24-12-2011

In Hoogvliet en Spijkenisse was ik alweer een tijdje niet geweest. Intussen kon daar door mij lustig gescoord worden dankzij een stoot nieuwe caches.

 

traditional14047. Water & Vuur by Jeandix

14046smileyMijn cache-dag vandaag in de plaatsen Hoogvliet en Spijkenisse heb ik beëindigd met deze cache. De mooiste had ik dus voor het laatst bewaard. Dank voor deze fraaie constructie.

 

traditional14046. Anubis en de vijf v.h. Magische Zwaard - Pim by KFJG en VincentGoossens

smileyHoewel ik niets heb met Anubis en ook niet met zwaarden al zijn ze nog zo magisch, toch even naar deze afgelegen plek bij Spijkenisse gereden om een doosje te lichten. Dat bleek geen lastig karwei. Er mag trouwens wel een nieuwe logrol in. Deze was behoorlijk vol, verfomfaaid en kapot. Dat gezegd hebbende, dank voor de cache.

 

traditional14045. Noëllas spreekbeurt cache by zwaal

smileyHet blijkt, dat je ook zonder mijn hulp een hoog cijfer kunt halen voor je spreekbeurt. Noëlle heeft het bewezen. In het verleden mocht ik twee andere jongedames wel helpen en ook zijn behaalden vreselijk hoge cijfers. Wij kenden dat vroeger niet op de lagere school, spreekbeurten. Sterker nog, wij moesten meestal onze mond dichthouden, behalve met zingen.

14045Een leuk kort wandelingetje over een fietspad ergens in Spijkenisse bracht mij naar de juiste plek, waar ik nog even flink mijn oude rug moest buigen om de cache-doos te bemachtigen, maar het lukte. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional14044. HR Igor by BB & MM

smileyGeen idee van welke band Igor de drummer is en waarom hij de rest van de band irriteert, maar voor het vinden van de cache was het ook niet van belang. Dat ging heel soepel. Onder het loggen had ik zomaar een liedje in mijn hoofd: “Damclub hooligan”. Heel vreemd.

BVDLC

 

traditional14043. HR Marco by BB & MM

smileyGeen idee van welke band Marco de zanger is en waarom hij verse jus d'orange, bier, cola met ijsblokkies, Red Bull en Whisky drinkt in plaats van melk, maar voor het vinden van de cache was het ook niet van belang. Dat ging heel soepel. Onder het loggen had ik zomaar een liedje in mijn hoofd: “Ik wil niks!”. Heel vreemd.

BVDLC

 

traditional14042. HR Frank by BB & MM

14042smileyGeen idee van welke band Frank de gitarist is en waarom hij slechts 42 dagen ouder is dan Fred, maar voor het vinden van de cache was het ook niet van belang. Dat ging heel soepel. Onder het loggen had ik zomaar een liedje in mijn hoofd: “Lekker belangrijk”. Heel vreemd.

BVDLC

 

traditional14041. HR Fred by BB & MM

smileyGeen idee van welke band Fred de plankspeler is en waarom hij bijna nooit naar films kijkt, maar voor het vinden van de cache was het ook niet van belang. Dat ging heel soepel. Onder het loggen had ik zomaar een liedje in mijn hoofd: “Klapvee”. Heel vreemd.

BVDLC

 

14039traditional14040. De Orchidee by BB & MM

smileyWegens een kleine technische storing mijnerzijds eerst wat hulpeloos rondgedwaald voordat ik doorhad, dat ik per ongeluk zelf een coördinaat had aangemaakt op de verkeerde plek. Toen ik die had gewist, kwam het juiste coördinaat tevoorschijn en kon de nano geplukt worden als ware het een orchidee. Het viel trouwens nog niet mee. Mijn pen moest er zelfs aan te pas komen om hem van zijn plekje te peuteren, maar het lukte.

BVDLC

 

traditional14039. Voor de wind by Maartje24

smileyHoewel het flink woei, stonden de wieken van de molen in Spijkenisse stil. Je vraagt je dan af, wat voor zin het heeft, dat het waait. Voor mij hoeft het niet. Alleen als je fietst is het prettig als je de wind in de rug hebt. Verder mag de wind van mij afgeschaft worden.

