08-03-2012

Alweer een tijdje niet in Voorschoten/Leiden geweest en dus was daar weer wat te halen met al die actieve cache-leggers daar. Bovendien zag ik het eerste speenkruid dit jaar. De lente is dus begonnen.

 

traditional14301. Kanaalzicht Twee by PD2AVE

14301SmileZicht op een kanaal is mooi, maar alleen als je er een cache opvist. En dat duurde hier wel even voordat ik beet had hier in Leiden. Dat kwam door de hint die mij op het verkeerde been zette, of eigenlijk aan de verkeerde kant van GZ. Het is maar hoe je de hint interpreteert. Maar uiteindelijk was het raak en kon ik voor het laatst vandaag mijn worteltekening plaatsen. Dank daarvoor.

 

traditional14300. stevenshof  3 by PD2AVE

SmileHa, een molentje midden in een woonwijk. Toch lag daar de cache niet. Gelukkig maar, want ik was even bang toen ik aan kwam lopen, dat ik erin moest klimmen. Het zou niet de eerste keer zijn, dat ik zo’n geval zou moeten bestijgen. Nee, de CO had een ander idee om me te verrassen. Ook leuk. Dank daarvoor.

 

traditional14299. Jean-Paul Gaultier by M.I.Casa

14298SmileDe heer Gaultier. Zelfs ik als cultuurbarbaar had de naam wel eens gehoord. En de plaatjes bij de beschrijving beschouwend, kwam Madonna mijn bekend voor in haar ondergoed mode. Je moet maar op het idee komen. En dat lukte Gaultier. Mij lukte het om hier een fraai verborgen cache te vinden. Na een wandelingetje vanaf de Kunstkop van opa Prikstok, waar ik mijn bolide had geparkeerd.

Dank voor deze mooie cache.

 

traditional14298. Ik krijg er een kunstkop van! by Opaprikstok

SmileWat is een dag geocaching zonder kunst? Onvolledig! Dus zorgde opa Prikstok daarvoor al kreeg ie er wel een kunstkop van. Ik was het betreffende kunstwerk overigens gepasseerd zonder het op te merken, ondanks dat het behoorlijke grote maten heeft. Blijkbaar ben ik niet zo’n kunstkenner, zeg maar gerust dat ik een cultuurbarbaar ben. Ik vind gewoon alles mooi. En echte kunstkenners weten altijd wel een minpuntje te ontdekken. Ik ben daar nooit naar op zoek. Nee, mijn aandacht gaat meer naar doosjes en ook hier moest er eentje te vinden zijn. Een nano volgens de hint. Echt niet! Het was gewoon een micro. Dank daarvoor.

 

traditional14297. Hedera Helix by M.I.Casa

14297SmileDe klimop klom niet alleen op. De hele grond was bedekt met deze bomenkiller. Best wel een mooi gezicht trouwens en ook klimop is natuur natuurlijk. In het Latijn klinkt het bovendien ook nog mooi. Dus wat wil je nog meer? Nou, ik wilde een doosje vinden. En dat lukte vrij eenvoudig hier in dit hoekje in Voorschoten. Dank daarvoor.

 

traditional14296. Opaprikstok's laatste kunstje: BOOMPJE KLIMMEN by Opaprikstok

SmileWat opa Prikstok kan, kan ik ook. Met die gedachte wandelde ik naar de te beklimmen boom hier in Voorschoten. Een oriënterende blik daarop bracht mij tot de conclusie, dat ie beklimbaar was. In het algemeen ben ik gestopt met bomen klimmen om koste wat kost een doosje te kunnen graaien. Maar hier kon ik een uitzondering maken op mijn eigen regel.

Het was wel even puzzelen met welke voet ik op de eerste tak zou moeten gaan stappen. Want nadat de eerste stap is gezet, volgt het links-rechts stappen automatisch. En ik had bedacht met welk been ik op de hoogste te nemen tak zou moeten staan. Helaas puzzelde ik verkeerd en kwam dus verkeerd uit. Het lukte me gelukkig om staande in de boom van been te verwisselen en zo kon ik het doosje graaien.

Maar even teruggekeerd naar de grond om rustig te loggen. Daarna weer de tocht omhoog, maar nu met het goede been begonnen. Al doende leert men.

Dank voor de leuke cache.

 

14295traditional14295. opaprikstok's droomwensen ~ portemonnee vinden by Opaprikstok

SmileWat zijn dat voor grappen, opa Prikstok? Ik had dit stuk langs de spoorlijn en de volkstuintjes dwars door de braamstruiken al eens gewandeld. Toen vond ik er een ballonkaartje. Ik was benieuwd wat ik nu zou aantreffen. Waarschijnlijk iets met een portemonnee. Ik werd niet teleurgesteld. Integendeel. Een fraaie constructie stond te stralen in de zon en bevatte naast de portemonnee ook nog een logrol waar ik mooi mijn worteltekening op kwijt kon.

