17-06-2012

Alphen aan den Rijn biedt een eindeloze reeks caches aan. Dus maar weer eens die kant op.

 

traditional15356. Zwarte Piet, in het donker zie je hem niet! by Team de Graaf

15356SmileZwarte Piet heeft zijn langste tijd gehad. In mijn jeugd was ie nog een boeman. Met roede om te slaan en met zak om je mee te nemen naar Spanje. Langzamerhand is steeds meer verworden tot een zwart geverfde clown. Dom is ie al lang niet meer. Je hebt ook veel variatie gekregen in Pietensoorten. Vroeger waren de mogelijkheden beperkt tot oom Kees en/of tante Els. Tegenwoordig heb je Pieten op alle gebieden, van OpperPiet tot AcrobaatPiet. Zodoende kan iedereen zich nu omturnen en Hans Klok heb je daarbij niet nodig.

Hoewel het behoorlijk licht was in het zonnetje hier in Alphen aan den Rijn, heb ik de helper van Sinterklaas niet gezien. Wel een kleine zwarte cache. Ook mooi. Dank daarvoor.

 

traditional15355. WK 2006 by zwammetje

SmileOver het WK2006 kunnen we kort zijn. Oranje werd weer eens uitgeschakeld. Schijnt ook vandaag de dag nog wel te gebeuren. Ik liet mij niet uitschakelen en graaide hier in Alphen aan den Rijn een fraai verborgen cache. Dank daarvoor.

 

15354traditional15354. flitspaal by zwammetje

SmilePraktisch bij mij voor de deur staat een flitspaal en ik rijd er dikwijls langs. Hier in Alphen aan den Rijn zag ik er echter geen. Wel een cache. Die was een flink eind de verkeerde kant op geflitst en onbereikbaar. Met een opgescharrelde 2 meter lange tak heb ik hem naar mij toe weten te rollen. Kon ik toch loggen. Dank daarvoor.

 

traditional15353. bugs bunny by zwammetje

SmileIk dacht dat Bugs Bunny een lief konijntje was. Leuk om haar in eigen persoon tegen te komen, dacht ik nog. Maar nee, het was de vriendin van Timmer3659 die net de cache stond te graaien. Ik kon meteen mijn worteltekening plaatsen. Thuis lees ik dat Bugs Bunny zelfs een HIJ is. Wat zit de wereld soms vreemd in elkaar. Toch even gezellig met hen staan praten daar langs het water van het Oosterkanaal in Alphen aan den Rijn. Toen gingen we elk ons weegs. Dank voor deze cache.

 

traditional15352. daffy duck by zwammetje

15351SmileEr renden heel wat snaterende Daffy Ducks door het stukje bos hier bij de kinderspeelplaats in Alphen aan den Rijn. Het was dus de kunst om niet de aandacht op me te vestigen. Gelukkig hadden al die kindertjes alleen maar oog voor hun eigen spelletjes en hebben ze geen aandacht aan mij geschonken toen ik het doosje graaide. Dank voor deze cache.

 

traditional15351. Wasmachine by Dixan Dobbelman

SmileIk heb altijd begrepen, dat de essentie van het liedje “Wasmachine” van Travassi een behoorlijke dubbele bodem had. De bodem hier ter plekke in Alphen aan den Rijn was ook van bedenkelijk allooi, om maar de zwijgen van de hinderlijke takken in het bosje op GZ. Bovendien zocht ik eerst op de verkeerde plek en zo te zien was ik niet de enige. Na een kruip door sluip door actie arriveerde ik eindelijk op de juiste plek en kon mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.

 

15349traditional15350. Sylvester by zwammetje

SmileDeeffsse waffss niet laffsstig. Gewoon erheen ffsscheuren over het ffietffsspad en hebbeffss. Ffsseer bedankt!

 

traditional15349. Help, mijn vrouw kan niet koken by nietvandeslager & mouseenco

SmileAls je vrouw niet kan koken, heb je iets verkeerd gedaan. Een breed scala van oorzaken. Van verkeerde partnerkeuze tot het niet aanleggen van gas en elektra. Het kan ook aan het technisch en tactisch inzicht van de trainer liggen. O nee, sorry, ik verviel even in het voetbalgebeuren.

De CO vraagt in de beschrijving om een maaltijd die niet kan mislukken. De beste tip die ik kan bedenken is: zo gauw mogelijk Alphen aan den Rijn uitrijden, en een trip maken naar Breskens, Bloemendaal of Zwolle. Daar staan namelijk Nederlands beste restaurants die stuk voor stuk 2 Michelin sterren bezitten. Volgens mij kun je je geen buil vallen aan een maaltijd aldaar. Wel even reserveren en een dikke portemonnee meenemen.

Dank voor deze leuke cache.

