27-11-2011

Menno stelde voor vandaag in Gouda te gaan cachen. Prima idee. We wandelden een multi door de Goudse Hout en pakten een chirp-cache. Toen begon het te regenen en zijn we op familiebezoek gegaan.

 

13946mystery13946. chirppie by aad.agten

SmileHa, een mooie kans om met mijn nieuwe speeltje een cache te vinden. Daartoe togen 8BG en ik naar het altijd gezellige Gouda om midden in een woonwijk te testen waartoe mijn 62S in staat was. Wij stopten op het aangegeven punt en wachtten ademloos af. En warempel, zonder er iets voor hoeven te doen, verscheen een melding op het scherm voorzien van mooie coördinaten. En niet ver weg. Dus de bolides even netjes geparkeerd en naar de stash area gewandeld waar een paar kinderen speelden. Die hebben we om de tuin geleid door op hun vraag wat wij kwamen doen, allebei een antwoord te geven. 8BG ging volgens zijn zeggen bomen onderzoeken en ik op zoek naar kippen. Dat was verwarrend genoeg voor de kindertjes, zodat ze van het toneel verdwenen en wij rustig de fraai verborgen cache konden graaien.
Dank daarvoor.
 

 

13945multi13945. Goudse Hout - Wielerbaan by Team Stefra

SmileFietsen is mijn lust en mijn leven. Dus toen 8BG voorstelde om vandaag in Gouda te gaan cachen, was de keuze snel gemaakt: op naar de wielerbaan. En zo stonden wij klokslag 10 uur gereed voor een wandeling. Niet fietsen dus. Maar we konden wel zien, dat het een heel mooie wielerbaan was. En voor de mensen die dat niet door mochten hebben, was er een keurig bordje geplaatst met de aanduiding: Fietspad. Daar trok een hardloper zich trouwens niets van aan. Hij was bezig over het parcours te sjokken. Ik zou toch liever de paadjes door de Goudse Hout hebben gekozen.

Zoals gebruikelijk bij onze wandelingen werden de taken verdeeld. 8BG deed de navigatie en ik de administratie. Die vielen allebei bij deze multi erg mee en zonder noemenswaardige strubbelingen wandelden wij een rondje door de Goudse Hout. Hoewel de lucht tamelijk dreigend oogde, bleef het de hele wandeling droog. Toen alle wp’s waren afgewerkt leidde een uitgebreide berekening ons naar de stash area. Die bleek op twee manieren bereikbaar. Wij kozen zonder het te beseffen de lange variant. Pas toen de cache gevonden was, zagen we een kortere weg. Die hebben we vervolgens genomen om tevreden terug te keren naar onze geparkeerde bolides. Dank daarvoor.Na het cachen op bezoek bij Dennis in zijn nieuw gekozen woonplaats Nieuwerkerk aan den IJssel.

13946a