11-01-2012

Op weg naar een opgeloste puzzelcache mijn plan gewijzigd, omdat ik de coördinaten niet bij me had. Deze cache in Rijswijk wist ik te liggen.

 

traditional14088. Lars' Leuke Lantaarnpalen #1b - Bogaard by schaafjes

14088SmileWie spaart die heeft wat. Nee, ik heb het niet over spaarlampen, maar over deze cache. Die had ik namelijk al eens in handen gehad (evenals Cerberusje en Boterbloempje). In mijn drift om de jachtkalender vol te krijgen moet ik namelijk spaarzaam zijn. Niet meteen alle caches hier in de buurt graaien, maar rustig één voor één. En dan is het prettig als je al weet waar ze liggen. Bij voorbeeld voor het geval dat er sneeuw ligt of zo. Of in noodgevallen.

En dat was vandaag. Ik was namelijk op stap gegaan om een puzzelcache van coppi te gaan pakken, maar kwam onderweg tot de ontdekking dat ik slordig was geweest. Toen ik zondag flink wat caches had ingeladen in mijn GPS-apparaat, was ik de opgeloste puzzelcaches vergeten. Ik zou natuurlijk weer huiswaarts kunnen gaan, pc opstarten, GSAK openen en die caches toevoegen, maar daar had ik geen zin in. Dus vrolijk naar de Bogaard gefietst alwaar ik deze cache wist te liggen.

Helaas niet meer precies. Een paar locaties daar lijken nogal op elkaar. Er moest dus meermalen gegraaid worden voordat ik de petling in handen had. Blij heb ik mijn worteltekening geplaatst. Nog even de tweepitter bewonderd daar hoog in de lucht en toen was het geocachen voor vandaag achter de rug.

In de Bogaard hier in Rijswijk zijn veel winkels, zoals de Media markt. Ik kom daar zelden en het leek me wel leuk eens te kijken. Na een rondje door het grote pand viel mijn oog op handige zaklantaarntjes. Geheel in stijl met de cache heb ik daarvan eentje aangeschaft. Altijd handig bij het geocachen.

Thuisgekomen het ding uitgepakt en de meegeleverde batterijen erin en… niets. Batterijen getest en in orde. Dus is het led-lampje kapot. Zo is er altijd wat. Bij mijn volgende fietstocht deze kant op ga ik het ding maar ruilen.

BVDLC