30-11-2011

Naar het Staelduinse Bos voor een mooie multi die vervaardigd is door Marloes van Team BonBon, het meisje dat mij deze zomer heeft geïnterviewd voor een werkstuk.

 

multi13949. Staelduinse Bos Bewoners by Team BonBon

13949SmileNatuurlijk begonnen met filmpjes kijken. Daar stak ik wel wat van op. Ik wist bij voorbeeld niet dat de Atalanta een trekvlinder is en helemaal heen en weer vliegt naar Afrika. Heel interessant. Nadat ik mij voldoende had voorbereid toog ik naar het Staelduinse Bos, dat ongeveer 1 vierkante kilometer groot is om daar een middagje lekker doorheen te struinen (maar wel op de paden blijven) op zoek naar wilde dieren zoals egel, konijn, kievit, pad, mol, uil en vleermuis. Maar ook klein grut als vlinder, spin, wilde bij en steekmug moesten getraceerd worden.

Ze waren verstopt door Marloes die deze zomer een 9 haalde bij haar werkstuk over geocachen en in het kader daarvan mij had geïnterviewd. Logisch dat ik wel eens wilde zien wat zij presteerde op het gebied van caches leggen. Nou, ik ben niet teleurgesteld, integendeel! Prachtig verzorgde wp’s en een eindcache om je vingers bij af te likken, bij wijze van spreken dan.

Liep alles dan op rolletjes? Nee, bepaald niet. Om te beginnen had ik de gegevens bovenaan de pagina verwijderd uit mijn GPS en vervangen door de parkeer-coördinaten, om TomTom te laten weten waarheen te rijden. Pas toen ik bij wp6 was aangekomen, las ik in de beschrijving dat de coords van wp1 bovenaan de pagina stonden. Gelukkig had ik toen mijn weg al gevonden na een heel valse start. Wp1 dus overgeslagen en gegokt waar het wp2-13949areference-punt en wp3 gevonden moesten worden. Dat lukte weliswaar, maar van de gegevens bij wp3 kon ik geen chocola maken, waardoor ik ook wp4 moest gokken. Toen het gelukt was ook die te vinden, leek het eindelijk goed te gaan lopen. Dus volop genieten van de wandeling en van de bosrijke omgeving. Tot aan wp 11. Die heb ik niet kunnen vinden en ik vraag me af of die echt wel aanwezig is, of dat ik weer eens met de neus heb gezocht.

Om verder te kunnen, moest er weer gegokt worden, maar dat bleek op dit punt niet zo lastig meer, omdat ik gemakkelijk kon kiezen uit de 4 overgebleven dieren. Zo arriveerde ik uiteindelijk toch op de fraaie stash area. Een prachtige locatie voor een cache, maar om nou te zeggen, dat ik die 1,2,3 vond, bepaald niet. Ook niet 4,5,6, enz. Ik denk dat ik zeker een kwartier rondgedwaald ben, waarbij ik alle leuke plekjes minstens 10x heb bekeken, maar steeds langs de cache heenkeek. Bovendien werd het al een beetje donker, al was het nog maar iets over 16.00 uur.

Met een zucht van verlichting stond ik ineens oog in oog met de mooie cache en kon eindelijk mijn worteltekening plaatsen. Met een tevreden gevoel terug gewandeld naar mijn bolide. Dank daarvoor Marloes!

 13948

traditional13948. Staelduinse Bos by Team BonBon

SmileZekerheid voor alles. Dus met deze cache in de pocket zat ik vandaag in ieder geval goed. De kalenderjacht vereiste namelijk, dat ik vandaag een cache moest vinden. Daarvoor had ik de multi door het Staelduinse Bos uitgezocht, maar daar liep het niet overal even soepel mee en het was maar de vraag of de cache daarvan gevonden zou worden.

Tijdens het zoeken passeerde mij een echtpaar dat ik eerder trof bij een bankje, dat geocachetechnisch onderzocht moest worden. Gelukkig wisten ze waar ik mee bezig was, omdat collega’s van de vrouw de hobby ook beoefenden en daar op het werk vaak over spraken. Kort nadat ze voorbij waren, vond ik het doosje op een logische plek. Die was binnen. Dank daarvoor.