05-04-2012

Fietsen naar Vlaardingen. Daar lagen heel wat caches. Het was fris, maar ik had er zin an. De finish maar net gehaald na 45 kilometer.

 

traditional14555. Fairy-tale??? by hopmaniak

SmileHet menu voor vanavond: ree, het hele dier behalve de kop.

Benodigd: 1 ree zonder kop, veel olijfolie, veel peper, veel zout, veel witte en rode wijn (deels om de ree te bereiden), 1 fles ananassap, 1 fles cognac (waarvan 2 eetlepels om de ree te bereiden), stoere doch gezellige buurvrouw, een spit boven een heet vuur.

1. Neem zelf een flinke slok cognac en geef buurvrouw ook eentje.

2. Rijg de koploze ree aan het spit.

3. Neem zelf een glas rode wijn en geef buurvrouw ook eentje.

4. Laat buurvrouw aan het spit draaien terwijl jij toekijkt en zo nu en dan olie en wijn en ananassap sprenkelt op de garende ree, en vergeet niet regelmatig de glazen wijn bij te vullen.

5. Als buurvrouw lamme armen heeft van het draaien aan het spit, geef je haar een glas cognac, neemt er zelf ook eentje en neemt dan het draaien aan het spit over.

6. Als de ree door en door gaar is, maak je het heerlijke vlees af met flink veel peper en flink veel zout en 2 eetlepels cognac.

7. Nodig de hele buurt uit om te komen eten, want samen met de buurvrouw krijg je dit nooit op.

8. Laat de buren zelf hun drankjes meenemen, dan heb je daar geen kopzorgen over.

Eet smakelijk!!

 

traditional14554. Welkom in de Broekpolder #4 by VLD_Cachers

14553SmileOok bij #4 in de Broekpolder was ik welkom.

De laatste van de serie en ik keek niet meer om.

 

traditional14553. uitzicht op Maasland! by WillemVl

SmileMet veel moeite zag ik vanaf de Broekpolder bij Vlaardingen een kerktoren van Maasland, maar daar hield het mee op. Helemaal niet erg, want ik ben daar al zo vaak geweest, dat ik elk huis en elk straatje van dat dorp kan uittekenen. Bij wijze van spreken dan, want met mijn twee linkerhanden zou het een tekening à la Picasso worden. En van mijn hand is dat niets waard, dit in tegenstelling tot genoemde kunstenaar. Voor mij was het vinden van het doosje bijna het laatste kunstje vandaag tijdens mijn fietstocht van Delft naar Vlaardingen. Maar wel leuk. Dank daarvoor.

 

traditional14552. Welkom in de Broekpolder #2 by VLD_Cachers

14550SmileOok bij #2 in de Broekpolder was ik welkom.

Snel gevonden, dat loog er niet om.

 

traditional14551. Welkom in de Broekpolder #7 by VLD_Cachers

SmileOok bij #7 in de Broekpolder was ik welkom.

Maar hoe zat het hier met het hoe en waarom?

 

traditional14550. Welkom in de Broekpolder #3 by VLD_Cachers

SmileOok bij #3 in de Broekpolder was ik welkom.

Met veel natuurlijk materiaal rondom.

 

traditional14549. Welkom in de Broekpolder #6 by VLD_Cachers

14548SmileOok bij #6 in de Broekpolder was ik welkom.

Even tussen de zwiepende takken door met een slalom.

 

traditional14548. Pater Moeskroen 25 jaar! by hopmaniak

SmileToen Pater Moeskroen hun eerste plaatje uitbracht, voorspelde ik dat het een eendagsvlieg zou zijn. Mijn eigenwijze dochter dacht daar anders over. En zoals zo vaak, had ze weer gelijk. Het wordt eentonig. En daarmee bedoel ik natuurlijk niet de helden van de CO. Om ze te eren heeft hij een flinke poging gedaan om ze in het zonnetje te zetten. Dat is helaas mislukt, want het was knap donker op de plek waar ik de kist vond. Niettegenstaande dat kan Pater Moeskroen trots zijn op de CO, want het is een hele klus geweest, weet ik uit ervaring (van anderen, hahaha). Dank voor deze mooie cache.

 

14547traditional14547. Vettenoordse Polder by RoMi2011

SmileToen het waterschap in 1861 een stel polders bij Vlaardingen samenvoegde, konden ze niet bevroeden, dat ik daar 151 jaar later op zoek zou gaan naar een stuk pvc-pijp. En wel om meerdere redenen. Ze wisten niet, dat ik ooit geboren zou worden. Ze hadden geen idee wat pvc was. Ze wisten niet dat hier een groot bedrijventerrein uit de grond zou worden gestampt. Hun enige doel was te zorgen, dat de mensen droge voetjes hielden. En daar zijn ze goed in geslaagd. Ik hoefde niet door het water te waden om de cache te vinden. Daarvoor ben ik hun grote dank verschuldigd. En natuurlijk de CO voor het plaatsen van de cache.

