05-01-2012

Meteen na het ontbijt op de fiets gesprongen voor een ritje naar Schipluiden. Daar ligt bij een gemaal een cache uit een serie. De rest volgt nog wel eens.

 

traditional14057. Gemalen Delfland #2 by De Zuidjes

14057SmileZo doe je dat. Klokslag 09.20 uur stapte ik op mijn kantoorfietsje, 09.35 uur logde ik de cache en 09.52 uur stapte ik mijn flatje weer in met een tevreden gevoel. In de eerste plaats, omdat ik vandaag een cache had gevonden en deze dag kon afstrepen van de jachtkalender en in de tweede plaats, omdat ik droog was gebleven. Vlak voordat ik vertrok kletste de regen nog over het balkon heen tegen mijn huiskamerraam, iets wat hooguit een handvol keren per jaar gebeurt en precies toen ik mijn woning weer betrad daalde de regen weer neer, alleen niet zo heftig als bij de start. Over timing gesproken.

Het is wel duidelijk op een dag als vandaag hoe belangrijk gemalen in ons landje zijn. Vooral in de noordelijke provincies is het spannend. De gemalen daar draaien overuren vanwege de grote hoeveelheden neerslag de laatste dagen. Zo kunnen wij met droge voetjes de caches loggen. Zoals deze hier bij Schipluiden. De rest van de serie komt nog. Als het wat minder hard waait en het droog is. Het is namelijk typisch een serie om op de fiets te doen.

BVDLC