17-12-2011

Al weer een tijdje niet het achterland van Leiden bezocht. Intussen was daar nieuwe voorraad caches geplaatst. Via een gepaste selectie daarvan weer een dag van de kalender gestreept.

 

traditional14022. Rijksweg A44, afrit 9 by scojesa.monic

14021SmileNadat ik in mijn eentje even kerst had gevierd (is daar niet een liedje van?) achter het restaurant aan het water van het Valkenburgse Meer, besloot ik nog een stukje verder te wandelen om het feestje compleet te maken. Het wandelpad kwam precies uit bij de plek waar deze cache lag. Na het loggen weer terug naar mijn bolide die op het parkeerterrein van het restaurant op me stond te wachten. Met gezwinde pas gesnelwandeld om wat warm te worden. Daarmee was het klaar vandaag. Dit was de laatste en daarmee kon weer een dag worden afgestreept van de jachtkalender. Dank daarvoor.

 

traditional14021. Sok by Santa Claus

SmileIn het restaurant dat ik passeerde op weg naar de cache, vierde een echtpaar hun 40-jarig huwelijksfeest. Ze zaten allemaal lekker warm binnen, terwijl ik mij in de harde gure wind die over het water blies, een weg zocht naar de stash area. Ter plekke moest ik ook nog door een waterig stuk grasveld waden alvorens ik kerst mocht vieren. En juist dat is niet mijn ding. Mijn enige uitzondering als het iets met geocaching te maken heeft. En dat had het. Ze hangen tegenwoordig wel van alles in de kerstboom. Leuk gedaan. Dank daarvoor.

 

14020traditional14020. Sylvius Laboratorium by Swamp Pirate Bob

SmileHeel veel koffie en thee drinken, lees ik in de beschrijving. Dat was het credo van de onderzoeker van 400 jaar geleden, waarnaar het lab hier in Leiden is genoemd. Hij had duidelijk iets met drank, want het gerucht gaat dat hij ook de uivinder was van het jeneverstoken. Van de genoemde dranken, beperk ik mij alleen tot thee en bovendien in matige hoeveelheden. Na het graaien van de nano vond ik dan ook dat ik wel een slokje had verdiend. Goed idee van me om een thermoskan warme thee mee te nemen met dit gure weer. Proost! En bedankt.

 

traditional14019. Het Berenbos by PD2AVE

SmileGrappig. In het zand van de opgebroken weg hier in Leiden was nog een schatzoeker bezig. Met een metaaldetector. Om in het Berenbos te komen moest ik ook door het zand ploeteren en toen hij me zag, heb ik even met mijn GPS-apparaat naar hem gezwaaid alvorens in het bos te verdwijnen. Hij keek me enigszins verbaasd na en zal de overeenkomst tussen ons beiden waarschijnlijk niet hebben begrepen.

14018In het bos werd ik behoorlijk verrast te kunnen constateren, dat het echt een Berenbos was en geen loze kreet. De beren lagen overal op de loer, zodat ik voorzichtig moest manoeuvreren. Dankzij de hint wist ik de juiste eruit te pikken om mijn worteltekening te kunnen plaatsen. Heel leuk gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional14018. Oudenhofmolen by BasDaan

SmileIn het verleden ben ik hier ook al eens geweest en voor zover ik me herinner, lag de cache toen aan een ander hoekje. Wat ik me ook herinner, dat het toen een prachtige warme dag was en een multi wandelde door dit deel van Oegstgeest. Het weer was niet slecht vandaag, maar warm was het allesbehalve. Dus na het loggen weer snel naar de warme bolide. Dank voor deze.

 

traditional14017. Rijksweg A44, afrit 7 by scojesa.monic

SmileOp de heenweg naar Katwijk, kwam ik hier in Oegstgeest op 10 meter langs de cache. Ik stopte keurig en constateerde, dat ik niet kon oversteken, zonder een flink eind om te lopen. Dan maar bewaren voor de terugweg als ik op de juiste weghelft reed. En dat was het geval. Ik kon zelfs het dichtstbijzijnde parkeerplekje gebruiken. Daarna was het niet lastig meer. Dank daarvoor.

PS de hint klopt niet. Deze cache heeft de grootte en de vorm van een petling en is dus gewoon een micro.

 

14015traditional14016. With Or Without You by PD2AVE

SmileNa een leuk wandelingetje vanaf de andere cache door deze instelling in Katwijk, arriveerde ik op de stash area en was benieuwd wat hier met of zonder mij verstopt zou kunnen zijn. En nog meer hoe het verstopt zou zijn. Als je al wat langer meegaat in geocaching, vertrouw je niets meer en dankzij die instelling was mijn eerste graai raak. Heel mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional14015. It's so easy by PD2AVE

SmileNou easy, niet bepaald. Ik kon er net bij, maar verschoof per ongeluk het logboek en toen kon ik er net niet meer bij. Via een nieuwe alles-of-niets-poging moest ik dus heel ver gaan en dat lukte dankzij een uiterste krachtinspanning. Ik wil niet veel zeggen, maar als een buitenstaander mijn gedrag had waargenomen, zou hij niet raar opkijken. Zo lopen er hier wel meer rond. Toen ik net klaar was met de procedure, kwam er bij voorbeeld een man langs die elke 5 seconden een luide schreeuw gaf. Ik bedoel maar. En dat allemaal in Katwijk.

Dank voor deze aparte cache.