26-06-2012

Mijn zoveelste fietsdag dit jaar. Maar nog nooit fietste ik zo ver: liefst 60 kilometer. Bovendien 3 frusties van de kaart. En de hele dag mooi weer.

 
Hooglichten van cache-dag 26 juni 2012
15404aAan de vooravond van mijn 70e verjaardag dacht ik na over het leven en besloot lekker een eind te gaan fietsen, omdat het mooi weer zou worden. De stadsfiets van stal en hup het Westland in, want daar liggen tegenwoordig heel wat caches. Enkele daarvan had ik al eens bezocht, maar vanwege een gebrek aan voorbereiding stond ik er toen met lege handen. Vandaag niet! Het juiste gereedschap meegebracht en de frusties konden van de kaart.
Omdat ik voor mijn doen een nogal lange tocht had uitgestippeld was het zaak voldoende te rusten onderweg en langzaam aan te doen. Ik vertrok om 08.30 uur en was terug om 18.30 uur. In precies 10 uren heb ik 60 kilometer gefietst, een absoluut persoonlijk record op geocachegebied.
Eerst was De Lier aan de beurt, waar ik met water in de weer was om een cache uit een buis te laten drijven. Met een soort magnetische hengel werd ergens anders in deze plaats een andere vervelende cache van zijn plekje getrokken. Deze eerste klappen waren behoorlijk meer waard dan een daalder en vol goede moed vervolgde ik de reis naar Maassluis, overigens niet zonder eerst De Lier helemaal schoon te vegen.
15412aOok in Maasluis wachtte een frustie, namelijk tussen de grote stenen van de oever van de Nieuwe Maas, waar heel wat scheepjes aan mij voorbij trokken toen ik op een bankje in de zon gezeten mijn meegebrachte etenswaar verorberde nadat ik in no time de frustie van de kaart had geveegd. Dit kon zo snel gaan omdat de CO na mijn falen in maart van dit jaar de hint had aangepast. Dat zouden meer CO's moeten doen, vooral voor henzelf omdat de praktijk uitwijst dat caches op die manier langer behouden blijven. 
Nadat ik lang genoeg had gezeten, trok ik verder via het centrum van Maassluis waar ik opnieuw neerplofte op een bankje en zeker een half uur heb gemijmerd aan het haventje, terwijl er om me heen van alles gebeurde. Bij voorbeeld aan de overkant waar twee lieden duidelijk in het huwelijksbootje waren gestapt en nu sfeervolle foto's van zich lieten nemen.
Vervolgens naar Vlaardingen waar flink door de bush moest worden getrokken om een paar erg leuke caches te kunnen vinden en uit hun behuizing zien te krijgen. Dat lukte.
Aan het eind van mijn rondreis wachtten nog een stuk of 5 caches noordelijk van Schiedam/ Vlaardingen in het weidegebied van Midden-Delfland waar straks een nieuw stuk A4 gaat lopen. Nu was het er nog paradijselijk stil en weids. Tot mijn verrassing liepen er meerdere gloednieuwe rijwiel- en voetpaden door het gebied. Zeker een reden om hier vaker te komen.
 

traditional15421. Werk aan de A4 by debruin4u

15421SmileZe waren hier bij Schiedam inderdaad behoorlijk aan het werk aan de A4. Toen ik 37 jaar geleden in Delft kwam wonen en een fietstochtje in de omgeving maakte, schreeuwden enkele borden in het weiland, dat de A19 er NOOIT zou komen. Dat klopt, want ze hebben heel slim gewoon de naam veranderd in A4. Vervolgens is er jaar op jaar touwgetrokken door allerlei belanghebbenden, maar via een soort Salamitactiek, waarbij dan weer hier dan weer daar een stukje A4 werd/wordt gerealiseerd, komt de volledige A4 nog wel tot stand. Ook in Brabant zijn ze hard bezig. Straks dus in één ruk van Amsterdam via Delft, Schiedam, Beneluxtunnel, Klaaswaal, Dinteloord, Halsteren, Bergen op Zoom naar de Belgische grens bij Ossendrecht.

Gelukkig hoefde ik vandaag niet dat hele eind te fietsen om de cache hier te vinden. Dank voor deze cache.

 

traditional15420. Weids uitzicht by debruin4u

SmileHet is natuurlijk de vraag of het weidse uitzicht hier nog steeds blijft als de A4 gereed is. Nu kon ik in ieder geval wel genieten van dat weidse uitzicht. Toch moest er een cache gevonden worden en ook dat lukte. Dank daarvoor.

