06-12-2011

De Kalenderjacht gaat door. Vandaag een barre fietstocht naar De Lier om in en bij die plaats wat caches te graaien.

 

traditional13972. Biertje? by bestfriends1

13972SmileAl in 2003 heb ik een cache gevonden met exact dezelfde titel. Daarvoor moest ik onder een bruggetje kruipen in de buurt van de bierbrouwerij ergens bij Zoeterwoude. Hier moest ik ook enige acrobatische toeren uithalen om de cache te graaien. Gelukkig had ik zowel de beschrijving als de hint als de logs vooraf gelezen. En één log vermelde precies waar je ook het kratje bier mee kon bemachtigen. Dat hulpmiddel heb ik dus in mijn zak gestoken en inderdaad, bij de tweede poging haalde ik de buit binnen.

Thuis gekomen las ik op internet dat iemand een dezer dagen verdwaald was geraakt ergens nowhere en het lang duurde voor men hem had gevonden. Hij had zijn leven kunnen redden, omdat hij flink wat bier bij zich had en zich en dat bij temperaturen van min 17 graden had weten te drinken. Ik wist niet dat je bier zo koud moest drinken.

Op de stash area vond ik het trouwens ook flink frisjes. Dus maar snel alles terug gestopt en met een keiharde wind terug gewaaid naar Delft. Heerlijk. Mocht ook wel, want de heenreis was vermoeiend genoeg geweest. Dank voor deze leuke cache.

 

13971traditional13971. Koeienbocht (Burgerdijkseweg) by bestfriends1

SmileDe titel kan ook suggereren, dat er een drankje bestaat dat koeien niet lusten. Dat was hier niet het geval. Het bleek een plek waar koeien wel eens de weg moeten oversteken om van hot naar her te gaan of omgekeerd. En dat allemaal om gemolken te worden. De boer weet daar meer van. Op het moment van mijn aanwezigheid was er geen koe te bekennen, wat wel zo prettig was. Ook was het prettig, dat ik te fiets was op deze smalle weg, waar nog menige auto passeerde tijdens mijn bezoek. Het doosje werd rap gespot en de worteltekening geplaatst. Leuk gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional13970. de Zaaiers by eikenhofjes

SmileOp de fiets, hoe bedenk je zoiets? Tsja, het leek me leuk even naar De Lier te fietsen om daar een doosje te graaien. Maar wat een wind! En recht er tegen in. Hier wreekte zich bijna, dat ik vrij weinig mijn rijwiel van stal haal. Mijn 6 versnellingen redden mij. Op de lastigste open stukken moest het dus op souplesse in de hoogste (of laagste?) versnelling, ofwel heel veel de trappers ronddraaien en heel weinig vooruit komen. Maar ik had de tijd en kwam toch zienderogen dichter bij mijn doel: een kort straatje waar de eikenhofjes de meeste tijd doorbrengen. Ter plekke aangekomen begreep ik bovendien de teamnaam.

Een keurige geocache-sticker deed mijn vermoeide hartje goed. De hint was ook duidelijk. Er kon meteen gelogd worden. Wel zo nu en dan even pauzeren omdat er weer een SUV passeerde. Het was gelukt. Dank daarvoor.

En de Zaaiers die ken ik. Ze waren ook op mijn feestje vorig jaar. Leuk een cache ter ere van hen te plaatsen.