29-07-2012

In het altijd oergezellige Oegstgeest en het altijd levendige Leiden is het altijd leuk rondfietsen, vooral als er veel caches liggen.

 

traditional15675. P&R by RemyD

15674SmileBij mijn eerste verkenning hier bij de rijwielstalling aan het NS-station te Leiden, zaten twee jongelui “gezellig” in de buurt op de grond “iets” te roken of zo. Dus maar verder gefietst in de hoop, dat ik op de terugweg meer geluk zou hebben en dat was ook zo. Aan het eind van de middag kon ik ongestoord fietsen kijken en de juiste eruit pikken om de cache te vinden. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional15674. Hoogzicht by ph7fe

SmileVrolijk zwaaide ik naar de portier om vervolgens vaart te zetten met mijn zilvermetallic kettingloze vouwfietsje en als een raket door de ingewanden van de parkeergarage hier in Leiden naar de bovenste verdieping te schieten. Na vier rondjes was het gelukt en stond ik op een verlaten dak. Heerlijk want zo kon ik rustig naar de cache zoeken. Die bleek listig te zijn verstopt. Mooi gedaan. Dank daarvoor. Daarna in volle vaart weer naar beneden. Ik waande mij in de tour de France.

 

15673traditional15673. Bellissimo by RemyD

SmileDankzij de bellissimo hint hoefde ik geen rare toeren uit te halen hier in Leiden om de nano te ontdekken. Al een paar keer eerder deze verstopmethode mogen bewonderen, maar het blijft leuk. Net toen ik klaar was met de procedure ging de deur open en ik had niet eens aangebeld! Kort medegedeeld dat ik de cache al had gevonden en dat werd begrepen. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional15672. De Helden van 3 Oktober #5 by Doltaro

SmileWillem Corneliszoon van Duyvenbode was de man die via zijn duiven meehielp Leiden te ontzetten. Maar ik begrijp iets niet. Duiven kunnen alleen TERUG naar huis vliegen. Hoe kwamen die duiven dan terecht bij bijv. Willem van Oranje die in Delft zat? Vanaf daar vlogen ze dan weer naar Leiden met een briefje opgespeld.

Werden die duiven naar Delft gesmokkeld dwars door de Spaanse linies? Als dat mogelijk was, dan kon je toch ook brieven smokkelen? En dan had je die duiven niet nodig. Ben ik nou zo dom of waren zij toen zo slim?

Vandaag was ik in ieder geval slim genoeg om deze cache te vinden. Dank daarvoor.

 

traditional15671. De Helden van 3 Oktober #3 by Doltaro

15670SmileNoem dat maar een held die Prins Willem van Oranje. Zette de hele boel rond Leiden onder water, waardoor voor lange tijd veel vruchtbaar land verloren ging. Maar ja, de Spanjool moest eruit en dat is gelukt. Toch hoorde ik gisteren iemand zingen ergens in Londen dat ze de koning van Hispanjen altijd heeft geëerd. Het kan verkeren. Deze cache was trouwens ook niet verkeerd. Dank daarvoor.

 

traditional15670. Ons Buitenhuisje by RemyD

Smile“OOK GOEIEMIDDAG!!” brulde eentje van het gezelschap dat gezellig zat te zitten in een van de tuintjes van het volkstuincomplex hier in Leiden waar ik zwijgend langsfietste. Oei! Snel groette ik terug, want zo hoort dat hier. Ik kende de mores van mensen met volkstuintjes blijkbaar niet en dat werd mij op deze wijze geleerd.

Even verderop zag ik het buitenhuisje waar ik moest zijn. Het ontmantelen daarvan duurde wel even. Zo’n constructie had ik nog niet gezien. Behoorlijk ingenieus vond ik het. Prachtig gedaan. Dank daarvoor.

 

15668traditional15669. Maredijk by Team K.M.K.

SmileBekend gebied hier in Leiden. Onlangs al eens bezocht. Toen met de bolide en nu met het nieuwe zilvermetallic kettingloze vouwfietsje. Dankzij de heldere hint hoefde ik niet kruipend als een slang vele meters af te leggen om de prooi te ontdekken. Dank daarvoor.

