18-08-2012

Vandaag moest er een cache gevonden worden vanwege International Geocaching Day. Gelukkig lag er net eentje in het centrum van Delft.

 

traditional15728. Rue de la Trompet by Struyk

15728SmileBij Trompetstraat denk ik aan Willie Schobben, mijn naamgenoot en als trompetspeler wereldberoemd, vooral in Nederland. Hij speelde zelfs nog beter dan Jan Klaassen en die was zoals je weet trompetter in hart en ziel in het leger van de prins en die liep helemaal van Den Helder naar Den Briel. Daarna gaf hij poppenkastvoorstellingen met zijn vrouw Katrijn. Ook in Delft.

Omdat we vandaag 18 augustus wereldwijd Internationale Geocaching Day vieren, heb ik bij een temperatuur van 32 graden Celsius een wandelingetje naar de binnenstad van Delft ondernomen om achter de Nieuwe Kerk schaduw op te doen, want daarin ligt de Trompetstraat en dus een cache, want daar ging het me om.

Onderweg passeerde ik alle mensen die niet de gezelligheid en de verkoeling van het strand hadden opgezocht, maar hadden gekozen voor lekker verpozen in een snikhete stad. Ze zaten overal, op boten, op terrassen, op de grond, en ze spraken allerlei talen, van Chinees tot Spaans, van Noors tot Arabisch, van Nederlands tot Fries, noem maar op. Orkestjes speelden en obers en serveermeisjes renden zich rot om iedereen te vermaken en te bedienen. Marktkooplui probeerden hun waar te slijten en bij de visbank stonk het nog meer dan gewoonlijk.
 
15728a15728ccAangekomen in de Trompetstraat was ik blij dat de bewoners niet op de stash area maar even verderop hadden besloten een samenkomst te houden. Dat ging gepaard met bier voor de volwassenen en badjes met water voor de kindertjes. Gezellig zo’n buurtje.

Ik moest wel even kijken wat er werd bedoeld met de verwijzing naar Sinterklaas in de hint en ik snap het nog steeds niet. Gelukkig kon ik zonder hulp van de Goedheiligman het mooie doosje vinden en precies om 14.00 mijn worteltekening plaatsen.

Zonder Trompetgeschal maar wel tevreden keerde ik daarna huiswaarts en hoorde onderweg bij het passeren van de spoorlijn over de tijdelijke loopbrug, dat er geen treinen reden tussen Delft-Zuid en Rotterdam. Het is altijd wat met die NS.

Thuis kon ik bijkomen van mijn avontuur onder het genot van een welverdiend blikje maltbier. Dank voor deze leuke cache.

15728c15728d