29-12-2011

Met forse tegenwind naar Rijswijk gefietst om de een na laatste dag van dit jaar van mijn kalender te strepen.

 

mystery14050. De Kyckert by coppi

14050SmileDie Veerle toch. Een spreekbeurt over geocaching en ons lastig vallen met vragen over haar school. Rare naam trouwens, de Kyckert. Bijna net zo vreemd als de naam van mijn school destijds: school 25. Dat was in Leeuwarden. Tegenwoordig is de naam Abbingaschool. En dan de straatnaam: Lange Spruit. Dat bedenk je niet. Mijn school stond aan de Huizumerlaan. Klinkt toch een stuk deftiger, vind je niet?

En dan de spreekbeurt zelf. Ik hoop, dat die een hoog cijfer heeft opgeleverd. Vrijwel alle kinderen waarvan ik lees, dat ze een spreekbeurt hebben gehouden, komen daarmee weg met hoge cijfers. Blijkbaar inspireert geocachen daartoe.

Vandaag ging ik de plek bekijken van de coƶrdinaten die de puzzel opleverde. Daartoe moest ik van Delft naar Rijswijk fietsen recht tegen de wind in. En die woei behoorlijk hard. Maar het moest, want ik ben bezig mijn kalender vol te jagen. En op 29 december had ik nog nooit een cache gevonden. Nu wel, maar ik moest ter plekke nog behoorlijk mijn best doen. Pas toen ik flink afstand nam, zag ik het listig verborgen doosje zitten. Op mijn knieƫn kruipend had ik hem daarvoor totaal over het hoofd gezien.

Zo kon ik eindelijk mijn worteltekening plaatsen en tevreden met de wind in de rug terugfietsen naar Delft. Dank daarvoor.