04-12-2011

Een dagje naar de Flevopolder om de sleur van de laatste tijd te doorbreken. Om 15.00 uur zag ik de bui hangen en ben gestopt voor een bezoekje aan Menno in Almere.

 

traditional13969. atol 6 delta by denny1997

13969SmileDe cache van Atol 6 in een wijk in Lelystad.

Leuk verstopt, wat dacht je wat.

 

traditional13968. atol 5 kreek by denny1997

SmileDe cache van Atol 5 in een wijk in Lelystad.

De lantaarnpaal als baken aan het pad.

 

traditional13967. atol 2 hofstede by denny1997

SmileDe cache van Atol 2 in een wijk in Lelystad.

Lag niet ver van boom en trappepad.

 

traditional13966. atol 1 wijngaard by denny1997

13965SmileDe cache van Atol 1 in een wijk in Lelystad.

Het duurde niet lang voor ik hem in handen had.

 

traditional13965. Een bijzonder plekje in de polder by Masterchef

SmileHet bijzondere was vooral, dat mijn GPS een plekje aanwees midden op het pad waar ik liep. En daar lag de cache niet. Ik zag dikke bomen links en rechts als mogelijke verstopplekken. Alle op minstens 10 meter afstand. Mijn keuze was natuurlijk de verkeerde. Toen maar overgestoken en ja hoor, daar was de snuiter. Dank daarvoor.

 

traditional13964. Wijdse blik by Masterchef

SmileTsja, waar heb je geen wijdse blik als je door de Flevopolder gaat? Leuk, dat het blijkbaar pas opvalt als je langs een stukje bos komt, waar je uitzicht eventjes is beperkt. Shakespeare zei het al. Ik weet echter niet meer wat. Dank voor de cache.

 

13963traditional13963. flevopoly 28 "Electriciteit" by Flevocachers

SmileKan het zijn dat ik het doosje dat ik hier vond al eens eerder in handen heb gehad? Bij voorbeeld bij een van de windturbines daar verderop aan het water? Hetzelfde type. Die waren al net zo gemakkelijk te vinden als deze hier. Vinkheelmaalnieerg. Dank daarvoor.

 

traditional13962. flevopoly 38 "Belasting" by Flevocachers

SmileMijn vader zei het al: “Belasting betalen kan altijd uit.” Hij bedoelde daarmee: wie veel belasting betaalt, verdient ook veel. Als eenvoudige schildersknecht droomde hij waarschijnlijk van veel belasting betalen… Bij belasting denk ik meer aan moeilijk bereikbare caches die mijn lijf belasten. Dat was hier gelukkig niet het geval. Dank daarvoor.

 

traditional13961. Een kabouter in het rivierduingebied by Masterchef

13961SmileEllendige kabouters. Dwingen mij altijd diep te bukken met mijn arme oude onbuigzame rug. Ook in dit bosje hier midden in de polder. Met veel zuchten en steunen graaide ik eindelijk raak. Wat een opluchting. Dank daarvoor.

 

traditional13960. flevopoly 27 "Swifterbant - Vuursteenweg" by Flevocachers

SmileGeen vuurstenen gevonden. Wel een kistje. Eigenlijk nog beter, want ik rook niet. Dank daarvoor.

 

traditional13959. |OFZE2011| Klimaatbosje Swifterbant by Masterchef

SmileAls de dinosauriërs destijds klimaatbosjes hadden geplant, was het niet anders met ze afgelopen. De bedreiging kwam namelijk vanuit de ruimte. Een gigantische meteoriet verpletterde hun illusies op een blijvende wereldheerschappij. Zo zal het de mensheid ook vergaan, want de volgende rampspoed is al in aantocht. Het is alleen even de vraag wanneer het gevaarte toeslaat. Statistisch gezien over 34 miljoen jaar. Tot die tijd mogen dus de klimaatbosjes worden gebouwd. Zoals deze hier. Leuk en nog een cache ook. Dank daarvoor.

 

13957traditional13958. Laat je eens zien II by Masterchef

SmileOmdat ik vind, dat ik me al genoeg laat zien, heb ik mij beperkt tot het tekenen van het logboek, dat ik hier ergens in het bos bij Swifterbant ontdekte in een munitiekistje. Leuk gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional13957. Al het begin.... by MadMan_NLD

SmileInderdaad, alle begin is moeilijk. Maar ook als je al acht jaar bezig bent en vele caches hebt gevonden, kan het nog flink lastig zijn. Zoals hier in Swifterbant, waar ik me bijna een breuk zocht in een steegje achter de huizen. Ik ben al vaker op dergelijke plekken geweest en ik voel me er nooit thuis. Elk moment kan een van aanwonenden opduiken en leg dan maar eens uit waar je mee bezig bent. In eerste instantie vond ik niets en ben weer in mijn bolide gestapt om nieuwe inspiratie en moed te verzamelen. Bij de tweede poging graaide ik gelukkig raak. Snel loggen en wegwezen hier. Toch dank natuurlijk.

