13-09-2012

Pijnacker weer gedeeltelijk ontdaan van een stel caches. Mooi fietstochtje in het middagzonnetje.

 

multi15845. Naar de basisschool by mepako

15845SmileIn Pijnacker gaan horden kinderen naar de basisschool. Dat kon ik constateren op mijn rondje langs deze 7 onderwijs-instellingen. Bij de laatste daarvan kwam de school bijna uit. En bij de allerlaatste tijdens mijn bezoek kwam de jonge generatie naar buiten. Wat een verschil! Eerst de rust van ouders die geduldig en rustig in het zonnetje op hun kroost stonden te wachten. Daarna het enthousiaste geluid van de buitenstormende jeugd. Blijkbaar heel wat energie moeten inhouden op het leerinstituut totdat bij het uitgaan de ontlading volgde. Iets zit er dan toch nog niet goed in het onderwijs, dunkt mij, maar ik kan er niet precies de vinger op leggen.

Grappig vond ik de school waar volgens mij in één van de klassen het Hebreeuwse alfabet werd onderwezen. Het stond in grote letters op een soort overhead screen. Mijn aandacht van buitenaf bleef niet onopgemerkt. Het raam stond open, en het duurde niet lang of één van de kinderen riep naar mij, dat het Chinees was tot hilariteit van de rest. De juf stond er wat zuur glimlachend bij te kijken. Om haar te sparen, ben ik toen maar gauw verder gefietst.
 

15845bBij de houten honden vroeg een dame die er bezig was met opruimwerkzaamheden of ik van de gemeente was. Een vraag overigens die ik wel vaker krijg. Ik zie er blijkbaar behoorlijk ambtelijk uit, hahaha. De honden zullen namelijk vervangen worden, want die zijn behoorlijk aangetast door de tand des tijds. De gemeente heeft dat beloofd. En zij wilde weten wanneer. Hoewel ik graag mensen dingen op de mouw speld, heb ik haar maar eerlijk verteld, dat ik met een soort speurtocht bezig was en alleen maar het aantal honden hoefde te weten. Lachend wees ze op het bordje op de grond.

Na alle info betreffende lieveheersbeestjes, honden, cirkels, keien, schoolpleinnamen, letters op het dak en gekleurde tegels fietsend te hebben verzameld, kon de cache worden gegraaid. Ik zal wel weer iets niet helemaal goed hebben gedaan, want ik kwam minstens 20 meter vanaf de locatie uit. Maar die locatie was zo overduidelijk, dat ik de cache niet kon missen. Leuk gedaan allemaal. Dank daarvoor.

 

traditional15844. Het Monnikje by mepako

15844SmileZoals wel vaker, interpreteerde ik de hint niet zoals de CO had bedoeld. Temeer ook omdat mijn nulpunt daar precies viel. Gelukkig maar dat ik niet heb gedaan wat de hint vermeldde, want toen ik wat verder struinde, zag ik het potje plots liggen en kon ik het monnikje in zijn kraag grijpen. Dank daarvoor.

 

traditional15843. Het boomkevertje by mepako

SmileBoomkevertjes moet je in het algemeen met rust laten, maar deze heb ik toch even wreed gestoord in zijn slaapje. Maar met mijn ervaring kan ik snel werken, zodat het mormeltje voor ie het wist alweer rustig op zijn plekje lag te snurken. Dank voor deze cache.

 

traditional15842. Wandelen in Koningshof by SamenFay1207

SmileHet was zo rustig in het kleine Pijnackerse parkje, dat ik daar ongestoord doorheen kon fietsen. Op de stash area vele mogelijkheden, ook met de hint erbij. Gelukkig spotte ik de gecamoufleerde cache na niet al te lange tijd en kon ik mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.

 

15843traditional15841. Het dopje by cheffers

SmilePotgeodorie wat zaten die dopjes allemaal muurvast! Op één na! Eigenlijk geen manier om een arme oude man zo door een kinderspeeltuintje te laten struinen. Gelukkig zaten de kinderen nog op school en heeft niemand mijn gruwelijke strubbelingen kunnen waarnemen. Blij als een kind toen ik eindelijk het juiste dopje ontdekte en wegwezen hier. Kijken of er nog meer ellende in Pijnacker was te overbruggen. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional15840. Het Wippertje by mepako

SmileOm nou te zeggen dat ik deze in een wip had gevonden, nee. Hoewel de locatie duidelijk was, waren er toch meerdere mogelijkheden. Maar allemaal deden ze een aanslag op mijn arme oude rug. Toen ik voor de derde keer het rondje maakte langs alle opties, was het eindelijk raak. Dank daarvoor.

 15839

traditional15839. koekoek by cheffers

SmileBij het woord “Koekoek” denk ik aan Sierd de Vos. Dat is een voetbalverslaggever die afgelopen jaar een schisma veroorzaakte in het wekelijkse tv-programma Voetbal International, waar de vaste commentatoren René van de Gijp en Johan Derksen volkomen tegengesteld reageerden op de kreet “Koekoek!!” die Sierde de Vos bezigde in zijn verslag, toen een voetballer de bal schitterend in de bovenhoek joeg. Derksen vond het van het allerlaagste allooi, terwijl Van der Gijp niet meer bijkwam van het lachen. Nog vele uitzendingen daarna vloog de kreet over tafel tot afgrijzen van Derksen en plezier van Van der Gijp.

Helaas trof ik deze taferelen niet aan hier in Pijnacker. Wel een keurig verborgen cache. Dank daarvoor.