26-05-2012

Mede voor de statistieken op stap. Ik moest in Woerden zijn en probeerde in de omgeving 16 caches te vinden en dat is gelukt. Nu nog één cache en ik heb 10.000 founds in Nederland.

 

traditional15136. Je staat voor paal! by el-n-le

15135SmileVoor mij is het heel gewoon om voor paal te staan. Omdat ik zo mooi allerlei statistieken bijhoud betreffende geocaching, kan ik melden, dat dit vandaag precies de 3.063e keer was. Bedenk wel, dat je het begrip paal in dezen ruim moet nemen. Ook hekken, vangrails, prullenbakken, lantaarnpalen, infoborden, etc, zijn bij mij allemaal paalgeoriënteerd. Kortom, ik sta snel voor paal.

De vraag is natuurlijk elke keer, hoe lang sta je voor paal? Vandaag hier in Nieuwkoop niet echt lang. Nadat ik eerst het tuintje vergeefs had omgespit, enige planten had verpot, de liguster had geknot, en de stoep had geveegd, kreeg ik de cache al in de gaten en kon de vlag uit. Mijn 9.999e gevonden cache in Nederland was een feit. Morgen ga ik samen met mijn zoon op stap om de 10.000e op mijn lijstje te krijgen.

Dank voor deze leuke cache.

 

traditional15135. schat van Buytewech by Heldertjes

15134SmileVolgens de beschrijving kun je bij deze cache in Nieuwkoop last hebben van de begroeiing. Dat klopt. Hoe voorzichtig ik ook mijn hand uitstak om bij de cache te komen, het prikte toch. Het werd nog erger toen ik even door de knieën ging. Achter mij bleek ook nog het een en ander prikkelbaars te staan en het was flink raak dwars door mijn broek. Na het loggen was het hier gedaan met mijn lijdensweg en werd het tijd om ergens in de buurt voor paal te gaan staan. Ach, dat kon er ook nog wel bij. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional15134. Lachende Leo by Lachende Leo

SmileLeo had goed lachen toen ik in mijn merkwaardige houding hem recht in het gezicht keek. Moest ik daarvoor helemaal naar Nieuwkoop rijden? Het kon natuurlijk ook zijn, dat ie de twee dames uitlachte die even verderop wanhopig op een kaart stonden te turen om te kijken waar hun fietstochtje mis was gegaan. Volgens hen lag het aan de kaart, hahaha.

Zoveel humor op één dag was bijna te veel voor me, dus ik ben maar snel verder gegaan.

Dank voor deze leuke cache.

 

traditional15133. NECC - Nieuwkoopse Eerste Carpool Cache by el-n-le

15132SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Nieuwkoop,

Waar ik toch wel even rondsloop.

 

traditional15132. CiK: Houtkade by straategisch geodaan

SmileBraaf mijn bolide geparkeerd op de aangewezen plek en even heen en weer op het vouwfietsje over de Houtkade. Die lag er prima bij. Dat vonden ook aardig wat andere fietsers, maar ik had van hen geen last bij het graaien van de eenvoudig verborgen cache. Dank daarvoor.

 

traditional15131. Het Pientere Putje by straategisch geodaan

SmileHa alliteratie. Na het veilig vinden van het pientere putje kon ik lekker loggen met mijn puike pen. En daarna verder door Kanis karren. Dank daarvoor.

 

15130traditional15130. CiK: Van Teylingenweg by straategisch geodaan

SmileContradictio in terminus heb ik vroeger geleerd en dat is zo’n beetje alle Latijn dat ik spreek. De term slaat in dit geval op de cache-beschrijving, waar ik aan de ene kant word uitgenodigd om extra tijd te nemen voor het uitzicht, terwijl even verderop staat dat deze cache een oppikkertje is om het verkeer niet op te houden. Ik werd er bloednerveus van, zeker toen een hooiwagen naderde en daarmee bedoel ik geen spinnetje, maar een heuse de gehele weg innemende trekker + volgeladen hooiwagen. Het kwam gelukkig allemaal goed. Dank daarvoor.

 

traditional15129. Moeraswiebel-jacht by Team Ge(o)Daan & Team Straat-egisch

SmileIk dacht de cache snel gevonden te hebben, maar nee, dat kon hem niet zijn, was mijn conclusie, want hij kon niet open. Wel vreemd van die boeren om zoiets aan te brengen. Maar ja, ik was hier in Kanis en die moet je soms houden, dus mij hoor je niet.

Toen ik nog eens beter het object bestudeerde, bleek het toch wel de cache, heb ik snel mijn worteltekening geplaatst en heb gemaakt dat ik wegkwam. Moeraswiebels vertrouw ik namelijk voor geen cent.

Dank voor deze leuke cache.