 

traditional15668. Het Kleine Tuintje by Team K.M.K.

SmileIk houd wel van kleine tuintjes, want ik heb er zelf ook eentje op mijn balkon. Daarin groeien twee gewassen: gras en harig wilgenroosje. Er staat ook een es in mijn tuintje, maar die heeft waarschijnlijk de koude winter niet overleefd, want geen blaadje spruit er uit tot dusver. De paarsachtige bloemen van het wilgenroosje fleuren elke dag mijn humeur op als ze vrolijk zwaaien in de wind.

Hier in Leiden zag ik ook een klein tuintje en nog wel met een cache erin. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

multi15667. Krijg het heen en weer by timdrie

15667SmileBijna twee jaar geleden kreeg ik hier in Leiden het Heen en Weer, want met veel moeite en omwegen volbracht ik weliswaar de multi, maar vond geen cache. Teleurgesteld afgehaakt en het hele gebeuren ter zelfbescherming uit mijn geheugen gewist. Wat schetst mijn verbazing toen ik vandaag door Leiden fietste? Ik zag de cache liggen! Zo’n buitenkans liet ik natuurlijk niet onbenut en eindelijk kon ik mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.

 

traditional15666. De Helden van 3 Oktober #1 by Doltaro

SmilePieter van der Werff, de locoburgemeester die zichzelf in 1574 als maaltijd aanbood aan de hongerende Leidse bevolking. Gelukkig voor hem kwam het niet zover en werd Leiden ontzet mede dankzij herfststormen die het inundatiewater richting de Spanjolen stuwde. Vandaag stormde het niet, maar scheen een heerlijk zonnetje. Goed om een cache te vinden. En dat deed ik. Dank daarvoor.

 

15665traditional15665. TREASURE ISLAND 2 by PD2AVE

SmileEven de kaplaarzen aangetrokken om dit varkentje te wassen, cq het water over te steken. Het was nauwelijks nodig maar gaf een iets zekerder gevoel bij het passeren van lukraak in het water geworpen takken om een soort dam te creëren. Het schateiland hier in Leiden liet zich daarna gewillig door mij verkennen. De cache liet zich ook eenvoudig vinden. Dank daarvoor.

Uit: coin

 

traditional15664. bos van bosman by jesse hofstee

SmileNadat ik mij in allerlei ongemakkelijke houdingen had gewrongen om aan de hint te voldoen, bleek de CO mij lichtelijk te pakken te hebben toen ik de cache ontdekte. Ik zou in de hint een ander voorzetsel hebben gebruikt. Maar goed, ik had hem gevonden en daar ging het om. Tevreden dit parkje in Leiden verlaten. Dank daarvoor.

 15663

traditional15663. Gastropoda by PD2AVE

SmileEven het fraaie Oud-Poelgeest in Oegstgeest bezocht om een buikpotige te zoeken. Je weet wel die diertjes met hun geinige kopjes en guitige oogjes. Zeer aaibaar. Na een kort wandelingetje had ik het diertje gespot en van mijn worteltekening voorzien. Vond ie fijn. Dank daarvoor.

 

traditional15662. Sam op bezoek bij Nelis by comateam

SmileAltijd leuk om met een kat op bezoek te gaan bij een andere kat. Kijken hoe die woont en zo. En of zijn baasjes goed voor hem zorgen. En of de kattenbak daar net zo katvriendelijk is. Enzovoort. Aandachtspunten genoeg. Ik had vooral aandacht voor de cache. En die was mooi verstopt. Dank daarvoor.

 

traditional15661. Gray matter 3 by ptrgr

SmileOef! Wat was die brugleuning hoog en wat trok mijn broek strak toen ik mij er overheen werkte. Weliswaar behoedde cve-gps mij voor verwondingen door prikkeldraad, maar mijn stem was op slag 2 octaven hoger geworden. Ik heb het nog de hele middag hier in Oegstgeest/Leiden gevoeld. Erger was dat we ook weer terug moesten over die leuning. Het allerergste was, dat we niets te zoeken hadden aan die kant van de brug!

