01-04-2012

Hoera! Boekel kan op de kaart! Nu ook een cache gevonden in de gemeente Boekel. Omdat ik toch in de buurt was, nog even lekker rondgebanjerd in de omgeving.

 

traditional14536. Het Meulke by Marsmenneke

14536SmileEr werd weinig eikenschors gemalen tijdens mijn bezoekje aan Liempde. Niet gek natuurlijk, want de molen uit 1371 is al eeuwen geleden verdwenen. Bovendien heb je vandaag de dag niets meer aan gemalen eikenschors. Leerlooien kunnen ze nu veel beter met hydrolyseerbare polymeren van galluszuur. Wat je al niet kunt vinden op wikipedia, hahaha.

Deze laatste cache vandaag lag op de plek in de buurt van de oude molen, waarvoor ze nu een uitkijktoren in de plaats hebben gezet. Ook mooi. Dank daarvoor.

 

traditional14535. Het Prinsenbos by Martheo

SmileIk had wel weer eens zin in een stukje bos na allerlei tuincaches. Maar de verrassing was groot. Geen bos gezien. En het scheelde niet veel of ook hier in Liempde zat ik weer in iemands voortuin. Dank voor deze carnavalskraker. Mooi gedaan.

 

14534traditional14534. Olland's First by vknuever, wezig

SmileEven lekker door het tuintje in Sint Oedenrode gebanjerd alvorens onverbiddelijk toe te slaan. Er werd wel hevig geprotesteerd door een of ander opzichtig diertje dat het waarschijnlijk een beetje koud had, maar daar trok ik mij niets van aan. De cache moest gevonden en dat lukte. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional14533. LifeArt by Bobkekeuten en Tirram74

SmileTwee ouders met twee kindjes. De ouders wilden verder, de kindertjes uiteraard niet. Zo’n huisje trekt, ook al is er niets te beleven in feite. Het prikkelt waarschijnlijk de fantasie. Terwijl de kindertjes in het huisje zaten te fantaseren, deed ik mijn werk en plaatste mijn worteltekening. Toen ik klaar was, gaven de kindertjes eindelijk gehoor aan de verveelde roep van hun ouders en lieten we het sprookjeshuisje in de buurt van Sint Oedenrode alleen achter.

Dank voor deze leuke cache.

 

traditional14532. TB Hotel Gerst by den Hollander

14531SmileNog voor ik toesloeg werd ik dag gezegd vanaf de andere kant van de schutting. Onder het toeziend oog van de CO heb ik mijn worteltekening geplaatst en vernomen, dat hij oorspronkelijk afkomstig is uit Den Haag wat ook wel een beetje blijkt uit de cache-naam. Behoorlijk ver afgedwaald hier in Sint Oedenrode dan. Net als ik trouwens, maar dat was maar voor één dagje.

Dank voor deze leuke cache.

 

traditional14531. Dommelrodepaard by Kokkels

SmileGeen paard te vinden hier met het mooie uitzicht op een historisch verantwoord pand in Sint Oedenrode. Bleek het om een paardenkastanje te gaan! Die stond nog na te bibberen van de winterkou en ontbeerde dus de vruchten waar zijn naam van afkomstig is. Toen heb ik maar een andere vrucht geplukt. Ook mooi. Dank daarvoor.

 

14530traditional14530. Ecoduct Gentiaan by Thebearded dragons

SmileMijn tweede ecoduct vandaag en ook deze ontbeerde het wild waarvoor het gebouwd is. Toen ben ikzelf maar als een wilde er overheen gestoven. Nou ja, op een snelheid passend bij mijn leeftijd dan. Nog een leuke cache gevonden ook. Dank daarvoor.

