16-03-2012

Een puzzel oplossen die naar jezelf genoemd is. Een onvoorstelbaar lastige puzzel. Na veel slapeloze nachten is het eindelijk gelukt!

 

mystery14360. ff carrotten by schaafjes

r02SmileNiets zo frustrerend als het niet kunnen oplossen van een naar jezelf verwijzend probleem. Het mooie met cijfers gestileerde worteltje in de beschrijving groeide allengs uit tot een monsterachtig gedrocht tijdens mijn vele nachtmerries sinds het uitkomen van deze cache. Maar hoe ik ook piekerde en zuchtte, er kwam geen licht in de duisternis. Ja, natuurlijk had ik wel gezien dat de cijfers in de puzzel hexadecimaal werden weergegeven. Daar vertel ik geen nieuws mee. Maar wat moet je met die berg info? Ik kan wel duizend dingen bedenken om die cijfers ergens anders in om te zetten, maar wie garandeert mij, dat daar de juiste oplossing bij zit? De hersenen van de schaafjes hebben dusdanige kronkels, dat ik geen flauw idee heb hoe die überhaupt kunnen functioneren. En zo denderde mijn gedachtentrein door zonder één stap verder te komen. Totdat…

Totdat ik vannacht ineens het licht zag. Dat was heel vreemd, want mijn slaapkamer is hermetisch verduisterd, zodat geen lichtstraaltje mij ’s nachts kan bereiken. Toch zag ik een tunnel van licht. En was even bang dat mijn laatste uur had geslagen. Maar gelukkig nee. Het licht drukte mij met mijn neus op een feit, dat ik tot dusver helemaal over het hoofd had gezien. Het zou toch niet, dat…?

Meteen ging ik aan de slag, want op sprong was mijn slaapbehoefte geheel verdwenen. Ik kon de cijferwortel gelijk door de gehaktmolen halen. Bij wijze van spreken dan, want er moest zorgvuldig gecijferd worden. Het zou niet de eerste keer zijn dat een onnozel rekenfoutje me parten speelde. Na 10 ampele en megalomane (geen idee wat dit woord betekent, maar het klinkt wel goed) stappen had ik coördinaten voor me die veelbelovend leken. Ook op de kaart zag het er goed uit. Daar ben ik dus vandaag naar toe gefietst. Aangekomen zag ik dat het goed was. Hier kon echt gecarrottet worden. En het hoefde maar ff. Toen was het raak. Ik kan weer rustig slapen. Dank daarvoor.