 

15418traditional15419. Zomaar een boom by debruin4u

SmileHet was inderdaad zomaar een boom. Voor hetzelfde geld was het een andere boom geweest. Maar het was deze boom. Dank daarvoor.

 

traditional15418. Rustig plekje by debruin4u

SmileHoewel het inderdaad een rustig plekje was, meende een vogelaar toch hier ook iets te zoeken te hebben. Onzin natuurlijk, vogels heb je overal. Terwijl hij met zijn verrekijker lucht en grond afspeurde naar dieren met vleugels, vleermuizen uitgezonderd waarschijnlijk, speurde ik naar een doosje zo goed en zo kwaad het ging. Na een poosje wilde de vogelaar verder, maar twijfelde gezien mijn activiteiten aan de sterkte van het bruggetje. Ik verzekerde hem als bruggeninspecteur dat het veilig was, waarna hij passeerde en het echt een rustig plekje was. Op een verrassende plek ontdekte ik na lang speurwerk eindelijk de cache, kon mijn worteltekening kwijt en het rustig plekje verlaten. Dank daarvoor.

 

traditional15417. VSO1 - Vlaardingse Snelle Oppikker 1 by RoMi2011

15415SmileSnel oppikken is één, maar daarvoor moet je de cache wel eerst vinden. Dat lukte ook nog al was het niet waar ik hem verwachtte. Dank voor deze cache.

 

traditional15416. VSO2 - Vlaardingse Snelle Oppikker 2 by RoMi2011

SmileSnel oppikken is één, maar daarvoor moet je de cache wel eerst vinden. Dat lukte ook nog wel, maar om hier te komen was het grootste probleem. Een hinderlijk aangelegde spoorlijn verhinderde mijn doortocht toen ik op 300 meter van de cache stond. Bij het station kon ik eindelijk mijn fiets over de rails tillen en vervolgens richting cache rijden. Dank voor deze cache.

 

traditional15415. The Rock! by Xa4cornelis

SmileAls dit echt een rock zou zijn geweest, had ik waarschijnlijk zonder resultaat verder moeten rijden. Ik ben Obelix niet! Overigens wel een verrassing als je via een cacherspaadje tussen meer dan manshoge braamstruiken en brandnetels eindelijk GZ bereikt. Een tweede verrassing was cache zelf. Met mijn twee linkerhanden moest een ingewikkeld constructieprobleem worden getackeld. Penny in de serie Big Bang Theory wist wel raad met zo’n akkefietje. 15414Wie het gezien heeft, weet wel wat ik bedoel. Gelukkig had ik na verloop van tijd op een minder destructieve manier succes en kon ik mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.

 

traditional15414. Vlaardingse Tubular by Xa4cornelis

SmileIk begrijp best dat je zo’n cache niet midden op de Dam in Amsterdam hangt, maar hier in Vlaardingen was ie wel erg lastig in een stuk bos verstopt. De natuur deed zijn uiterste best met slootjes, insecten, braamstruiken en andere dichte begroeiing om mij uit de buurt te houden. Gelukkig heb ik dankzij geocaching intussen een flink stuk jungle-ervaring en zo worstelde ik mij meter voor meter richting GZ. Daar wachtte de met meer dan honderd favo’s behangen cache op me. Gedaan wat in de hint stond en als door een wonder stond ik even later met de logrol in handen. Kon ik mijn worteltekening kwijt en daarna het wonder in omgekeerde richting volbrengen. Tot mijn verrassing was er een veel gemakkelijker terugweg naar mijn in de bosjes verstopte fiets. Dank daarvoor en voor de mooie cache.

 

traditional15413. MECC - Maaslandse Eerste Carpool Cache by RoMi2011

15412SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier bij Maasland.

Ik verloor bijna mijn verstand.

 

traditional15412. Het Balkon van Maassluis by erdejong

SmileNa mijn vergeefse bezoek in maart bleek de hint ineens te zijn aangepast wat een stortvloed aan founds ten gevolge had. Daarom durfde ik een nieuwe poging wel aan. Bovendien was het heerlijk toeven aan het brede water met het mooie weer. Inderdaad liep ik ter plekke meteen naar de juiste plek. Voor het behoud van de cache is een goede hint ook beter. Geocachers hoeven nu niet eindeloos hier rond te struinen en zodoende aandacht te trekken. Dank voor deze cache.