 

traditional14529. Operatie Market Garden - Son by cache3

SmileDe enige operatie die ik hier kon waarnemen was het planten van boompjes. Heel veel. En die zullen vanaf de garden=tuin binnenkort wel naar de market=markt gaan, denk ik. In 1944 was dat wel anders hier in Son. Toen landden er honderden parachutisten die vervolgens niet bereikten wat ze wilden, namelijk de bevrijding van heel Nederland. Uiteindelijk kwam het er in 1945 wel van en vanaf toen waren we vrij om te doen waar we zin in hadden. Het heeft echter nog tot 2001 geduurd voordat we gingen geocachen. Ikzelf startte in 2003. En vond hier mijn zoveelste doosje. Dank daarvoor.

 

traditional14528. Dommel, Beek of rivier? by Thebearded dragons

14526SmileZo langzamerhand al op heel wat punten langs de Dommel gestaan. En dat is een beek, als ik het goed begrijp, en dus geen rivier. Ik vind het best. Zolang er maar caches langs worden geplaatst. Zoals deze hier in Son. Dank daarvoor.

 

traditional14527. Maria Kapel by De Overburen

SmileEen kapel bouwen omdat je blij bent dat je ellende hebt overleefd. Dat is hier gebeurd in Son. En ik was weer blij dat de Overburen er een cache hebben gelegd. Dank daarvoor.

 

traditional14526. Burgemeestersgraf by Thebearded dragons

SmileHier in Delft hebben we ook een graf dat er ongeveer net zo uitziet. Alleen ligt daar niet een oude burgemeester, maar iemand die tijdens zijn leven beweerde een telg van de Franse koning te zijn en plotseling was overleden. Omdat men niet wist of dat klopte hebben ze hem maar zo’n mooi graf gegeven. Later bleek dat hij nep was.

Het graf hier in Son bevat echt een oude burgemeester. Wel zo netjes.

Dank voor deze leuke cache.

 

14524traditional14525. Hertenkamp Son & Breugel by Thebearded dragons

SmileAlleen een ezel staarde mij aan tijdens mijn bezoekje aan de Hertenkamp. Niet wat je verwacht, maar ach ik ben niet kritisch op zulke zaken. Als de cache maar in orde is en dat was het geval. Dank daarvoor.

 

traditional14524. Picknickbank Olen by Thebearded dragons

SmileDe gezellige Brabander die rustig op het bankje zat gegroet, de cache gepakt en een praatje aangegaan met de man. Als je maar gewoon doet, hebben dreuzels absoluut niet door waar je mee bezig bent. Dat veranderde op slag toen er plots een invasie van geocachers plaatsvond. Terwijl ik kalm aan de picknicktafel mijn log schreef, kwamen de teams DelPietro en Kempenaartjes 4 personen sterk aangewandeld en meteen daarna stopte een auto met het team met de schone naam: tis skôn.

14524a14524b
Zo stonden daar ineens totaal 7 geocachers en wilde de dreuzel toch graag weten wat er aan de hand was. Dat is hem uitvoerig uitgelegd en hij vond het wel interessant.

Logs werden geplaatst, nog wat gekletst en toen ging iedereen weer verder behalve de dreuzel. Die moest waarschijnlijk even bijkomen van de drukte.

Dank voor deze leuke cache.

 

traditional14523. Kapel Mosbulten by Thebearded dragons

14522SmileMosbulten klinkt niet echt overlopend van rijkdom. Noemden ze zo de eerst huisjes hier? Goed dat er nu een kapel staat om aan te geven dat de tijden gekenterd zijn en de mosbulten veranderd zijn in weelderige varkensstallen en zo.

Dank voor deze leuke cache.

 

traditional14522. Veldkapel by towal

SmileDe cache-leggers ontmoette ik bij de andere kapel in Gemert en ze verzekerden mij dat deze cache wel op zijn plekje lag. Na een leuk wandelingetje vanaf het boerenmuseum kon ik constateren dat het klopte. Onderweg passeerde ik nog een typische vriendelijke Brabander met hond die me de Paradox van Epimenides uitlegde. Het kan ook zijn dat ie het gewoon over het weer had. Ik verstond hem namelijk totaal niet. Natuurlijk welwillend beaamd dat er een grond van waarheid zat in zijn betoog.

