11-02-2012

Dankzij een attente cache-legger hoefde ik vandaag niet ver te fietsen om deze kalenderdag van de kaart te kunnen strepen.

 

mystery14122. Cerberusje by hoftouw

14122SmileWie wat bewaart die heeft wat. Dit spreekwoord gaat niet altijd op.  Ik had namelijk deze cache keurig bewaard voor het geval er later in het jaar sneeuw zou liggen. Enkele maanden geleden had ik al de puzzel gekraakt en ben wezen kijken waar de cache lag. Ik heb de box zelfs even in handen gehad. Maar ik logde niet uit strategische overwegingen. De kalender moest namelijk vol en ik besloot deze cache te bewaren voor moeilijker tijden.

Maar wat geschiedde enkele weken geleden? Cache weg! Daar ging mijn mooie idee. Dacht ik. Afgelopen woensdag heb ik een noodkreet op de pagina van deze cache geplaatst met het oog op mijn nog lege kalenderdag van 11 februari, in de hoop, dat de cache-legger nog voor die dag een nieuwe cache zou plaatsen. Ik werd bijzonder blij verrast door zijn kordate optreden. Nog dezelfde dag was de cache weer online.

Vandaag fietste ik in alle rust langs besneeuwde velden en besneeuwde wegen naar de mij bekende plek en viste een heuse Carrotte-pot te voorschijn. Met zeer koude vingers heb ik mijn worteltekening kunnen plaatsen en ben daarna snel terug gefietst naar de warme kachel. Deze dag kon worden afgestreept.

Wat Cerberusje betreft, die ken ik natuurlijk plus zijn hele familie. Wat ik niet wist en nu wel, is dat Cerberus een monsterlijke hond is met drie koppen die de onderwereld bewaakt (caches dus). Nu heb ik Cerberusje gezien afgelopen zomer en ik ben niet bang geweest. In de praktijk vallen die Cerberussen heel erg mee, zo bleek mij. Gelukkig maar.

Dank voor de mooie cache.