 

traditional15348. Wat staat daar? by Rene-Marielle

15348SmileIk weet nu wat daar staat. En ook wat er staat op hetgeen daar staat. Kwestie van van dichtbij lezen. Maar wel moet je er eerst naar toe wandelen. En dat was een waar genoegen. Allerlei wilde planten zoals vooral kamille zorgden onderweg voor een veelkleurig geurend tapijt. De cache zelf bracht mij eerst wat in verwarring en mijn eerste handeling leverde niets op. Gelukkig was mijn tweede poging wel goed. Zo kon ik tevreden tussen de bloemetjes door terugwandelen naar mijn bolide en vervolgens proberen Alphen aan den Rijn van wat meer nog niet door mij gevonden caches te ontdoen. Dank voor deze mooie cache.

 

traditional15347. Alpherium by Anton B

SmileIk reed op ongeveer 15 meter afstand langs de cache zonder die te kunnen graaien. Frustrerend! Gewoon doorgereden en wat andere caches gedaan. In Alphen aan den Rijn liggen er genoeg. Toen ik de zuid-oost hoek cache-vrij had gemaakt en wilde verkassen naar noord-oost Alphen reed ik per ongeluk ongeveer op 5 meter afstand langs de cache. Toen kon ik hem natuurlijk niet meer laten liggen. Dank daarvoor.

 

traditional15346. Park & Grab Serie: Oostgouweweg by Moredale

15346SmileAan de Oostgouweweg geparkeerd,

Gelukkig niet geëlektrocuteerd.

Dan de cache geduldig gegraaid.

Dit is waar het allemaal om draait.

 

traditional15345. Park & Grab Serie: Goudse Rijpad by Moredale

SmileAan het Goudse Rijpad geparkeerd,

De juiste spijkers gelokaliseerd.

Dan de cache geduldig gegraaid,

Dit is waar het allemaal om draait.

 

traditional15344. Boer Mijndert by Team de Graaf

SmileVolgens mij heeft boer Mijndert met zijn tractor aan een bepaald object enige schade aangericht wat de CO goed van pas kwam. Meteen er een cache van gemaakt. Die mocht ik vandaag vinden. Lukte prima. Dank daarvoor.

 

15343traditional15343. Hellup de AMMO's zijn nog steeds  op by brouwertjes

SmileVolgens mij zijn de Ammo’s helemaal niet op, maar doet Brouwertjes alles om je op een verkeerd been te zetten. (Tussen haakjes, dat was voor het Nederlands voetbalelftal op het EK2012 niet nodig. Die lieten het hun tegenstanders netjes doen.) Om zeker te zijn dat ikzelf op het goede been kwam te staan, heb ik eerst Brouwertjes even gebeld om te vragen of mijn wandeling naar GZ zin had. De laatste log was namelijk een not found van de Dijk6jes en zoals bekend, dan weet je zeker dat de cache er niet ligt, want die 6 speurneuzen uit Monster kun je om een boodschap sturen. Brouwertjes verzekerde mij, dat er intussen een nieuwe cache was geplaatst en dus wandelde ik 250 meter langs het brede water van de Oude Rijn naar de stash area.

Precies 0,7 seconden na aankomst op GZ stond ik met de cache in handen, en… liet hem even snel vallen. Het scheelde een haar of hij was de Oude Rijn ingedoken. Beter toch een ammo hier. Die had ik misschien ook laten vallen, maar is waarschijnlijk gemakkelijker op te vissen.

Tevreden terug gewandeld naar mijn bolide. Over de Rijn voer een bootje met een Duitse vlag fier wapperend. De schipper zat zeer content achter het stuur. Dank voor deze leuke cache.

 

15342traditional15342. Park & Grab Serie: Spoorlaan by Moredale

SmileAan de Spoorlaan geparkeerd,

De situatie was ongecompliceerd.

Dan de cache geduldig gegraaid.

Dit is waar het allemaal om draait.

 

traditional15341. Park & Grab Serie: Hoogendoornlaan by Moredale

SmileAan de Hoogendoornlaan geparkeerd,

Listig om een hoekje gesitueerd.

Dan de cache geduldig gegraaid.

Dit is waar het allemaal om draait.

 

15340traditional15340. Park & Grab Serie: Warmoeskade by Moredale

SmileAan de Warmoeskade geparkeerd,

De juiste boom geïnspecteerd.

Dan de cache geduldig gegraaid.

Dit is waar het allemaal om draait.

 

traditional15339. Park & Grab Serie: Dammekade by Moredale

SmileAan de Dammekade geparkeerd,

Door het struikgewas geflaneerd.

Dan de cache geduldig gegraaid.

Dit is waar het allemaal om draait.

 

15338traditional15338. Park & Grab Serie: Ringdijk by Moredale

SmileAan de Ringdijk geparkeerd,

De mooie omgeving geobserveerd.

Dan de cache geduldig gegraaid.

Dit is waar het allemaal om draait.

 

traditional15337. RECC: Reeuwijkse Eerste Carpool Cache by aalleexx

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Reeuwijk,

Leuk en praktisch tegelijk.