 

traditional15128. Ik zie ze vliegen #1 by straategisch geodaan

15128SmileVolgens de CO kon ik de boom in en wie ben ik om dat te weigeren. Ik heb dus de daad bij het woord gevoegd en ben het avontuur aangegaan. Hoewel ik van mening ben dat de mens minstens 3 armen had moeten krijgen bij de schepping, heb ik het met mijn twee stuks ook weten te redden, maar het was wel opletten en uitkijken. Toch wel een beetje trots op mezelf fietste ik daarna terug naar mijn geparkeerde bolide. Dank daarvoor,

 

traditional15127. Het mooiste plaatsje ooit voor een cache by straategisch geodaan

SmileDe cache-constructie was niet berekend op mijn manier van openen van een cache en de inhoud donderde pardoes bijna in de sloot. Gelukkig behoedde het lange gras mij voor het drama, dat ik echt zou moeten gaan vissen. Terwijl de grote zwarte hooibalen in het versgemaaide weiland vanwege het prachtige zomerse weer van de laatste dagen stonden te schitteren in het zonnelicht, schreef ik mijn worteltekening in het logboekje en stopte het voorzichtig weer terug op zijn plekje. Deksel dicht en verder maar weer. Mooi gedaan natuurlijk. Dank daarvoor.

 

15127traditional15126. CiK: Hollandse Kade, Waterkering by straategisch geodaan

SmileHet opvallendste aan de cache-locatie was het uitzicht op het bankje waar een man zat in een bikini. Hij leek het heel gewoon te vinden. Ik dus ook maar en ik heb hem vriendelijk gegroet toen ie even later op zijn fiets stapte en langs mij heen kwam. Toen was de kust vrij om de zeilen te strijken of zoiets. Leuk gedaan. Dank daarvoor.

 

mystery15125. De kluis van het gemeentehuis by straategisch geodaan

SmileJa hoor, had ik weer. Had ik mooi de puzzel gekraakt ondanks alle gajes en geboefte dat onderweg probeerde roet in het eten te strooien. Bovendien een flink eind gewandeld, omdat je bij de cache niet kunt parkeren. Netjes de cache gegraaid en toen hield het op. Ik kreeg met geen mogelijkheid het dekseltje open gedraaid. Ondank mijn hyperkrachten gaf het potje geen krimp. Het wachten was dus op een paar flinke sterke knuistjes. En die kwamen langsfietsen en behoorden aan een stugge man die met tegenzin op mijn hartstochtelijke verzoek inging om de pot te openen daarbij aangemoedigd door zijn meefietsende echtgenote. Met een pokerface overhandigde hij mij zonder boe of bah de geopende pot. Ik blij, echtgenote blij en man waarschijnlijk blij dat ie verder kon fietsen, maar dat liet ie niet merken.

15124Zo kon ik eindelijk mijn worteltekening kwijt. Ik wil de CO overigens wel in overweging geven een ander plekje te zoeken voor deze cache. Je ziet hem door omstandigheden al op 100 meter staan, bij wijze van spreken dan.

Dank voor deze leuke cache.

 

mystery15124. Kamerik onder spanning by straategisch geodaan

SmileHet is voor mij sowieso altijd spannend om zomaar bij mensen de tuin in te stappen om er een doosje te vinden. De aangebrachte gc-sticker hier verblijdde mij met grote vreugde. Een slalom om een aantal geparkeerde fietsen bracht mij naar het spannendste punt van deze onderneming. Daar aarzelde ik niet en riskeerde vele volts. Gelukkig heb ik het er levend vanaf gebracht en kon deze locatie in Kamerik weer veilig verlaten. Dank daarvoor.

 

traditional15123. CiK: Mijzijde by straategisch geodaan

SmileHet zal wel weer een of andere rijke stinkerd zijn geweest die hier aan het kanaal bij Kamerik heeft bepaald, dat hij aan zijn zijde van het kanaal woonde en het daarom Mijn zijde heeft genoemd. In de volksmond werd dat later Mijzijde. Iedere andere verklaring voor deze straatnaam dient met bewijzen omkleed te worden gepubliceerd, anders geloof ik het niet.

Ik heb even aan “hun” kant van het kanaal geparkeerd en heb gebruik gemaakt van het handige bruggetje om naar de cache te wandelen. Na het bekijken van enkele “foute” plekken, kreeg ik de cache te pakken. Leuk gedaan. Dank daarvoor.

 

15122traditional15122. De slag bij de Kruipin by straategisch geodaan

SmileHet verband tussen genoemde slag bij de Kruipin en de cache-locatie ontging mij volledig, maar dat zal wel aan mij liggen. Het vinden van deze cache was geen probleem. Toen ik voor het eerst deze verstopmethode voor mijn kiezen kreeg, was dat wel anders, maar na een keer of tien door de jaren heen was het een eitje. Dank daarvoor.

 

traditional15121. Ik zie ze vliegen #2 by straategisch geodaan

SmileAl wat ik zag vliegen, geen woerden. Je zou toch denken , dat in de plaats die zijn naam dankt aan deze mannelijke eendvogel, het zwerk vergeven zou zijn van deze schepsels. Niets van dat al. Niet erg. Ik stapte vrolijk door wat bosschage en stond voor de fraaie cache. Die moest ik flink in de houdgreep nemen om hem open te krijgen, maar de verwurging was krachtig genoeg. Zo kon ik voor de eerste keer vandaag mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.