 

13956traditional13956. In de Knotwilg by Masterchef

SmileNog even de hint bekeken en toen wist ik het zeker: de cache bevond zich in een knotwilg. Maar ja, welke? Swifterbant had er meerdere. Ze stonden hier in twee rijen ter weerszijden van het pad. Gelukkig heb ik altijd een leuk apparaatje bij me warmee ik behoorlijk goed kan bepalen waar ik ongeveer moet zijn. Dat hielp ook nu.

Net had ik het doosje te pakken toen een hondenuitlater langskwam. Niets bijzonders. Echter in dit geval wel. Ik had de man namelijk 5 minuten hiervoor elders in Swifterbant de weg gevraagd en niet naar deze plek. Hij was dus erg verbaasd mij hier te zien. Had ie zijn wegwijswerk niet goed gedaan? Best wel, maar op weg naar die andere locatie passeerde ik hier vlakbij en besloot dit doosje eerst maar even te pakken. Ik heb het deze vriendelijke man maar even netjes uitgelegd.

BVDLC

 

13955traditional13955. Another Brick In The Wall by rimates

SmileJa, een pakkend lied over die Wall met die typisch Londens accent zingende kinderen. Met dat in mijn achterhoofd wandelde ik naar de stash area hier in Dronten en de angst sloeg mij om het hart bij het zien van deze Wall. Nogal veel bricks namelijk. De hint was ook niet echt helpful. Bovendien een harde koude wind over het water recht in mijn gezicht op dit vroege zondagochtenduur. Brrr, ik had er weinig vertrouwen in en wandelde met mijn handen diep in de zakken langs de mogelijke keitjes. Maar ik had geluk en spotte plots de juiste. Gauw loggen en wegwezen hier. Toch bedankt natuurlijk.

 

traditional13954. flevopoly 22 "Dronten - Kwintus Nova" by Flevocachers

SmileHoewel schaatsen mijn lust en mijn leven is, ben ik met een boog om de ijshal gereden en heb mij alleen geconcentreerd op het vinden van het doosje. Dat was mooi verstopt, zo bleek mij. Dank daarvoor.

 

13952traditional13953. flevopoly 24 "Station Oost" by Flevocachers

SmileMet de trein naar Dronten. Volgend jaar zal dat mogelijk zijn. Ze schieten al aardig op met de werkzaamheden, zo kon ik constateren uit de verte. In alle zondagochtendrust heb ik vervolgens de cache van mijn worteltekening voorzien. Dank daarvoor.

 

traditional13952. |OFZE2011| De Bolder by Masterchef

SmileEven mijn bolide met de sleepkabel aan de bolder aangelegd om de cache te graaien. Ja, je moet in stijl blijven, vind ik. Na het succesvolle logwerk gooide ik de trossen weer los om Dronten verder van wat caches te ontdoen. Dank voor deze.
 

 

13951traditional13951. Op bezoek bij opa en oma by vanbaarsel

SmileIk ging vroeger ook wel eens op bezoek bij mijn oma. Ik joeg het arme mens soms de stuipen op het lijf door in een hoge populier te klimmen die achter in de tuin stond achter een hoge schuur. Op het moment dat ze mij vanuit huis spotte over de schuur heen, zat ik vrij hoog en had ze het niet meer. Ze greep dan een bezem, rende de tuin in en stopte niet met schreeuwen voordat ik weer veilig op de grond stond. Geen idee wat ze met de bezem wilde. Ze deed er verder niets mee.

De situatie hier in Dronten was anders. Geen populieren, maar wel een speeltuintje. Vanuit daar liep het spoor naar de cache die ik in alle vroegte en alle stilte kon plukken.

Blijft natuurlijk de vraag van wie dit de opa en oma zijn. Het leuke is: van twee Delftse kinderen genaamd Annabel en Merel. Ik heb ze tot dusver niet ontmoet, maar dat zal best nog wel eens gebeuren. Ergens in een supermarkt of ergens bij een groot winkelbedrijf of zo. We zien wel. Dank voor deze cache.