Dank voor deze leuke cache.

 

14521mystery14521. Henri/Hein 10K cache by Henri/Hein (adopted from BMA)

SmileHiep hiep hoera voor Henri/Hein en niet alleen omdat hij meer dan 10.000 caches heeft gevonden, maar ook omdat ter ere daarvan een cache in Boekel is geplaatst. Dat is een gemeente met bijzonder weinig caches, namelijk 2. Die andere heb ik niet kunnen vinden, zodat al mijn hoop op deze was gevestigd om ook Boekel van mijn lijstje niet-bevlekte gemeentes te kunnen schrappen. Alleen de gemeente Terschelling is nu nog vrij van mijn gruwelijke bezoekjes.

Liep het hier op rolletjes? Bepaald niet! Tot wp4 ging alles prima en had ik alle vertrouwen dit mooie natuurgebiedje probleemloos te kunnen doorkruisen.  Bij wp4 moest een aantal houten panelen van een prullenbak geteld worden. Hoe moeilijk kan dat zijn? Voor mij blijkbaar bijna onoverkomelijk. Ik telde behoorlijk verkeerd en had dit niet door. Daardoor verliep de rest van de tocht tamelijk chaotisch. Een bank die ongeveer 200 meter uit het lood stond om te beginnen. Ik vond hem gelukkig wel.

14521aBij de eindberekening kwam ik een kilometer buiten het natuurgebied uit. Ik las niets daarvan in de logs en schakelde daarom de Carrotte-methode in. Die heeft in al die jaren duidelijk zijn nut bewezen en ook nu was het raak. Een fraaie cache lachte mij tegemoet. De klus was geklaard, Boekel van de kaart, maar er bleef iets knagen.

Terug in mijn bolide heb ik een half uur zitten puzzelen om uit zoeken waar ik mis was gegaan en ontdekte eindelijk mijn prullenbak-problematiek. Wat een zucht van verlichting. Het was volbracht. Henri/Hein, alsnog proficiat met je 10.000. Op de teller zie ik nu al 11.232 staan. Op mijn tochten heb ik Henri/Hein al menig keer ontmoet en altijd valt zijn enthousiaste uitstraling op. Deze myriacacher gaat dus nog wel even door. Veel plezier daarmee en dank voor deze mooie cache.

 

mystery14520. Typisch geval van grootte by dark_angel1969

SmileGroot was mijn teleurstelling toen ik hier ergens in de buurt vorige keer bot ving. Waarschijnlijk de grootte niet goed ingeschat. Nu was het beter gelukt en plukte ik probleemloos het kleine doosje. Dank daarvoor. (logrolletje is wel vochtig, waarschijnlijk door het gaatje in het dekseltje)

 

traditional14519. Ecoduct Slabroek by Team Jeroen Maikel

14517SmileJe ziet ze steeds meer van die ecoducten zoals hier over de A50 tussen Uden en Nistelrode. Geen idee of het de dieren helpt om het hele land te kunnen doorstruinen. Ik neem aan van wel. Tijdens mijn bezoek geen spannende waarnemingen daaromtrent gedaan. Alleen een netjes verborgen cache ontvouwde zich voor mijn lodderoog. Dank daarvoor.

 

mystery14518. Goof's Sudoku by goofy35

SmileNiet alleen de getallen bleven alleen (letterlijke betekenis sudoku), ook de cache toen ik hier bij Uden vorige keer bot ving. Blijkbaar de getalletjes verkeerd ingevuld. Nu was het goed gebeurd en kon ik probleemloos mijn worteltekening kwijt. Dank daarvoor.

 

traditional14517. Het Vorstengraf van Oss by BaklapSenior

SmileDeze dag begonnen met een bezoekje aan Oss waar heel vroeger een vorst is begraven. En nog steeds zat de vorst hier in de grond. Maar dat was een andere vorst die ervoor zorgde dat ik met ijskoude vingers mijn worteltekening plaatste.

Dank voor deze leuke cache.