06-03-2012

De Lier en Maassluis waren mijn doel vandaag. Op de stadsfiets meer dan 40 km gefietst en dat is heel veel voor mijn doen.

 

traditional14286. Molen De Hoop by GT Landkaartje

14286SmileOp 12 september 2004 was ik hier voor het eerst bij de molen in Maassluis en ontmoette GPSannes. De cache lag toen bij het bankje en was een stuk gemakkelijker te graaien dan deze vandaag. Gelukkig had iemand wat hulpmateriaal achtergelaten waarmee ik de klus kon klaren. Tevreden kon ik daarna terug fietsen naar Delft. Deze cache-dag zat erop. Dank daarvoor.

 

traditional14285. De Put by Saffier

SmileDat Saffier iets met putten heeft, was mij bekend. Deze put in Maassluis kwam daarom niet als een verassing. Dankzij het feit dat de put niet meer in zijn oorspronkelijke staat is, was het mogelijk er een nano te verstoppen. Zo zie je maar weer: elk nadeel heb se voordeel. Het was rustig hier. Er werd niet hardgelopen en er werden geen tennisballen geslagen. De enige die sloeg was ik. Namelijk mijn slag. Dank daarvoor.

 

14284traditional14284. Microtje (PA)kken by Harmen Gerke

SmileVlakbij GZ wandelden twee handhavers. Dat bleek uit hun auto die 100 meter verderop stond en waar met grote letters Handhaving was geschreven. Geen idee wat er in deze uithoek van Maassluis gehandhaafd moest worden, maar het leek me wel prettig dat men de boel in de gaten hield. Ik heb de twee vriendelijk gegroet en zij vonden het blijkbaar niet vreemd dat ik hier fietste op dit slecht onderhouden en doodlopende weggetje. Ik was hier trouwens al twee keer eerder om een cache te graaien. Vandaar de Franse uitdrukking: l’Histoire se répète. De CO was hier ook al eerder en vond er zijn eerste cache.

Terwijl het verkeer op de A20 vlak langs me heen denderde, vond ik het listig verstopte microotje. Dank daarvoor.

 

traditional14283. loggen en wegwezen by Team Lana

SmileOm hier te loggen en weg te wezen, moest ik er eerst komen. Ik koos gelukkig de goede route door het bedrijventerrein van Westerlee en fietste pal op de grote windmolen af. Die draaide lustig terwijl ik het doosje zocht dat enigszins apart was verstopt. De inhoud inclusief de logrol was vochtig, maar nog wel te beschrijven. Nadat ik gelogd had, heb ik gemaakt dat ik wegkwam. Richting Maassluis voor nog wat doosjes. Dank voor deze.

 

traditional14282. The Music Frog by san_1998

14283SmileOm het affreuze gekwaak van kikkers muziek te noemen, gaat mij te ver. Omdat in het Engels alles beter schijnt te klinken, ging ik hier in De Lier op zoek naar the Music Frog en was benieuwd. Precies wat ik dacht. Er kwam geen fatsoenlijke noot muziek uit het beest. Zelfs geen gekwaak. Toen heb ik maar gewoon mijn worteltekening geplaatst en heb de opschepper achtergelaten op zijn plekje tussen de struiken. Toch dank voor de cache natuurlijk.

 

traditional14281. Ode aan het gele bussie 2 by Barny

SmileLaten wij eens stilstaan bij het woord ode. Dat betekent eigenlijk lofdicht. Wordt er echt van mij verwacht, dat ik een lofdicht schrijf op dat ronkende en rokende geval? Bij mijn eerste ontmoeting met het vehikel reed ie mij bijna over de tenen midden in een parkje waar het echt niet de bedoeling was om met een auto te komen, laat staan met zo’n grote rammelkast. We zouden dit gedrag kunnen karakteriseren als het “oude cachen”, denk ik. Bij het “nieuwe cachen” houden we ons netjes aan de regels en gedragen we ons verantwoordelijk. Lijkt mij een heel stuk beter.

Een ode dus. Tsja, als het echt moet. Maar meteen doemt het eerste probleem op: wat rijmt er op bussie? Niet echt veel: zussie, klussie, lussie. Dat houdt niet echt over. Nou daar gaat ie dan:

170 

ODE AAN HET GELE BUSSIE

Wie maakt de mensen blij met een dood mussie?

Het is Barny met zijn aftandse vaalgele bussie.

Het logboek tekenen op een event?

Echt niet, al ben je nog zo incontinent.

Leuke micro’s strooien op een powertrail?

Het bussie komt langs met heel veel gekrakeel.

Ben je nieuw in het geocacheverstop-gebeuren?

Het bussie rijdt voor om het meteen af te keuren.

Toch kan Geocaching Nederland niet zonder,

En dat is wel het grootste wonder.

 

traditional14280. Lierse Boom by Eikenhofjes

14280SmileWaar een stadfiets al niet goed voor is. In de eerste plaats om naar hier te fietsen naar een boom onder de rook van De Lier. Ik ben eerst trouwens langs de cache gefietst om even verderop te kantelen en met frisse kracht het hoogteprobleem van 2,60 meter te lijf te gaan. En daar ontdekte ik een tweede gebruiksmogelijkheid voor mijn stadsfiets: als huishoudtrappetje. Ik kon er zodoende gemakkelijk bij om een heuse Carrotte-pot te kunnen graaien en beneden te loggen. Daarna weer even het pseudo-trappetje op om de boel terug te plaatsen. Mooi gedaan, ook van de CO. Dank daarvoor.

 

traditional14279. Kantelen!!! by eikenhofjes

SmileLaten wij even stilstaan bij het woord kantelen. Dat is de meervoudsvorm van kanteel. En zoals iedereen weet, vind je kantelen op een kasteel. Maar om het object waar ik stond onder de rook van De Lier nu een kasteel te noemen, dan moet je wel over heel veel fantasie beschikken. Gelukkig heb ik dat en stelde mij een kasteel voor, eigenlijk een luchtkasteel, met Appie uit Delft als stoere ridder die elke avond aan alle bewoners laat weten dat het tijd is om te gaan slapen. Hij doet dat voor iedereen zichtbaar, staande samen met jonkvrouw Joke op één van de kantelen, roepende: Kantelen!!! Waarna hij de schone dame kust en zich te ruste begeeft net als alle andere kasteelbewoners. Dank daarvoor.