbereiding gewoon op mijn fiets gesprongen om dit klusje te klaren.

Grappig was wel, dat ik voor 99% zeker was van de verstopwijze na een note en de reactie daarop van de CO die ik toevallig gisteren bij deze cache had gezien. Nadat ik voldoende lang met Biertje de situatie rond deze cache had doorgenomen, werd het tijd voor echte hulp.

En wie kun je dan beter bellen dan fscheerhoorn? De man die altijd alles snel vindt en bovendien toevallig op een cacheworp afstand van hier woont. Hij vertelde me hoe de CO de vork in de steel had gestoken. Ah juist, nu snapte ik de bedoeling. En ik kon verder. Nou ja verder. Er kwamen twee mannen met schoonmaakspullen om de boel hier eens even flink te reinigen. Bovendien zag de buurman mij scharrelen en vroeg grijnzend of ik de container zocht. Ja dus.

Dankzij mijn onovertroffen goochelcapaciteiten en de vrijwel zekere wetenschap van de verstopwijze, had ik ondanks de drukte toch ongezien de cache binnen de kortste keren in mijn vingers. Het leed was geleden. De log werd gezet, de cache terug gestopt en ik fietste tevreden verder door Delft. De CO dank voor de mooie cache en Biertje en fscheerhoorn voor hun hulp.