Daarna mocht ik terug wandelen naar mijn bolide die ik net als de vorige keer tamelijk dom had geparkeerd. Dat zal me niet overkomen als ik hier de derde keer heen moet!

Dank voor de mooie cache.

 

traditional14294. Bankje langs de Vliet by M.I.Casa

SmileHet was me te koud om lekker even op het bankje plaats te nemen. Niet om over het water van de Vliet in Voorschoten te kijken en ook niet om te loggen. Dat laatste heb ik snel even ter plekke gedaan. En het was goed zo. Dank daarvoor.

 

traditional14293. Grenspaal by Opaprikstok

14293SmileHet verschijnsel doet zich steeds vaker voor. Ik weet nu hoe ze aan de uitdrukking déjà vu komen. Ook hier op de grens van Wassenaar en Voorschoten vond dat plaats. Niet erg. Ik heb de paal maar weer even geknuffeld en ben het doosje gaan zoeken. Dat lag wel erg eenvoudig op me te wachten. Dank daarvoor.

 

traditional14292. Gejat 2 by Opaprikstok

SmileAltijd leuk als je je gestolen spulletjes terugvindt. Alleen verwacht je niet dat ze ergens in Voorschoten langs de weg liggen. Bij het goed beschouwen van de aangetroffen prullaria, was er niets bij van mij of van mijn gading. Ik heb de boel dus maar laten liggen. Gelukkig vond ik wel ergens wat papier om mijn worteltekening te noteren. Dank daarvoor.

 

traditional14291. SOLDIER OF FORTUNE by PD2AVE

14291SmileNoem dat maar geluk hebben als soldaat. Niet mijn pakkie an. Ik vond trouwens niet dat hij gelukkig uit de ogen keek. Meer schrikachtig. Dat kan niet van mijn aanblik zijn, want ik had niets kwaads in de zin. Behalve dan, dat ik hem even wilde fouilleren op het in bezit hebben van een cache. Gelukkig stond in de hint vermeld waar te zoeken en toen was het niet lastig meer.

Voordat ik weer vertrok ben ik even voor hem gaan staan en heb gesalueerd zoals ik dat ongeveer 50 jaar geleden heb geleerd. Heb ik toch iets aan die tijd gehad. De gelukkige soldaat vertrok geen spier en zo hoort het ook.

Dank voor deze wel heel bijzondere cache.

 

traditional14290. Polderzicht 3 by PD2AVE

SmileAltijd leuk om een polder te zien. In Nederland kun je aan je trekken komen op dat gebied. Zoals bij voorbeeld hier in de buurt van Voorschoten. Overigens zag ik weinig bijzonders aan deze polder. Hij was vooral groen vanwege het gras. Ook mooi.

Na voldoende bewondering voor mijn omgeving was het tijd voor een doosje. En dat lag precies waar ik het verwachtte. Dank daarvoor.

 

traditional14289. Gold Rush by M.I.Casa

14289SmileVoor de tweede keer goud hier! De eerste keer was op 30 mei 2003 toen ik voor het eerst in mijn carrière een cache wist te ontmaagden. Het was er eentje van Prof. Lupardi en heette Brandnetel Eiland. Leuk om hier terug te komen en weer goud te delven. Net als toen was de cache niet lastig te vinden. En ook toen reden de treinen af en aan. Het stoorde mij niet bij het plaatsen van mijn worteltekening. Dank voor deze mooie cache.

 

traditional14288. Even geduld aub..... by M.I.Casa

SmileIk had inderdaad geduld hier. Niet vanwege het willen zien van kasteel Duivenvoorde, want dat heb ik al tig keer gezien tijdens geocaching. Nee, ik kon gewoon de cache niet vinden. En er woei een vervelend koud windje, dat het onprettig maakt hier rond te banjeren. Gelukkig spotte ik toch op een bepaald moment de listig verborgen cache en kon eindelijk weer plaatsnemen in mijn warme bolide om bij te komen.

Dank voor deze leuke cache.

 14288

traditional14287. Travel Bug Hotel by HashCachers

SmileSinds ik aan geocaching doe, heb ik menig hotel bezocht. Ofwel om er te slapen, ofwel om er een cache te vinden. Dat laatste was het geval hier in Leidschendam. Het duurde wel even trouwens voordat ik doorhad waar dit hotel verborgen was. Ik verwachtte het aan de andere kant van de weg, ook al wees mijn pijltje niet in die richting.

Bij het openen van de toegangsdeur viel ik van verbazing bijna achterover. Wie bedenkt er zoiets? Blijkbaar mensen die sowieso illegaal bezig zijn gezien hun cache-naam. Nadat mijn hormoonspiegel weer enigszins op normaal niveau was, heb ik snel gehandeld, want hier aan de rand van een woonwijk moet je niet te lang met zoiets bezig zijn. Of weet de hele buurt ervan?

Dank voor deze bijzondere cache.