08-12-2011

De Kalenderjacht gaat door. Vandaag naar Zoetermeer. Twee puzzeltjes opgelost plus twee traditionals. En ter plekke ook nog mijn boodschappen gedaan.

 

traditional13978. Archeologische cache by Skeletontail

13978SmileDaar stond ik dan. Met een authentiek stuk relikwie van een oude Zoetermeerse beschaving in mijn hand. Maar geen nano, hoe ik ook keek. Het duurde best wel even voordat ik het aanwezige spijkerschrift onderop het geval wist te ontcijferen. Er stond zoiets als: “Sufferd, je hebt de nano bij het graaien eruit laten vallen!” Hm, dat kon nog wel eens kloppen ook. Dat betekende een lange zoektocht. De vergelijking met de naald in de hooiberg drong zich op. Maar dan een nano tussen het gras en alle andere natuurlijke producten die hier rondzwierven.

Ik wil niet veel zeggen, maar ik gaf mijzelf toch een schouderklopje toen de kleine deugniet zich eindelijk vertoonde. Kon ik met een tevreden gevoel mijn worteltekening kwijt. En zo kwam alles toch weer goed. Dank voor de originele cache.

 

traditional13977. ongezouten mening by lindootje

SmileIk zal mijn ongezouten mening maar niet hier neerschrijven van het moment toen ik mij realiseerde, dat ik de cache van de verkeerde kant benaderde. Moest ik helemaal omlopen. Van de goede kant lachte de cacheverpakking mij al van verre tegemoet. Ter plekke riep ik in een jolige bui: “Sesam open u,” wat helaas weinig opleverde. Dan maar de kindermethode. Gewoon peuteren en friemelen tot het wat opleverde. En gelukkig geen valpartijen. Nadat ik mijn worteltekening had geplaatst kon ik tevreden de brandgang verlaten. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

13975mystery13976. TB Hotel de Stenen Goudvis by wij-twee

SmileNog even tijdens het graaien van de cache gezwaaid naar de bewoonster. De voordeur van het architectonisch gezien bijzondere hotel ontbrak. Moet kunnen. Het was in ieder geval makkelijk toetasten zo. Dank daarvoor.

 

mystery13975. Natuurlijk Werelds! by boekenhoek

SmileHet enige product dat ik gebruik uit de verzameling ingrediënten die getraceerd moesten worden, is sesam. Ik eet het liefst volkorenbrood met sesamzaadjes erop gebakken. Het blijkt, dat je daarop heel goed kunt geocachen, hahaha. De andere producten waren mij redelijk bekend, zodat ik vrij snel de autoreply binnen had.

Vandaag moest dat verzilverd worden en daarom toog ik naar Zoetermeer, parkeerde mijn bolide bij de overburen en wandelde naar de stash area. Een flinke kist was de beloning. Dank daarvoor.