12-06-2012

Geplande trip met Biertje naar Velsen, Beverwijk en Heemskerk. Biertje had thuis eerst flink wat puzzels opgelost. Hulde daarvoor! Hij noemt het voorbereiding.

 

multi15336. Recreatiepark Assumburg/Oud Haerlem by Tomas en Floor

15336SmileRecreëren in Heemskerk. Om deze cache-dag waardig af te sluiten, stapten Biertje en ik in de buurt van een kasteel de natuur in van een recreatiepark. Normaal doe je zo’n tocht bij een kasteel te paard natuurlijk, maar wij kozen voor de wandeling te voet temeer ook daar hier geen paarden rondliepen.

Tijdens onze voettocht bleek, dat we hier allebei al eens eerder voetstappen hadden gezet in het kader van geocaching. Toch bleek er genoeg nieuws te ontdekken. Zoals gebruikelijk declameerde ik de vragen om tot ons doel te komen en noteerde Biertje de antwoorden. De CO schrijft zelf al in de beschrijving dat de eindberekening zou leiden tot een schijnbaar onlogische plek en dat konden wij beamen.

Op GZ moest er stevig gezocht worden. Biertje kroop zelfs over de grond als een python op zoek naar prooi. Maar in eerste instantie leidde dit tot niets. Via een listige omtrekkende beweging zagen wij echter plots het licht en kon Biertje met een juichkreet de laatste cache voor vandaag binnenhalen.

15336aDat verdiende wel een apotheose. Midden in Heemskerk hebben wij ons daarom tegoed gedaan aan een stevige patat met. Ikzelf nam daar een kalfskroket bij en Biertje een broodje met iets. Terwijl wij dit oppeuzelden ging het gesprek met de andere cafetariabezoekers vooral over Oranje. Mijn buurman had een gedegen mummelende mening waarvan de inhoud mij helaas onduidelijk bleef, vooral ook vanwege het plaatselijke dialect en het nauwelijks op en neer gaan van zijn lippen. Biertje hoorde het allemaal glimlachend aan. Voetbal laat hem volkomen koud. Waarschijnlijk ook was hij in gedachten al bij zijn komende reis van morgen naar Rome, waar hij o.a. in Vaticaanstad enkele caches wil scoren. Iets wat ook mijn verlanglijstje staat.

Dank voor deze leuke cache.

 

traditional15335. Dierendorp by FrieDie

SmileAch, dat Biertje de konijnen in hun hokken aanzag voor kippen, dat vond ik helemaal niet erg. We waren genoeglijk samen op stap en dan let je niet op dergelijke futiliteiten. Bovendien was hij volkomen nuchter en dat is ook wat waard. Het was gezellig druk op de kinderboerderij in Heemskerk. Wij constateerden trouwens illegale diersoorten zoals duiven en zeemeeuwen die letterlijk een graantje meepikten van de overvloed aan voedsel hier ter plekke.

15334Overigens was Biertje linea recta naar de cache gewandeld bij het betreden van deze locatie nog net voor sluitingstijd. Ook de cache spotte hij snel met een typische ervaren blik. Met bijna 4.000 caches op zijn conto is dat natuurlijk niet echt vreemd. Hij is van plan volgend jaar bij zijn 10-jarig jubileum als geocacher zijn 5.000e found te noteren.

Na het loggen en het rondkijken naar de dieren, verlieten wij tevreden het dierendorp. Dank daarvoor.

 

mystery15334. THeW : Bankje by no-name

SmileWaar is een bankje als je het nodig hebt? Nou hier! Met prachtig uitzicht over de velden op langsrijdende treinen en zo. Onder de rook van Castricum hebben Biertje en ik een tijdlang zitten mijmeren en in de verte gestaard. Wat een rust. Toch moesten wij verder. Natuurlijk niet zonder eerst met genoegen onze logs te hebben geplaatst. Dank daarvoor.

 

15333mystery15333. De verdwaasde boerenzoon van het Krengenbos by zoekbaars

SmileBoerenzonen lijken mij sowieso verdwaasde lieden, zeker als ze afkomstig zijn uit het Krengenbos, gelegen onder Castricum. Heet dat niet tautologie? Ik kan het nooit onthouden. Gelukkig had ik vandaag Biertje meegenomen, een ware taalliefhebber, die zich thuis had kunnen uitleven op de tekst van de beschrijving. Nadat hij tot tranen toe geroerd kennis had genomen van het drama tussen boerenzoon, boerendochter en de duivel, wist hij met meetkundige precisie uit te rekenen waar de boerenzoon tot zijn wanhoopsdaad was gekomen. Vandaag tijdens de zoektocht met mij bleken zijn zoekcapaciteiten toch van heel wat lager allooi. Dat dan weer wel. Ik moest hem zelfs de plek aanwijzen van het historisch tafereel. Omdat ik weer vocht zag opkomen in zijn gevoelige ogen - waarschijnlijk ten gevolge van emotie, maar ik sluit ook andere oorzaken niet uit – heb ik hem geprezen en dat hielp zichtbaar. Zo konden wij deze treurige boerengeschiedenis tevreden achter ons laten. Dank daarvoor.

 

mystery15332. De beer is Los ! by HTVDCLN95

15332SmileMet dubbelloops jachtgeweren trokken Biertje en ik de jungle in van het duingebied nabij Heemskerk, want met loslopende beren kun je niet voorzichtig genoeg zijn. De enige “gevaarlijke” wezens die wij echter tegenkwamen op onze safari waren 4 bejaarde onschuldige fietsers die met de fiets aan de hand vriendelijk lachend om mijn asociaal midden op het pad geparkeerde bolide probeerden heen te komen. De cache hadden we toen al gevonden en van onze gegevens voorzien. Kortom, wij zagen geen beren op de weg. Dank daarvoor.

