01-09-2012

Het traditionele Flevo Polder Event. Elk jaar even buurten, gezellig wat kletsen en eventueel wat caches graaien. Menno was er dit jaar ook weer bij.

 

traditional15781. Bosrand by WindtCache

15780SmileNa het avontuur op Steensnoepers eiland was er nog tijd en gelegenheid tot een afzakkertje aan de bosrand. Samen met Achtbaangek en moeder Fleurige bloem heb ik het wandelingetje gemaakt, alvorens terug te keren naar het feestterrein. Dank voor deze leuke cache.

 

multi15780. kom je spelen op steensnoepers eiland? by steensnoeper

SmileSpelen? Mijn kracht is inspelen. Namelijk op situaties. Achtbaangek stelde voor deze cache te doen en ik was onmiddellijk enthousiast. De uitdagingen van het eiland riepen om avontuur. Bij het betreden van deze heilige grond bleek dat wij niet de enigen waren hier. Naast tal van dreuzels liepen ook geocachers rond en het mooie was dat ze al een tijd vergeefs liepen te zoeken naar een Steensnoeperpunaise. Het was Achtbaangek die met ruime ervaring en met een achteloos gebaar in een mum het dingetje lokaliseerde. Hij had nauwelijks gezocht, maar sprak de historische woorden: “Ik ken Bob.”

15780a15780b

15780c15780d

15780e15780f

Zo konden wij handig inspelen op de zoekacties van het team Fleurige Bloem bestande uit Vader, Moeder en Fleur zelf. Zij moesten hierna nog 2 punaises vinden en wij hielpen daarbij. Bij de uitkijktoren voegden zich ook de teams M.I.Casa, Windekind1973, Becurious en Jacwisse erbij en dra waren van alle punaises op de wp’s de kleuren bekend.

Het verdere verloop kende nog wat hachelijke situaties met vervaarlijke crossings en zo, maar uiteindelijk kon de cache worden gevonden. Het doosje is echter aan onderhoud toe. De logrol was droog, maar de eerstvolgende regenbui zal dat veranderen.

Dank voor deze mooie cache.

 

mystery15779. "Een gokje wagen…." by FlevoPolderEvent

15778SmileNatuurlijk waagde ik een gokje. Ik deed dat niet zelf, maar gokte dat Achtbaangek goed zou gokken. En inderdaad, in no time werd de grabbelton ontdaan van een prijswinnende cache. Dank daarvoor.

 

event15778. Flevo Polder Event 2012 (FPE2012) by Almeerse Geocachers

SmileEen event waar het altijd mooi weer is. Dat tref je niet veel, maar wel hier in Almere. Ik weet niet hoe ze het doen, maar met hun opvallende gele organisatieshirts lappen ze het elke keer weer. Bovendien zetten ze handenvol caches uit, zorgen voor een gezellige sfeer en biedt het eventterrein alle mogelijkheden tot het nuttigen van drankjes en hapjes, waarbij gebabbeld kan worden onder elkaar als geocachers. En natuurlijk zie je ook elke keer Jasmijn met haar stralende lach die elk jaar wel een jaar ouder lijkt te worden. Intussen is ze al bijna een echte dame en ik moest flink moeite doen om haar op de foto te krijgen, maar uiteindelijk lukte dat.

15778a15778b

15778c15778d

15778e15778f

15778g15778h

Dit jaar geen uitgebreide caches, maar een kort avontuur met 2 caches in de buurt. Verder gezellig gekletst met oude bekenden en ook weer gezichten bij bekende namen gevoegd.

Het was weer leuk. Tot volgend jaar en bedankt!