26-02-2012

Met Menno naar de bossen bij Ermelo en Nunspeet. Heerlijk gefietst en gewandeld. Vooraf Zeewolde en Harderwijk bezocht.

 

mystery14164. Stippies rondje de BONUS by Stipjes team

14164aSmileDe stippies op de bomen in het bos bij Nunspeet hadden allerlei kleuren. Maar voor het vinden van de caches van deze kleine maar o zo mooi uitgevoerde serie had je daar niet veel aan. Waar ik wel veel aan had was mijn gezelschap van vandaag zijnde Achtbaangek (8BG) die vandaag vlijmscherp was en dat was fijn. Er moest namelijk bij iedere gevonden cache flink worden nagedacht om de aanwijzing te snappen en vrijwel elke puzzel werd binnen 1,8 seconden door hem gekraakt. Nog voor ik mijn logpen tevoorschijn had gehaald om te loggen, want dat was voornamelijk mijn taak.

Zo wandelden wij ontspannen koutend door het nog kale bos, waarbij ik navigeerde. Terwijl om de vijf minuten een trein met barstend geweld langs het bos reed, bewogen wij ons over de slingerende paadjes om te zien wat het volgende stippie weer voor verrassing zou brengen. Stippie V leek ter plekke de meeste moeite te gaan opleveren, maar ook hier was 8BG paraat en viste als een professional de cache tevoorschijn. Die was dankzij het keurige onderhoud van de CO nog maagdelijk. Heel fijn.

Voor we het wisten stonden we aan het eind van de tocht met een gigantische cache in handen en konden wij deze mooie cache-dag afsluiten. Dat deden wij in Nunspeet centrum met een smakelijk hap in de plaatselijke snackbar. De patat en de kalfskroket (ik) en frikandel (8BG) gingen er goed in. Aldus versterkt aanvaardden wij de thuisreis.

Dank voor de mooie serie en deze eindcache.

 

14164traditional14163. Stippies rondje V by Stipjes team

SmileTenslotte vonden wij in een wippie

Ook het vijfde en laatste ronde stippie.

Die werd door 8BG uit zijn verblijf gevist,

En dus niet door een alpinist of orthodondist.

 

traditional14162. Stippies rondje IV by Stipjes team

SmileWij vonden in een wippie

Ook het vierde ronde stippie.

Goed kijken was hier het motto,

Met als resultaat een lot uit de lotto.

 

14163traditional14161. Stippies rondje III by Stipjes team

SmileWij vonden in een wippie

Ook het derde ronde stippie.

Nog wel een lastige code kraken,

Zonder rare bokkesprongen te maken.

 

traditional14160. Stippies rondje II by Stipjes team

SmileWij vonden in een wippie

Ook het tweede ronde stippie.

8BG stond hier waarlijk voor paal,

Gelukkig niet stoned als een garnaal.

 

14159traditional14159. Stippies rondje I by Stipjes team

SmileWij vonden in een wippie

Het eerste ronde stippie.

Dat was weliswaar listig verborgen,

Maar kon ons geen hoofdpijn bezorgen.

 

multi14158. Reuzeninsecten by Somertjes

SmileZoals bekend regeren de insecten deze wereld. Uiteindelijk moet alles het afleggen tegen deze hardnekkig weerstand biedende wezentjes, voornamelijk ook door hun gigantische aantallen. In het bos hier bij Ermelo werd dat nog eens benadrukt door een soort boomkunst. Wel een vergankelijk soort kunst, want aangezien de met kunst bewerkte bomen al dood zijn, hebben de insecten vrij spel om gezamenlijk de woudreuzen tot de grond toe af te branden, bij wijze van spreken dan.

14158Dat was voor Achtbaangek (8BG) en mij een reden om tijdig deze multi-cache te gaan ondernemen en dat was vandaag. De afstand leek ons zodanig, dat we besloten op vouwfietsjes door het bos te scheuren. De werkzaamheden werden keurig verdeeld: 8BG deed de administratie en ik de navigatie.

