27-04-2012

Gaat een twitterritueel uitgroeien tot een cache-manie? Er verscheen al een 3e cache in het kader van het kantelen. Nu in Delft zelf.

 

traditional14667. kantelen!!! #3 by fscheerhoorn

14667SmileVoor mijn bezoek aan Appie Hein besloot ik de kantelen in de TU-wijk van Delft te gaan bewonderen. Hoewel ik daar vroeger 25 jaren lang heb gewerkt, wist ik van het bestaan van deze monumentale kasteelversierselen niet af, maar ik had goede hoop dat fscheerhoorn die er tegenwoordig woonachtig is, die antieke bouwwerken intussen had ontdekt. Echter, hoe ik ook spiedde en tuurde ter plekke, geen kantelen! Dat was nou geodorie al de tweede keer, dat ik op de koffie kwam. Laatst in De Lier ook al.

Wat blijkt? Er zijn meerdere Appies in Delft. Die van Joke geeft elke avond op twitter het signaal om te kantelen en het schijnt dat een groot deel van de geocache-gemeenschap meteen zonder morren de glazen flink vol schenkt en de inhoud via hun mond naar binnen gaat kantelen. Ikzelf doe niet mee aan dit ritueel, omdat ik mijn laatste glas citroenlimonade van de dag al veel eerder naar binnen giet, dit met het oog op een rustige ononderbroken nacht.

Tijdens het geocachen ben ik Appie al diverse malen tegen het lijf gelopen. Volgens mij was de eerste keer in het Abtswoudse Bos bij Delft waar hij samen met Joke rondstruinde. Gezellig een hele tijd staan kletsen natuurlijk, want dat lukt wel met die twee. Er kwam zelfs nog een cache-team bij staan, genaamd The0.

Geen kantelen dus op GZ, maar wel een hoogst originele cache qua vorm. Het verband met het kantelen ontging me, maar mooi is ie zeker. Dank daarvoor.