23-12-2011

De kalenderjacht gaat door. vandaag op de fiets richting Wateringse Veld voor een nep-earthcache. Op de terugweg een verloren gegane cache hervonden.

 

mystery14028. Le Tour 1903: quatrième étape, Toulouse-Bordeaux by coppi

14028smileyEen wonder! De oude cache is terug! Ik fietste vandaag langs en was nieuwsgierig of er al een nieuwe cache was geplaatst na mijn not found van vorige week. Ook de cache-legger had intussen een paar dagen geleden even gekeken en was tot dezelfde conclusie als ik gekomen: de cache is weg. Maar hij ligt er gewoon! Raadsels.

Nou ja, nu ik er toch was, heb ik hem maar gelogd, ook al staat ie op temporarily unavailble.

Nu ik de puzzel heb opgelost, weet ik hoe die wielrenners zulke grote inspanningen kunnen verrichten. Ze eten zich te barste aan kaas. Persoonlijk kan ik meedelen, dat van alle kaassoorten uit de puzzel Comté verreweg de lekkerste is. Tijdens mijn vele verblijven in Zuid-Frankrijk ben ik tot die conclusie gekomen. Dat wilde ik maar even gezegd hebben.

BVDLC

 

traditional14027. Earthcache by schaafjes

smileyIk heb niets met earthcaches. Weliswaar heb ik in den beginne een stelletje gelogd, maar dat sterkte mij alleen maar in mijn tegenzin. Overigens ben ik later een paar keer laf en opportunistisch genoeg geweest om ze toch weer te loggen, voornamelijk omdat ik anders naar mijn idee voor niks een dag op stap was geweest, omdat ik verder geen caches had gevonden. Die earthcaches waren dus troostprijzen.

14027Bij het uitkomen van deze cache had ik eerst niet op het icoontje gelet en dus deze traditional achteloos aan de kant geschoven. Totdat ik het licht zag, voornamelijk met het oog op mijn kalenderjacht van deze winter. Hoe meer caches in mijn buurt, hoe beter.

Vandaag dus deze kant opgefietst alwaar ik terecht kwam in een gebied dat ik heel goed ken. Het ligt namelijk in MIJN HOK! Minstens vijf jaar lang heb ik hier alle plantensoorten nauwkeurig vastgelegd in het kader van een landelijk onderzoek. Het hele land was toen verdeeld onder vrijwilligers die allemaal een hok van 1x1 km hadden om te onderzoeken. Het startte in 1990 en ik wist niets van planten. Met zeker 10 plantenboeken in de fietstas ging ik heel vaak deze kant op om plantjes te determineren. Het leukste vond ik het feit, dat ergens langs de Zweth een plekje was van een paar vierkante meter, waar een tamelijk zeldzaam plantje groeide, Heelblaadjes genaamd. Soms zaten er echter vissers middenin met hun dikke kont zonder dat te weten.

Het is hier sindsdien overigens enorm veranderd. De nieuwe autoweg heeft met alle randverschijnselen ongeveer de helft van mijn hok weggepoetst. Wat ik wel prettig vind is, dat er nu een paar extra bruggetjes voor fietsers over de Zweth zijn gemaakt. Wel makkelijk als je richting Wateringen of Wateringse Veld  fietst vanuit Delft. Dat ga ik de komende tijd nog een paar keer doen om daar nog wat caches te scoren. Voor vandaag was deze fraaie “earthcache” aan de beurt. Dank daarvoor.