06-04-2012

Naar de duinen bij Wassenaar vanwege een blijde gebeurtenis: Nanobels 1000ste. Met een vrolijk gezelschap het rondje gewandeld. (voor mij de 2e keer)

 

multiDune by pyne

14557HSmileVijf kinderen dartelend door de duinen bij Wassenaar. Gevolgd door een bezadigd gezelschap begeleidende ouders en belangstellenden. Eén van de kinderen had een feestje en dat was Annabel ofwel Nanobel. Vandaag ging ze haar 1000e zelfstandig te loggen cache vinden. Reden genoeg om enkele geocachers uit te nodigen om gezellig mee te wandelen, waaronder ik.

Zodoende ontmoette ik vandaag voor het eerst de complete familie Van Baarsel en in hun spoor Catnip_nl, Hoekraam, De Echte Duifjes en de Dijk6jes. Terwijl de kinderen voortdurend bijna buiten zicht voorop naar het volgende wp renden, kletsten wij genietend van de mooie vergezichten in het duinlandschap over alles en nog wat, maar vooral geocaching. Op wp2 ontdekte Nanobel een probleempje. Het wp was er namelijk niet meer. Gelukkig was dat door Noëlle van de Dijk6jes voortijdig onderkend en zij herplaatste het wp met een keurig meegebracht plaatje, ook fijn voor de volgende Dune-geocachers.

En weg stoven de vijf uit het zicht naar wp3 alwaar wij een tijdje later vier van hen kaartspelend in de kroeg aantroffen: een lachende Nanobel, een fluitende Merel, een fanatieke Lady Lelie en een winnende Giraff, want zij had volgens mij de meeste kaarten in handen. Jason hield als oudste jongeling de boel in de gaten om te voorkomen dat zaken hier uit de hand liepen.

14557H114557H2
Hierna een intermezzo, want echte geocachers laten natuurlijk nooit een andere cache waar ze per ongeluk op slechts 200 meter afstand langs wandelen links liggen, behalve… Behalve Nanobel. Die wilde per se Dune van Pyne als nummer 1000 op haar lijstje zetten. De ware mentaliteit, want ze wilde ook niet meedoen aan allerlei trucs om de cache SoloDuoLegio toch te kunnen loggen.

Zo trok de langgerekte trein voort, verbaasd nagekeken door konijntjes en zeemeeuwen. Op het eindpunt mocht Nanobel natuurlijk de cache vinden en met een aangeboden cadeau-stempeltje haar 1000e log plaatsen en poseren met kist en opgeblazen cijferballonnen die het getal 1000 uitbeeldden.

14557H314557H4
Het feest eindigde in vrolijke stemming aan de picknicktafel bij de parkeerplaats waar schalen volgeladen met lekkere hapjes de knorrende magen zodanig vulden, dat het avondeten eigenlijk overbodig zou zijn. Na de nodige sterke verhalen tijdens het smikkelen was het feest voorbij toen alle schalen leeg waren, kon iedereen tevreden huiswaarts gaan. Weer een heerlijke cache-middag. Met dank aan Nanobel en natuurlijk aan pyne voor zijn mooie cache.

14557H514557H6

 

traditional14557. SoloDuoLegio by Los Rositas

14556SmileHet was Hoekraam die met een routineus gebaar de cache plukte, terwijl een gezelschap van liefst 13 personen ernaar zocht. Voor deze cache waren we even afgeweken van het rechte pad, dat Dune van Pyne heet en bij Wassenaar ligt, omdat 200 meter afstand niet te ontwijken is, geotechnisch gezien. Een onverwacht cadeautje voor mij, omdat ik deze niet in mijn GPS had gestopt. Dank daarvoor.

 

traditional14556.  "29" by 4snuffelaars

SmileBij aankomst stond ik toch even op het verkeerde been. Iets klopte er niet met de nummering en de richting waarheen mijn pijltje wees. Gelukkig was ik zo verstandig om achter mijn pijltje aan te wandelen en begreep ter plekke de gedachtegang van de CO. Zo kon ik dit straatje in Wassenaar met een tevreden gevoel weer verlaten, natuurlijk niet zonder mijn worteltekening te plaatsen en de CO te bedanken voor de mooie cache.