 

traditional15411. Takkenbende by Geestjes

15410SmileWijs geworden bij een andere cache vandaag heb ik een omweggetje gemaakt en zodoende alle ellende van struiken, stekels en stammetjes kunnen omzeilen. Sterker nog: ik fietste gewoon tot op 1 meter van de cache. Graaien en loggen moesten omzichtig gebeuren, want aan de overkant van het water stonden werknemers van het bedrijf druk met elkaar te overleggen. Zo druk, dat ze mij niet hebben opgemerkt en zo hoort het ook. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional15410. Schatkissie by Geestjes

SmileHet concept van de schatkist is al eeuwenoud en dat kon ik hier zelf constateren. Hoewel juwelen, sieraden, goudstukken e.d. ontbraken om dat ze waarschijnlijk door rovers waren ontvreemd, hadden deze criminelen toch het belangrijkste van de oorspronkelijke inhoud over het hoofd gezien. Logisch want het begrip emotionele waarde staat niet in hun woordenboek. In het mijne wel. Dank daarvoor.

 

15408traditional15409. Van Maasdijk tot aan De Lier #5 by De VTA Gangsters

SmileIn mijn geval fietste ik van De Lier naar Maasdijk en dat was maar goed ook, want ik kwam vanaf Delft. Ter plekke achter het Staelduinse Bos stond ik vrij snel op de juiste plek om de cache te graaien. Deksels nog aan toe! Deksel kapot. Dus iets meer prutsen, vooral na het terugplaatsen van de cache. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional15408. Spanning by rojoarna

SmileSpannend was het zeker. Niet voor mij, want ik begon er niet aan. Maar menig andere passant probeerde al fietsend de top te bereiken en sommigen lukte het. Net toen ik met de cache in handen stond, kwamen twee meisjes al fietsend boven met gezichten of het de gewoonste zaak ter wereld was. Struis hoor en dat midden in het Wilde Westen t.o.v. Delft. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional15407. Split? by nokki

15406SmileMet mijn gespleten persoonlijkheid was het een koud kunstje om onder de toeziende ogen van dames met kruiken de cache in een split second te vinden. Tevreden fietsten mijn alter ego en ik daarna verder door De Lier op zoek naar doosjes. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional15406. Lierse Brug by eikenhofjes

SmileEen bekende geocacher uit het westen des lands is groot propagandist van voorbereiding (en ook andere zaken) en dat had ik goed in mijn oren geknoopt nadat ik hier een poos geleden hulpeloos stond te staan zonder hulpmiddelen. Een als cadeautje van Brouwertjes ontvangen toverstaf die mij al zo vaak uit benauwde situaties heeft gered, had ik meegenomen en nu was het een koud kunstje om de 4 sterren terreinmoeilijkheid van de cache in één ster te veranderen. Dank daarvoor en voor de leuke cache.

 

traditional15405. Er is geen 'peil' op te trekken. by De Werfjes

SmileUit de peilloze dieptes van Moeder Aarde heb ik deze cache in De Lier boven weten te krijgen. Daarvoor moest ik door een bosje kruipen om daarna in de hint te lezen, dat ik beter had kunnen omlopen. Ik werd er bijna depressief van, maar dat heb ik veel vaker hier in De Lier. Geen idee waarom. Dank voor deze leuke cache.

 

15404traditional15404. Water naar 'De Lee' dragen... by De Werfjes

SmileWet, wet, wet…

Twee zakjes water dragen,

Twee zakjes pompen, etc.

Vanmorgen onder de douche kreeg ik een briljant idee om een paar plastic zakken mee te nemen op mijn fietstocht door het Wilde Westen t.o.v. Delft. Op deze plek van de cache stond ik al eens eerder en toen had ik niets voorbereid. Dat zou me geen tweede, eeeh… ik bedoel derde keer overkomen. Gewapend met tape en genoemde plastic tassen en met een prachtig zonnig weertje moest het nu wel lukken om de cache uit de buis te knallen. De gaten van de paal werden deskundig afgeplakt. De twee tasjes water werden uit de sloot geschept. Het water in de buis gegoten en hebbes die cache. Eindelijk kon er gelogd worden. Met de borst vooruit ging ik daarna op weg om heel De Lier leeg te roven. Dank voor deze leuke cache.