16-09-2012

Naar Den Helder om te kijken en luisteren naar een optreden van mijn achternicht, de zangeres Hanneke Bergsma. Onderweg natuurlijk wel wat caches opgepikt.

 

mystery15862. Grote Sloot: Bonus by Hebbes:-)

15862SmileDacht ik toch even dat de cache geript was! Maar hij bleek tamelijk listig en dus prima te zijn verborgen. Een zucht van opluchting, want ik was speciaal een stukje omgereden op de terugweg van Den Helder naar Delft om deze bonus te scoren. In de ochtend had ik 9 andere caches van de serie al geplukt en toen besloten verder te reizen naar Den Helder waar een zangoptreden van mijn achternicht Hanneke Bergsma op het programma stond. Nadat ik daar volop van had genoten, restte deze klus dus nog. Met een striemende wind over het woeste water wist ik de kist uiteindelijk te bemachtigen. Mooi gedaan. Dank voor deze leuke cache en voor de serie langs de karakteristieke punten van de Grote Sloot.

 

traditional15861. Refugium by MMJJT

SmileRefugium is een uitwijkplaats voor zeldzame planten, lees ik in de tekst. Zeer toepasselijk dus, dat ik als zeldzaam exemplaar - hahaha – hier doorheen mocht struinen. Nou ja, om eerlijk te zijn, wandelde ik alleen een mooi rondje door het bos en bovendien netjes op de paden. Helaas heb ik zodoende geen parnassia, ronde zonnedauw, veenpluis, waterlelie en andere bijzondere planten kunnen waarnemen. Toch had ik het prima naar mijn zin, want ik vond onderweg een fraai verborgen cache. Dank daarvoor.

15860Daarna begaf ik me naar het nieuwe openluchttheater waar mijn achternicht Hanneke Bergsma – wie kent haar niet hier in Den Helder? – een spetterend optreden verzorgde.

 

traditional15860. Kikker boven de Helderse Vallei by de kikkers

SmileMet de cache in hand keek ik vanaf de hoge uitkijktoren neer op het nieuwe openluchttheater hier in Den Helder. Daar wachtte mij een optreden van mijn achternicht Hanneke Bergsma die landelijk al vele prijzen in de wacht sleepte met haar zangkunst. Het had bij voorbeeld maar een haar gescheeld of zij had in 1989 Nederland vertegenwoordigd bij het Eurovisie Songfestival. Haar stem is sindsdien alleen maar vooruitgegaan en dat was een garantie voor een spetterend optreden later deze middag.

Dank voor deze leuke cache.

 

mystery15859. voorheen: Rozenhofje by spritesf

15859SmileWat was ik blij met alle burenhulp! Ik had geen idee waar te zoeken in dit voormalige Rozenhofje te Den Helder, maar vriendelijke buurtbewoners wezen mij ongevraagd in welke tuin ik moest zijn. Ook daar had ik geen flauw idee waar de cache uithing (!). Gelukkig kreeg ik hints vanachter het raam. In de eerste plaats werd gewezen op de keurige gc-sticker op het raam. Oh ja, die had ik even over het hoofd gezien. Maar dan? De hints werden vervolgd. Pas na minstens 3x duidelijk wijzen verdween eindelijk mijn domme gelaatsuitdrukking naar ik aanneem. Want inderdaad spotte ik daar een fraai verborgen cache. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional15858. Voorheen Bollenveld by MMJJT

SmileDit is beter dan een bollenveld, want er kon flink gestruind worden en dat zie ik mezelf niet doen door zo’n prachtig gekleurd bloementapijt zonder een kwaaie boer achter me aan te krijgen. Terwijl de ene na de andere trein het station Den Helder Zuid aandeed, wandelde ik rustig naar de cache, alwaar ik mij afvroeg of deze CO connecties heeft met de Eikenhofjes uit De Lier, want hun verstopwijze is identiek. Mooi gedaan dus. Dank daarvoor.

