09-12-2011

De Kalenderjacht gaat door. Ook als het koud is en hard waait. Dat was zeker in het geval in de Hoeksche Waard. Toch daar een leuk rondje gemaakt.

 

traditional13988. MINI ZOO BLIJDORP by bully35

13987SmileAlleen de geit had enige belangstelling voor mij. De rest van de dieren was niet geïnteresseerd en hield zich afzijdig. Ook de klanten van de winkel gingen allen hun eigen gang. Zo kon ik ongestoord mijn laatste worteltekening voor vandaag plaatsen. Het rondje door de Hoeksche Waard zat erop en het was tijd om huiswaarts te gaan. Dank voor deze.

 

traditional13987. Mooi Hoeksche Waard 3 by pappa73

SmilePrecies op het moment dat ik de cache graaide, klonk vanaf de stelling boven aan de molen: “Ja, hij heeft hem.” Twee mannen stonden daar kou te lijden in de harde wind en hadden zowaar belangstelling voor mijn doen en laten. Ik hoorde hen verder praten, waarbij de één de ander het leuke van geocaching probeerde uit te leggen. Intussen plaatste ik mijn worteltekening en haastte mij terug naar mijn bolide. De stellingmolen hier in Westmaas is prachtig, maar ik had het koud.

BVDLC

 

13986traditional13986. Boven het water by bully35

SmileMoest ik op mijn oude dag nog halsbrekende toeren uithalen boven het ijskoude water van de Binnenmaas. Maar de drang om de petling te graaien was groter dan mijn angst voor een nat pak. Gelukkig beheers ik het 3-puntensysteem. Dat houdt in, dat je steeds slechts één arm of één been verplaatst terwijl de andere drie lichaamsdelen stevige posities innemen. Het moest zelfs twee keer, want ik had geen zin om in hangende positie te loggen. Dus tussendoor rustig op de vaste wal mijn worteltekening geplaatst.

BVDLC

 

traditional13985. Mooi Hoeksche Waard 6 by pappa73

SmileGelukkig beschik ik over adelaarsogen + brilletje. Daarmee spotte ik de listig verborgen cache-behuizing. En die klopte niet helemaal met de hint. Hoewel de cache daarmee in de pocket was, moest ik toch goed bij de les blijven, want de keiharde wind deed zijn best het nietige logrolletje uit mijn handen en dan in de Binnenmaas te blazen. Dat heb ik uiteraard niet laten gebeuren.

BVDLC

 13983

traditional13984. Zuiddijk by bully35

SmileHarde koude wind en een laagstaande zon recht in mijn gezicht. Tsja, zo bleef er weinig over van het mooie uitzicht. Met tranen in de ogen, maar niet van ontroering, heb ik toch de cache kunnen vinden en van mijn worteltekening voorzien. Dank daarvoor.

 

traditional13983. Mooi Hoeksche Waard 9 by pappa73

SmileWat een mooie onverharde weg hier die als een lange streep dwars door het landschap loopt! Zowel voor als na het loggen van de eenvoudig verborgen cache, heb ik in mijn warme bolide kunnen genieten van de aangeboden vergezichten over de uitgestrekte weilanden die vooral door vele zwermen ganzen werden gebruikt om te foerageren. Dank daarvoor.

 

13981traditional13982. Deze boom..... by bully35

SmileAltijd fijn als je tijdens koud winderig weer met je bolide stopt vlakbij de cache en je het doosje al ziet zitten. Dan weet je, dat wordt even snel de bolide uit en weer in om te loggen. Daarna nog een keer snel eruit om het doosje terug te plaatsen. Dit geschetste scenario bleek in de praktijk precies zo te werken. Leuk dat deze boom iets markeert. Dank daarvoor.

 

traditional13981. Nationale Landschap Hoeksche Waard. De kreken by TonnyWim

SmileHoe mooi het hier ook is met die kreken en de rood verkleurde grond waarover ik wandelde, de wind woei keihard en veranderde de gevoelstemperatuur beneden het nulpunt. Dus maar gauw de cache gezocht en gevonden. Mooi gebied, mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional13980. Nationale Landschap Hoeksche Waard. De Dijk by TonnyWim

13980SmileDe keiharde koude wind blies mij naar het uiterste puntje aan het water van het Hollands Diep. Bij een hekje lag het nulpunt. Maar niet de cache. Nadat ik het hekje aan alle kanten vergeefs had bestudeerd, breidde ik de zoekcirkel uit en was het na korte tijd raak. Na het plaatsen van mijn worteltekening mocht ik tegen de harde wind in de 300 meter terug wandelen naar mijn geparkeerde bolide.

BVDLC

 

traditional13979. Marina Numansdorp by bully35

SmileMijn rondje Hoeksche Waard begon ik vandaag hier aan de haven van Numansdorp. Eerst wat broodjes gegeten en wat warme thee uit de thermoskan gedronken. Toen de cache graaien. Dat viel vies tegen. Ik deed een verkeerde aanname en dan kun je lang zoeken. Terwijl de keiharde koude wind over het Hollands Diep joeg, keek ik daarna op de juiste locatie en toen was het raak. Dank daarvoor.