 

traditional14546. HOPMANIAXXXX by Team MaChrAp

SmileBij een maniakaal op geocaching gebaseerd pand ergens in Vlaardingen mocht ik proberen een cache te vinden. Mede dankzij de duidelijke hint is dat probleemloos gelukt. Volgens mij behoeft dit voortuintje weinig onderhoud. Heeft de bewoner dus meer tijd om te gaan geocachen.

Dank voor deze leuke cache.

 14545

traditional14545. Het Vlaardingstapijt by Xa4cornelis

SmileHet tapijt was keurig voor me uitgerold. Ik kon er zo met de fiets aan de hand overheen wandelen naar GZ, waar ik nog even vriendelijk heb gezwaaid naar iemand die hard aan het werk was. Hij zal toch wel weten van de nano? Ik nam aan van wel en heb tevreden mijn worteltekening geplaatst. Dank daarvoor.

 

traditional14544. 't Groen by Xa4cornelis

SmileAllereerst moest ik een hele horde in gelid wandelende schoolkinderen laten passeren alvorens mijn slag te kunnen slaan hier in Vlaardingen. Daarna mocht ik de fraaie cache trachten te verschalken. Dat lukte voor ik er erg in had. Daar zullen mijn goochelvingers wel de hand in hebben gehad. Kortom, ik hoefde niet lang hier te staan rondhangen en dat is alleen maar prettig voor het behoud van deze cache.

Dank voor deze mooie cache.

 

14543traditional14543. Gewoon een molen... by Brokling & Cobaldus

SmileZo gewoon vond ik deze Babbersmolen niet. Er zitten geen wieken aan! Lijkt me overigens wel zo rustig, vooral als het hard waait. Bovendien staan er genoeg nog werkende molens in Schiedam. De cache was mooi verstopt. Dank daarvoor.

 

traditional14542. GHOR by hed320

SmileAan de overkant werd op grote hoogte gewerkt aan de nieuwe A4 hier in Schiedam. Dat ging goed zo te zien, want er was geen hulp van de GHOR nodig, geen Geneeskundige Hulp, geen Ongevallen, geen Rampen. Ook ik bleef letselvrij bij het graaien van de cache. Dank daarvoor.

 
 

traditional14541. Het wonder van Vlaardingen by de 5B-tjes

14541SmileWonderen zijn de wereld nog niet uit, ook niet in Vlaardingen. Maar dat de plaatselijke amateurclub VV Zwaluwen met 8-1 op zijn donder krijgt van de profclub FC Twente, dat vind ik geen wonder. Ik zou zeggen: Blijf hopen, mannen!!

Dank voor deze leuke cache.

 

traditional14540. vlaardingen holy by damnlo

SmileMen was lekker bezig hier de weg een opknapbeurt te geven. Terwijl het winkelende publiek alleen oog had voor de winkels, viel mijn oog vrij snel op de nano. Helaas moest ik flink prutsen om de overvolle logrol nog van mijn aanwezigheid te laten doen getuigen. Ik heb ergens 5/4 en mijn initialen WC weten te krijgen. Nieuwe logrol dringend gewenst.

Dank voor deze leuke cache.

 

14539traditional14539. Lijn 23 by Xa4cornelis

SmileTerwijl ik mijn worteltekening plaatste reed lijn23 hoogst persoonlijk zelf voorbij. Als ik al had getwijfeld aan de titel van deze cache, dan was dat nu definitief voorbij. Dank voor deze leuke cache.

 

traditional14538. Vredeskerk Vlaardingen by de_heksenketel

SmileDe kerk stond er vredig bij. Aan de overkant druk lawaaiende kindertjes die blijkbaar speelkwartier hadden. Op GZ was het heel rustig, zodat ik optimaal kon genieten van wat de CO hier had gewrocht. Mooi gedaan! Dank daarvoor.

 

 

14537traditional14537. Olsthoornplas by beestenbende

SmileTwee dames in de bush. Dat kon geen toeval zijn, want het was precies op de plek waar ik ook wilde gaan struinen. Even kennis gemaakt met Tantepollewop en Smultrons en mee helpen zoeken. Geheel toevallig liep ik meteen recht tegen de cache aan en was het zoeken klaar. Godfried Bomans zou trots op me zijn geweest. Nog even kort nagekletst en toen gingen zij verder naar Schipluiden, terwijl ik Vlaardingen ging bezoeken op mijn nieuwe stadsfiets.

Dank voor deze leuke cache.