10-06-2012

Zonnige zondagmiddag. Wat is er in de buurt? Ha, in Zoetermeer liggen nog wel wat leuke caches.

 

multi15323. Het turbinehuis by Boekenhoek

15323SmileOmdat ik niet zo snel van begrip ben, duurde het tot deze internet-log voordat ik de titel van de cache begreep. Ook nog even gegoogeld op “turbinehuis” en toen kwam ik uit bij auto-onderdelen. Die zijn in gebogen vorm, want er zullen wel giga-krachten moeten worden opgevangen. Precies dus als bij de turbinehuizen waaraan de draaiende wieken van de turbines zijn bevestigd. Alleen zijn die kaarsrecht om zo hoog mogelijk te kunnen toornen. En ze worden tegenwoordig steeds hoger. Nog stukken hoger dan dit stel hier in Zoetermeer.

Kortom, ik stond in eerste instantie behoorlijk voor aap bij de cache. Nu was de omgeving mij ook niet bepaald gunstig gezind. Blaffende honden, jengelende kinderen, passerende dagjesfietsers en wandelaars. En geen idee hoe de CO de micro had verstopt. Bovendien heb ik geen oog voor detail en werd ik in de hint gewaarschuwd voor mijn ogen. Maar met de ogen dicht is het heel lastig deze te vinden. Dat het toch vrij snel lukte is meer geluk dan wijsheid. Samen met een beetje geocaching-ervaring werd de cache gelokaliseerd en kon zo onopvallend mogelijk gelogd worden. Dat is allemaal gelukt. En zo prijkt er weer een nieuwe verstopmethode op mijn lijst van creatievelingen. Heel mooi gedaan! Dank daarvoor.

 

15321traditional15322. Er lag, er ligt, er kan gelogd! by pingwing

SmileDe cache heeft het maaiwerk goed doorstaan. Dus hij lag er, hij ligt er en ik kon loggen. En daarna weer terug gewandeld naar de Zoetermeerse politiehondentraining waar ik mijn bolide had geparkeerd. Dank voor deze leuke cache.

 

multi15321. De Rozenberg by pingwing

SmileZonnig weertje, dus aardig wat wandelaars in het park hier in Zoetermeer. En ik was daar één van. Met grote belangstelling voor een kunstbankje. Tig keer omheen gedrenteld om alle vereiste natuurverschijnselen in kaart te brengen. Mollen, apen, egels, honden, kikkers, vissen, vogels, olifanten en vlinders werden geteld en toen kon de berg met de bloeiende rozenstruiken worden beklommen. Na wat handig laveren bereikte ik de juiste plek en werd de pot opgedolven. De worteltekening werd geplaatst en tevreden kon ik de reeds eerder in geocaching-verband bezochte berg achter mij laten. Dank daarvoor.

 

15320traditional15320. kantelen!!! #4 by Team Xyje

SmileJaah!!!, daar was er weer eentje in het thema kantelen. Ik zie de oproepen van Appie dagelijks op de twitter voorbijkomen, maar laat die beker steeds aan mij voorbijgaan om mij moverende redenen. Gelukkig wordt het signaal door talloze anderen wel opgevolgd en kan Appie daarna rustig gaan slapen. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional15319. Buurman Mol by Melkhagelslag

SmileMelkhagelslag was zelf bezig precies op GZ wat er in eerste instantie toe leidde dat ik niet kon ontwaren naar hetwelk ik op zoek was. De CO stond dus eigenlijk flink te mollen. Gelukkig sprak hij me aan, dat ik rustig kon gaan loggen en dat heb ik gedaan. Nog even kort staan babbelen en toen verder Zoetermeer in op deze mooie zonnige zondagmiddag. Dank voor deze leuke cache.

 

15318traditional15318. XYJE op de driehoek! by Team Xyje

SmileNet op tijd voordat drie vervelende jochies hun opwachting maakten. Gelukkig het doosje snel gespot, zodat ik hem weer gelogd en wel op zijn plekje terug had geplaatst voordat de jeugd definitief een einde maakte aan mijn gesnuffel in het op zich leuke bouwwerkje op het water. Met het fototoestel in de aanslag wist ik mij een houding te geven en heb voor de show de in het water staande flat nog even vereeuwigd. Onderwijl stonden de jochies op allerlei voor mij niet zichtbare plekken naar me te roepen om mij zogenaamd voor de gek te houden of zo. Ik heb niet gereageerd, zodat voor hen de lol er blijkbaar snel af was.

Dank voor deze leuke cache.