 

15857traditional15857. Huize van Strijen by Benno

SmileWat ben ik blij dat ik regelmatig op de tv naar de Dog Whisperer kijk. Ik wist dus precies wat te doen toen een horde wilde honden mij luid blaffend tegemoet stormde op het moment dat ik de antieke poort van dit pittoreske oude landhuis passeerde. No eye contact, no touching, no talking. Het werkte fantastisch. Niet dat de dieren meteen afdropen, maar het kwam ook niet bij ze op om mij met huid en haar te verscheuren, iets wat ze gezien hun onberispelijke gebitten gemakkelijk hadden gekund.

Overigens een leuk idee om een cache op het privéterrein van zo’n kapitaal pand te mogen verstoppen. Gadegeslagen door de honden trof ik bovendien de cache op een mooi plekje aan. Net op dat moment passeerde aan de weg iemand met een hondje en op slag stond ik alleen in het stukje bos en vond het helemaal niet erg. Luid blaffend scheurden de bloedhonden weg om te kijken of ze een andere prooi konden bemachtigen. Ik had intussen mijn prooi weer keurig terug gestopt en verliet tevreden de locatie. Dank daarvoor.

 

traditional15856. Grote Sloot: Schagerbrug by Hebbes:-)

15856SmileTeam Huntersma rondom gelukkig sapperloot,

Vlakbij de Schagerbrug over de Grote Sloot.

 

traditional15855. Grote Sloot: Trambrug by Hebbes:-)

SmileDe tramlijn is sinds 1933 helemaal dood,

Vanaf 1913 reed de tram hier over de Grote Sloot.

 

traditional15854. Grote Sloot: De Stolp by Hebbes:-)

SmilePas op dat de Stolp niet vergaat tot schroot,

Zou geen fraai gezicht zijn aan de Grote Sloot.

 

traditional15853. Grote Sloot: Hervormde Kerk by Hebbes:-)

15852SmileIn de Hervormde Kerk geen enkel devoot,

Geen doopplechtigheid in de Grote Sloot.

 

traditional15852. Grote Sloot: Kippebruggetje by Hebbes:-)

SmileHet Kippebruggetje bleek niet echt groot,

En paste maar net over de Grote Sloot.

 

traditional15851. Grote Sloot: Molen Noorder G by Hebbes:-)

SmileMolen Noorder G leek op zijn Zuider G genoot,

Beide stonden te schitteren aan de Grote Sloot.

 

traditional15850. Grote Sloot: Molen Zuider G by Hebbes:-)

15850SmileMolen Zuider G leek op zijn Noorder G genoot,

Beide stonden te schitteren aan de Grote Sloot.

 

traditional15849. Grote Sloot: Burgerbrug by Hebbes:-)

SmileToen Burgerbrug lang geleden aan de klei ontvlood,

Bleek het dorpje gunstig gelegen aan een Grote Sloot.

 

traditional15848. Grote Sloot: Molen F by Hebbes:-)

SmileMolen F maalt sinds 1987 geen meel voor brood,

Maar al het overtollig water in de Grote Sloot.

 

15846traditional15847. KvK Bergermeer by Markonian

SmileNou, dat was een flink groot uitgevallen minimeer, dat ik aantrof hier in Alkmaar. Prima plek om je hond uit te laten of even een rondje in de middagpauze te maken als je bij de Kamer van Koophandel werkt. Ik werk al lang niet meer, dus heb ik niet het hele rondje gewandeld, maar slechts tot aan de cache-plek en dat was niet meer dan 50 meter. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional15846. sanquin's potje by yellow alien

SmileGeen bloed aan de paal hier in Alkmaar. AZ won zijn wedstrijd probleemloos, dus geen ongeregeldheden en de bloedbank hoefde niet in actie. De enige die hier vandaag actief was, was ik. En ik vond een fraai verborgen cache. Dank daarvoor.