25-11-2011

Een onverwacht buitenkansje om vandaag een cache te vinden in het kader van de kalenderjacht, namelijk een nieuwe puzzelcache in Delft.

 

mystery13943. Dags för ett mellanmål by schaafjes

13943SmileTijd voor een hapje! Maar eerst even de mail checken. Nee maar, een nieuwe cache in Delft en op het moment dat ik keek al liefst 4x gevonden. Wat hebben die mensen toch? Kunnen ze niet rustig wachten tot ik de puzzel heb opgelost? Ik denk het niet, want dat duurde nogal lang. Tsja, als je bij zo’n multinational werkt, is het een koud kunstje, maar als je net als ik eigenlijk nergens verstand van hebt, komt zo’n meubeltje je na een kwartier hopeloos vertwijfeld zoeken, de neus uit. Ik plaatste het meubeltje heel ergens anders in huis en hoe ik ook door de catalogus bladerde, geen hit.

Dus toen uiteindelijk maar eens een andere boeg geprobeerd. Het zal toch niet, dat mensen zo’n meubeltje in de … hebben staan? Ik kon mijn ogen bijna niet geloven toen het juiste plaatje opdook. Het was nog waar ook. Waarmee vullen ze dan die laatjes? De mensheid blijft mij voortdurend verbazen. Maar goed, ik had de juiste pagina, nog even een rekensommetje en klaar. Niet dus. De checker gaf niet de juiste kleur licht. Deksels, wat nou weer? Nog enkele keren herberekeningen uitgevoerd en steeds hetzelfde foute antwoord.

Kortom, het viel niet mee dit meubeltje te kraken. Het mag een wonder heten, dat ik uiteindelijk toch de juiste info had en groen licht kreeg. En dat is mijn lievelingskleur. Na eerst een hapje gegeten te hebben, ben ik op de fiets gestapt en enkele kilometers verder op de stash area slaagde ik er warempel in de boel van de verkeerde kant te benaderen. Ach, dat kon er ook nog wel bij. Des te groter de tevredenheid dat alles toch goed was afgelopen en ik weer een tot dusver ongebruikte kalenderdag van mijn lijstje mocht schrappen. Dank daarvoor.