10-03-2012

Voor het eerst met Bionda, Dennis en Menno op stap om te geocachen. Een lastige multi in het Wilhelminapark in Rijswijk werd moeiteloos door ons tot een goed einde gebracht.

 

multi14302. Geniet van het spelletje! by schaafjes

14302aSmileOei! Moeilijkheid 4,5 sterren. Dan heb ik hulp nodig. Bovendien geen idee wat me te wachten stond bij deze multi in het Wilhelminapark te Rijswijk. Dus heb ik de crème de la crème om me heen verzameld om deze tocht succesvol te kunnen aanvatten, namelijk mijn drie kinderen. Ik heb ze per slot van rekening niet voor niets verwekt.

Op deze zaterdagmiddag wist ik ze alle drie bijeen te krijgen. Even voorstellen in volgorde van opkomst. Achtbaangek, geocacher sinds 2003 en gespecialiseerd in absurde humor. Lady Cachetta, geocacher sinds 2004 en gespecialiseerd in het redden van mensenlevens. Tenslotte zoals gebruikelijk een half uur te laat, Denheer, geocacher sinds 2004 en gespecialiseerd in het doorgronden van de diepste roerselen der menselijke ziel. En natuurlijk ikzelf, geocacher sinds 2003, gespecialiseerd in het bereiden van een overheerlijke macaronischotel, in het bijzonder deze avond.

Zo vertrokken wij om 13.44 uur vanaf het parkeerterrein voor onze queeste. Het weer was schitterend, de stemming uitbundig en het hele park lag uitnodigend aan onze voeten. Om te beginnen beklommen de mannen een elektriciteitskastje voor een ruimere oriënterende blik, terwijl Lady Cachetta dit machtige moment vereeuwigde.

14302bDaarna begon het echte spel met het zoeken van aanwijzingen. Die had de CO op eenvoudige doch solide en keurige wijze verzorgd. Het interpreteren van de aanwijzingen was een ander verhaal. Al vrij snel rezen bij mij twijfels of we wel op de goede weg waren. Luchthartig woven de specialisten mijn onzekerheden weg onderwijl kletsend over alles en nog wat behalve over geocaching. Gelukkig noteerde Achtbaangek, zijnde de meest actieve geocacher onder hen, hier en daar de aanwijzingen, zodat we in geval van nood nog ergens op konden terugvallen.

Het onvermijdelijke moment kwam, dat de CO vond dat er voldoende aanwijzingen waren gegeven. Gelukkig stond er een bankje, waarop het gezelschap plaats nam. Tsja, daar zaten we dan. Maar al snel bleek, dat hier niet zomaar een bijeengeraapt stelletje individuen aan het werk was. Ideeën en rake elkaar aanvullende veronderstellingen flitsten met lichtsnelheid over en weer en voor ik het wist, stond ik met de cache coördinaten in mijn GPSje. Dat werd kort gevierd met wat acrobatische uitspattingen van het trio op het voornoemde bankje.

De wandeling naar GZ was al niet anders dan het gebeuren hiervoor. Lachen en kletsen over alles en nog wat, behalve over geocaching. Het leek wel een familie-uitje. Gelukkig had ik goed het oog in de situatie en leidde hen keurig naar de juiste plek, waar een geheel in stijl geprepareerde cache op ons stond te wachten. Mooi gedaan!

Zo hebben wij genoten van een heerlijk spelletje. Dank aan de CO daarvoor.
1430214302c