 

mystery15331. THeW: Mega Motor Mystery by no-name

SmileOm te beginnen mijn complimenten aan de CO om het voor elkaar te krijgen een cache te verstoppen op de gestapeltelde info van zijn kenteken. Je moet er maar opkomen! In de aanloop naar deze cache had Biertje zich al op de motorfiets van de CO geworpen om achter dit kenteken te komen. Met veel vasthoudende inspanning is het hem gelukt, zodat wij vandaag vrolijk en vrij naar de cache-locatie konden wandelen. Aldaar troffen wij de cache in goede staat aan en na een ogenblik van verfijnde hyperbolistische kwantumfysica wisten wij hem te bemachtigen. Dank daarvoor.

 

15330mystery15330. Heren van Kennemerland by guus&mary

SmileAls iemand van een bezoekende vereniging bij onze damclub vroeg naar het toilet, kreeg hij steevast het antwoord, dat het achter de deur was waarop “Heren” stond en dat hij zich van die tekst niets hoefde aan te trekken. Daar moest ik aan denken bij het zien van de titel van deze cache. Vandaag was ik op stap met een heer van stand uit Leidschendam die er bovendien in was geslaagd de puzzel te ontcijferen, zodat ook ik deze cache zou kunnen graaien. Samen beklommen wij de heuvel nabij Heemskerk en het was Biertje zelf die de cache wist bloot te leggen. Leuke historische plek hier. Dank daarvoor.

 

traditional15329. P+R en Cache Beverwijk by Zilverdoorn

SmileBiertje zou mij hier wel even van mijn frustie afhelpen. Dat is meestal zijn schone taak als we samen op stap gaan. Hij noemt zichzelf niet voor niets “Met de Helpdesk” bij het opnemen van de telefoon als ik hem bel. Afijn, na minstens een kwartier vergeefs zoeken moest ook hij toegeven dat deze nano hier in Beverwijk lastiger te vinden was dan hij had gedacht. Sterker nog, hij dacht al aan opgeven. Dat ging mij toch te ver en met verdubbelde energie onderzocht ik plekken die ik vorige keer en ook nu al minstens 10x grondig had onderzocht. Echter niet grondig genoeg.

15328Plotseling piepte de nano toch tevoorschijn. We konden bijna niet geloven daar beiden al tig keer vergeefs gevoeld te hebben. Blij zetten wij onze logs, maar op de terugweg naar de geparkeerde bolide ergens een kilometer verderop, waren we het toch wel eens over het feit dat de hint volgens ons niet helemaal klopt. Van camouflage is geen sprake, dat vereist andere technieken. Natuurlijk toch bedankt voor deze uitdagende cache.

 

multi15328. Rondje Wijkeroogpark by YenE0709

SmileBiertje en ik waren wel even toe aan een rondje benen strekken. Zo begaven wij ons op weg om een leuk rondje door Velsen-Noord te wandelen en ondertussen een cache te scoren. Daartoe moest het nodige geteld worden, maar dat konden we wel. Ik declameerde de vragen en Biertje noteerde de antwoorden. Zo stonden we al keuvelend voor we het wisten met een cache in handen en vroegen ons af hoe het rondje verder ging. Bij een rondje denk je al gauw aan een soort gesloten lus zonder begin en eind. We besloten dus niet terug te keren op onze schreden, maar verder te trekken door Beverwijk. Via een behoorlijke kilometers lange omweg is het ons gelukt een rondje te wandelen. Van de gelegenheid nog even gebruik gemaakt om bij het station een nano te graaien. Na dik anderhalf uur waren we weer terug bij de bolide. Dank voor deze leuke cache.

 

15327traditional15327. Velsen Uit by YenE0709

SmileOm deze cache te vinden moesten we niet Velsen UIT, maar Velsen IN. We kwamen UIT IN een woonwijk alwaar iemand volgens ons altijd goed moet UITkijken bij het IN- en UITgaan van de woning, om de cache IN goede staat te houden. Biertje was nauwelijks UITgestapt of hij had de nano al IN het oog. Niet letterlijk natuurlijk, want zijn geocache-techniek is UITstekend. Nadat wij onze namen IN de cache hadden genoteerd, konden wij eindelijk Velsen ook weer UIT. Dank daarvoor.

 

traditional15326. Sportief Velsen-Noord by YenE0709

SmileSportief als wij zijn, wandelden Biertje en ik de ruim 25 meter naar de cache nadat wij de bolide hadden geparkeerd vlakbij de cache op de ruime parkeerplaats. Met zijn scherpe blik lokaliseerde Biertje de cache in een mum. Het schijnt dat hij nog sneller bierflesjes weet te spotten, maar daarvoor heb ik geen wetenschappelijke bewijzen. Tevreden noteerden wij onze gegevens. Dank daarvoor.

 

15325traditional15325. Velsen-Noord All Weather by YenE0709

SmileHet weer was goed toen Biertje en ik Velsen-Noord alhier bezochten. Wat ons betreft mocht het dak er dus af net als bij voetbalstadions. Na het bijzondere gebouw voldoende te hebben bewonderd en ons ook te hebben afgevraagd wat er door die grote buis aan de overkant stroomt, was het Biertje die met zijn scherpe blik de nano ontdekte. Die was dus in the pocket. Dank daarvoor.

 

traditional15324. Velsen-Noord Op en Overslag by YenE0709

SmileWij hebben de opgeslagen cache niet overgeslagen. Biertje en ik hadden dus geen hijskraan, vorkheftruck of lopende band nodig om ons werk te doen. En het overslaan van goederen wat hier veelvuldig plaatsvindt, hebben we aan de professionals overgelaten. Wij waren tevreden met een leuk verstopt doosje. Dank daarvoor.