BVDLC

Uit: coin

 

traditional14038. Het Moordenaartje by Maartje24

14038smileyBenieuwd hoe vaak ik hier nog moet terugkeren aan de oever van de Oude Maas hier in Spijkenisse. Het was vandaag al de vierde keer. Ook de Hoogvlietse overkant heeft al een paar beurten gehad in het verleden. En elke keer weer een doosje zoeken. En tot dusver elke keer op een ander plekje. Dat is niet gek, want er zijn verstopplekken genoeg.

Overigens waren alle stoomtrams in Nederland vroeger moordenaars, niet alleen deze. Mensen gingen toen heel slordig met het openbaar verkeer om. Ze sliepen zelfs hun roes uit tussen de tramrails. Of ze wandelden er. Heel wat onnozele lieden zijn op deze wijze aan hun eind gekomen.

BVDLC

 

traditional14037. Oudeland Hoogvliet by Team Bussi

smileyVoorzichtig te werk gegaan, zodat mijn voeten niet nat werden zoals mijn voorgangers in hun log meldden. Inderdaad heb ik het droog gehouden. Mooi verstopt. Dank daarvoor en voor de duidelijke hint.

 

14035traditional14036. Nieuw Engeland Hoogvliet by Team Bussi

smileyDe cache is keurig verstopt en ik raad de cache-legger aan de hint iets uit te breiden, zodat geocachers zo snel mogelijk weer weg zijn van de stash area. Met al die muggels hier het behoud van de cache.

BVDLC

 

traditional14035. Westpunt Hoogvliet by Team Bussi

smileyMet zicht op de prachtige industriële bedrijvigheid aan de andere kant van de snelweg A15 even snel mijn slag geslagen. De petling was niet lastig te vinden. Dank daarvoor.

 

traditional14034. De oude zwemplek [reloaded] by mlvdburg

smileyBlij dat de cache nu wel aanwezig was. Vorige keer viste ik achter het net, maar had wel een aangenaam telefonisch contact met de cache-legger. Het feit, dat ie van mij de boom in kon, had hij toen wel erg letterlijk genomen, hahaha. Intussen neemt het aantal hoge-boom-caches in deze regio zienderogen toe. Voor mij zijn ze te hoog gegrepen. Deze hier aan de Oude Maas bij Hoogvliet daarentegen lust ik wel. Dank daarvoor.

 

traditional14033. De Beestjes: De Slakkenput by scoutsmart

14032smileyVorige keer hier herinner ik me nog goed. Nog een foto gemaakt van Boudewijn + deel van de familie. Het graaien van de cache vandaag hier in deze woonwijk van Hoogvliet was een makkie. En inderdaad, het barstte er van de slakken. Dank daarvoor.

 

traditional14032. Zalmplaat Hoogvliet by Team Bussi

smileyNiet ver van de parkeerplaats het doosje kunnen graaien. Helaas is de constructie niet meer deugdelijk, waardoor de logrol erg nat is. Onderhoud dus gewenst. Toch dank voor de cache natuurlijk.

Tijdens mijn bezoekje maakte een jongedame handig gebruik van de trap om te trainen. Ze stoof de treden tig keer op en af en elke keer als ze boven was, keek ze ietwat vreemd wat ik daar deed. Tsja, mijn worteltekening op een natte logrol plaatsen. Ik heb het maar niet uitgelegd.

 

14031traditional14031. Boomgaardshoek Hoogvliet by Team Bussi

smileyEven een leuk rondje gewandeld vanaf mijn parkeerplekje en tussendoor een doosje kunnen graaien. Dank daarvoor.

 

traditional14030. Tussenwater Hoogvliet by Team Bussi

smileyNa flink vergeefs zoeken op de plek die de hint aanwees, ook maar eens de andere (gemakkelijker) zijde onderzocht. Tsja, daar lag ie gewoon. Nu niet meer. Na mijn logprocedure klopt de hint precies. Maar wel iets moeilijker bereikbaar dus.

BVDLC

 

traditional14029. Weersta de Verleiding by Zelfhulpgroep Geocaching

smileyAls ik de verleiding zou kunnen weerstaan was ik geen geocacher geworden. Dit was trouwens voor mij de derde cache-legger met exact hetzelfde thema. Mij pak je daar niet mee. Dus ook deze cache in de buurt van Pernis was snel voor de bakker. Dank daarvoor.