Koud wilden we op weg, of de eerste ontmoeting met geocachers (Theo222) vond plaats. Nog op het grote parkeerterrein. Na een gezellige klets gingen we echt op weg en troffen bij wp1 een volgend team genaamd vinnie9. Ook daarmee even een korte klets en toen gingen we echt aan het werk. Het ene na het andere insect werd gespot, vooral door 8BG die vlijmscherp was vandaag en voor we het wisten stonden we bij een horde boomwandelende giga-mieren, alwaar de eindbereiding kon worden gemaakt. De eerste uitkomst bracht ons naar de A12, de tweede berekening naar een logischer locatie. Voor we daarheen togen, ontmoetten wij weer het team vinnie9, dat wandelend de route ondernam en ongeveer halverwege was.

Wij fietsten daarna naar de stash area alwaar na flink zoeken en 20 meter afwijking (ligt waarschijnlijk aan ons) uiteraard 8BG de box trok en we ons een paar uurtjes prima hadden vermaakt. Dank daarvoor.

 

traditional14157. Welkom in Harderwijk 3 - Molen De Hoop by BBommel

14157SmileAltijd fijn als je welkom bent. Deze keer in Harderwijk, de plaats bekend van de dolfijnen, maar ik heb ze niet gezien. Ik reed linea recta naar de molen en trof daar op een fraai historisch plekje een doosje aan. Het was weliswaar kapot, maar eigenlijk is dat niet erg, vermoed ik. De plek lijkt goed droog. Dank daarvoor.

 

traditional14156. flevopoly 02 "dorpstraat" by Flevocachers

SmileNa een eerste korte bezoekje aan de stash area heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met het reinigen van mijn linkerschoen. Dat deed ik in het water van het Veluwemeer. Normaal geef ik niet veel om viezigheid, maar nu wel. Het blijkt namelijk dat hier geen opruimplicht is ingesteld voor mensen die hun hond begeleiden op een tripje langs het water. Teleurgesteld terug bij mijn 50 meter verderop geparkeerde bolide, vooral omdat ik bovendien de cache niet vond, ging ik de beschrijving nog eens goed bestuderen en besefte toen waar de schoen had gewrongen moeten worden.

14156Meteen weer erop af en ja, daar vond ik iets. Gelukkig heb ik altijd wat extra hulpmiddelen bij me in de bolide en daarmee wist ik de cache boven te halen. Die heeft zijn beste tijd gehad, zo kon ik constateren. Fris en vrolijk heb ik mijn worteltekening geplaatst en heb Zeewolde achter mij gelaten om op de Veluwe samen met mijn zoon een multi te gaan doen.

Dank voor deze.

 

traditional14155. flevopoly 04 "Brink de Verbeelding" by Flevocachers

SmileDe Brink hier in Zeewolde was veevrij en afgezien van een enkele hondenuitlater was het erg rustig. De cache zag ik al van verre glinsteren, maar het graaien ervan was nog geen eitje. Om de een of andere reden zat ie flink vast. Ik heb al mijn toch niet geringe krachten moeten aanwenden om hem van zijn plek te trekken en dat is gelukt. Dank daarvoor.

 

traditional14154. Tess zoekt hulp..... by fleurige bloem

SmileUit mijn meegebrachte beschrijving was niet duidelijk wie Tess was. Dus ging ik bij binnenkomst van Zeewolde er meteen op af om hulp te bieden. Dat leidde tot een wandelingetje vanaf de veelkleurige sportvelden een stukje bos in, alwaar een speeltje werd ontdekt. Ik heb de logrol voorzien van mijn worteltekening en het gevalletje weer terug geplaatst.

Nu thuis zie ik op mijn pc dat Tess een hond is die inderdaad hulp nodig heeft. Hij zit ijskoud de cache de vernieling in te helpen. Goed, dat ik de cache weer netjes heb verstopt. Daar vind ie hem nooit.

BVDLC