11-09-2012

Tot mijn vreugde een puzzelcache in Delft die ik nog kon oplossen ook. Paste precies in mijn jachtkalender. Alleen jammer van de muziek. Nou ja, muziek...

 

mystery15838. Links of Rechts by vanbaarsel

15838SmileArme kinderen! Je zult op zo jonge leeftijd door je vader maar geconfronteerd worden met zulke onappetijtelijke rampestamp. Muziek wil ik het niet eens noemen. Na 5 seconden heb ik ineenkrimpend van de pijn deze herrie afgesloten en een kopje kamillethee genomen om bij te komen van deze aanslag op mijn muzikaliteit. Ik moest daarbij denken aan die arme kinderen uit het gezin van deze overigens zo sympathieke CO.

Nee, dan vroeger in mijn kindertijd. Toen had je refererend aan voorgenoemde vader nog fatsoenlijke liedjes zoals bij voorbeeld “Oh, mein Papa, das war ein wunderbarer Clown” gezongen door Liz Assia, de eerste winnares van het Eurovisie Songfestival in 1956. Je hoorde de mensen het in die tijd overal op straat zingen, vooral door slagersjongens op hun fietsen en bakkers achter hun bakkerskarren. Dat ze vrij snel de tekst vernederlandsten met “Oh, mein Papa, die zat mijn moeder achterna” dat doet er even niet toe.

Ziehier trouwens een prachtige remake van deze song door Liz Assia zelf op zeer hoge leeftijd:
http://www.youtube.com/watch?v=DVmab3IxC_4

Het moge duidelijk zijn dat de normale oplossingswijze van deze puzzel er voor mij niet in zat. Gelukkig heeft de CO in zijn onbegrijpelijke enthousiasme voor deze cache een belangrijke grondregel jegens puzzelende geocachers vergeten: Maak de formule niet te ingewikkeld. Het kraken van de oplossing wordt dan namelijk mogelijk vanwege allerlei dwarsverbanden. Daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt en zo kon ik vandaag deze puzzelcache gaan scoren op een voor mij bekende locatie, omdat ik vlakbij zelf ooit een cache heb verborgen.

Ik ben de CO trouwens dubbel dankbaar, want 11 september is voor mij geotechnisch gezien een bijzondere dag. Het is namelijk de enige datum waarop ik sinds mijn start in 2003 elk jaar caches vond. Het zou jammer zijn geweest als vandaag een trendbreuk zou zijn ontstaan. Dankzij deze cache hoefde ik niet al te ver van huis om mijn kalender vandaag te vullen. Dank daarvoor.