05-05-2012

Terugreis naar Nederland met als doel nog in 3 landen caches te vinden. Dat is gelukt. Achtereenvolgens gingen Kroatië, Slovenië en Oostenrijk voor de bijl.

 

Hooglichten van cache-dag 5 mei 2012

14926Ik kon natuurlijk gewoon rechtstreeks van Hongarije naar huis terugrijden, maar dat was niet de planning. Om mijn gc-landenkaart uit te breiden, moesten ook Kroatië, Slovenië en Oostenrijk er aan geloven. Daarbij was Kroatië voor mij de grote onbekende. Slechts weinig caches in de uithoek waar ik doorheen zou reizen. Het stadje Cakovec op 20 kilometer over de grens met Hongarije bood me 3 kansen. Als een kind zo blij was ik met het micro-doosje in een spleet van een muur van een oude poort. Een cache in Kroatië was binnen. Natuurlijk ook nog even de andere twee geprobeerd te vinden. Eentje lukte niet, de andere wel. Met 2 gevonden caches staat Kroatië nu bij mij op de gc-kaart.
Volgende doel was Slovenië. Hier ging het meteen bijna mis. In vrijwel alle bezochte landen hier in midden-Europa moet je een vignet op je voorruit van je auto hebben om te voorkomen dat je zware boetes krijgt. Die vignetten koop je meeestal aan de grens. Geen idee waar dat in Slovenië kon. Volgens mij niet aan de grens.
De grensovergang was trouwens een fraai staaltje humor. Er stond een houten barakje waaruit een arm stak toen ik kwam aanrijden. Dat betekende stoppen. De douane wilde mijn paspoort zien. Geen probleem. Alles ok, ik mocht verder en stopte het paspoort weer terug op zijn plekje in mijn portemonnaie. Ik wilde vol gas verder, maar 14929dat ging niet. Een tweede arm stak uit het volgende raampje van het barakje. Wilde ook het paspoort zien. Ah, ik snapte het. Eerst Kroatië uit, dan Slovenië in. Vandaar 2x paspoortcontrole. Ook Slovenië zag geen problemen en ik mocht verder. Net toen ik weer plankgas wilde geven, stak arm nummer 3 uit het volgende raampje van het barakje. Wat nou weer? Of ik iets had aan te geven? "No!" En eindelijk mocht ik Slovenië in.
Maar ik reed nu wel illegaal over de snelweg zonder vignet. Dus meteen bij de eerste afslag van de snelweg af en geen idee waar een vignet te kunnen kopen op zaterdagmiddag in een klein dorpje. Ik nam daarop een kloek besluit. Gewoon niet de snelweg meer nemen tot in Oostenrijk.
Zo hobbelde ik gezellig over binnenweggetjes het hele land door. Ik had voor de zekerheid een paar honderd caches in mijn apparaten geladen en kwam zodoende langs genoeg mogelijkheden om ook Slovenië op mijn gc-kaart te zetten. Meteen bij de eerste genomen afslag lag al een cache die ik nog vond ook ondanks een afwijking van een meter of 20. Bovendien wist ik een eind verderop in het stadje Lenart mijn slag te slaan. Ik vond er 2 caches en was tevreden over mijn buit in Slovenië. Nu naar Oostenrijk en dan naar huis. Het was nog een lange weg.

14936In Oostenrijk had ik een plan A en een plan B, namelijk twee dorpjes met flink wat caches. Ik kan melden dat plan B niet nodig was. Een leuk rondje in het dorpje Kraitz leverde 7 caches op en dat was genoeg. Op naar huis. Maar helaas, ook in Oostenrijk moet je een vignet en dat had ik niet kunnen kopen op het binnenweggetje waar ik de grens overschreed. Dus het eerste het beste benzinestation op de snelweg verkocht gelukkig vignetten. Al verzekerde de verkoopster mij dat ik geluk had gehad, dat ik niet was gesnapt door de politie tijdens het korte ritje snelweg.
Tot mijn verrassing doemde er 50 kilometer verder bij een parkeerplaats een icoontje op. Het werd de laatste cache die ik op mijn reis vond. Het plastic bakje stond vol water en het logboek was kletsnat, maar dat deerde niet. Mijn voorganger had een briefje in een plastic zakje gestopt en dat was nog droog om te loggen.
De rest van de 1250 kilometer naar Delft is geschiedenis. 

traditional14938. Gleinalmtunnel Norden by cogexx Smile

traditional14937. Schilcherlauf 4 Am Ende by tom_data Smile

14938traditional14936. Schilcherlauf 5 Die Abkürzung by tom_data Smile

traditional14935. Schilcherlauf 6 Bekanntmachung by tom_data Smile

traditional14934. Schilcherlauf 7 Halbzeit by tom_data Smile

traditional14933. Schilcherlauf 8 Zeit zum Rasten by tom_data Smile

traditional14932. Schilcherlauf 9 Abkühlung gefällig? by tom_data Smile

traditional14931. Schilcherlauf 10 Der Wald by tom_data Smile

traditional14930. BLACK CROSS by Jasna.Nik Smile

traditional14929. LENART by Jasna.Nik Smile

14928traditional14928. TB Hotel A5 by NavigateSi Smile

traditional14927. In memoriam Medjimurska hiza by om17 Smile

traditional14926. Stari grad Cakovec by om17 Smile