23-06-2012

Soms komt er iets bijzonder leuks op je weg, in dit geval in de middenberm van een autoweg.

 

multi15403. Beatrixwoud by mudhoppers

15403SmileDaar zat ik dan, gezellig in de middenberm ergens in Rijswijk. Hoe bedenk je het? En nog leuk ook. Het begon trouwens met verwarring. Moet ik echt daar starten? Ja dus. En al snel stond ik met het eerste probleem in handen. Een flink stuk crea-bea. Eerst zag ik er geen gat in, maar bij nadere beschouwing bleek het geval toch meer informatie te bevatten dan ik op het eerste oog constateerde.

Met de gegeven info kon ik verder struinen door het Beatrixwoud, dat ik nog niet kende onder die naam, hoewel ik er al tig keer ben langsgereden. De koek was trouwens nog niet op, de verrassingen ook niet. En weer mocht ik met mijn twee linkerhanden aan de bak. Gelukkig is mijn stereometrisch inzicht van redelijk niveau, zodat allengs de creatie de vorm kreeg die ik vermoedde. Daarna was het een kwestie waar de keeper van Griekenland grote moeite mee zou hebben gehad. Het woord klemvast stond gisteravond namelijk niet in zijn woordenboek. In dat van mij wel en zo kon ik een cache gaan graaien.

Een ware jungletocht bracht me bij het gewenste punt en tevreden kon ik mijn worteltekening plaatsen. Originele caches waardeer ik het meest en deze verdient zeker die kwalificatie. Dank daarvoor.

Daarna mocht ik terugfietsen naar Delft langs de Beatrixlaan, waar ik vanuit mijn flat al meer dan 37 jaar op uitkijk.