1566115661a

Cve-gps had er gisteren ook al vergeefs lopen zoeken. Ik trof hem met echtgenote toen ik bovenop de brug staande mij afvroeg hoe ik de stash area zou moeten betreden. Cve-gps wist het wel en samen klommen we naar het nulpunt. Ook samen vonden we niets en klommen weer op de brug. Ik een stuk voorzichtiger dan een poosje daarvoor.

Gelukkig vonden we het juiste paadje en ook daar vrij lang gezocht voor eindelijk het doosje opdook. Toch nog een happy ending. Dank daarvoor.

PS Een cache-beschrijving met spelfouten is geen ramp, maar ik vind wel dat je het woord “cache” correct moet spellen… Even verbeteren dus.

 

traditional15660. SILVER AND GOLD ** by PD2AVE

15660SmileDe titel geeft de helderziendheid van de CO weer. Op de Olympische Spelen werd vandaag voor NL goud gescoord, terwijl gisteren al zilver was binnengehaald.

Omdat mijn voorbereiding altijd miniem is, fietste ik eerst naar de andere kant van de sloot alwaar ik in het verleden al eens een leuk geocache-avontuur heb beleefd, maar dat terzijde. Ja daar. Ik moest blijkbaar bij het met veel klimop begroeide geluidsscherm aan de A44 bij Oegstgeest zijn aan de overkant van de sloot.

Gelukkig vond ik een mogelijkheid het slootje te crossen en stond op de stash area voor ik het wist. Wel had ik gezien, dat er vele not founds zijn voor deze cache, o.a. van mijn vriend Biertje die zelfs in nuchtere toestand het doosje niet had kunnen vinden. Volgende keer met een wit biertje in de hand? Schijnt te ontspannen.

Na even diep nadenken, had ik de juiste strategie te pakken: Gewoon niet kijken op de plekken die anderen al vergeefs hadden onderzocht. Dat scheelde tijd en moeite. Zo bleven er niet veel plekjes over en op eentje daarvan zat natuurlijk de cache. Zo, die was in the pocket. Op naar meer goud en zilver. Dank voor deze leuke cache.

 

15658traditional15659. Sam geeft een feest by comateam

SmileFeesten is mijn lust en mijn leven. Daar krijg ik nooit genoeg van. Ik wilde dus het partycentrum in Oegstgeest wel eens met eigen ogen zien. Om er te komen was wel een probleem. Bijna een hele ronde er omheen gefietst alvorens ik de ingang vond van het complex. Daarna was het eitje mede dankzij de hint. Toch vond de mevrouw die er woonde het knap van mij. En dat hoor ik natuurlijk graag. Dank daarvoor.

 

traditional15658. Sam gaat naar de kroeg by comateam

SmileEen kat die naar de kroeg gaat. In Brabant zeggen ze dan: En gij geleuft dat. De kroeg hier in Oegstgeest was trouwens gesloten op zondagochtend, dus een lekker glas chocolademelk zat er niet voor me in. Toen heb ik maar de cache gegraaid. Dank daarvoor.

 

traditional15657. Sam gaat trouwen by comateam

15657SmileVanuit de verte riep een hondenuitlatend dametje naar mij, dat ie heel klein was. Waarschijnlijk om mij te helpen. Alleen had ze zelf geen idee waar ze het over had. Ik had de nano al in handen en heb haar even getoond hoe zo’n dingetje eruit ziet. Volgens haar waren er in Oegstgeest nog meer van die dingen verstopt en ze wilde me al gaan uitleggen waar allemaal. Ik kon haar gelukkig uitleggen, dat ik dat zelf heel goed kon uitdokteren. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional15656. Thunderstruck by PD2AVE

SmileDonder en bliksem! Waar lag de cache nu weer in dit park hier in Oegstgeest? Na wat zoekwerk zag ik wel iets, maar dat was het niet. Oh ja toch wel! Dank daarvoor.

 

traditional15655. Sam gaat naar de dokter by comateam

SmileFijn dat Sam hier in Oegstgeest regelmatig naar de dokter gaat. Inenting tegen allerlei kattenziekten. Vandaag had de dokter vrij. Mooi voor mij. Kon ik rustig de nano plukken. Dank daarvoor.