20-11-2011

Dikke mist op de heenweg en dikke mist op de terugweg, maar daar tussendoor was het prachtig weer, vooral op de Kalmthoutse Heide.

 

traditional13941. Gruwelijke Plekjes 1: Gruwelijk Kamperen by Witchybien - Shadow Shape

13941SmileVoordat ik terugkeerde naar het vertrouwde Delft besloot ik in het kader van spectaculaire tegenstellingen voorafgaand een gruwelijke plek te bezoeken. Daarvoor toog ik naar een stukje bos tussen Huijbergen en de vliegbasis Woensdrecht. Ik werd niet teleurgesteld. Wat ik aantrof, was bijzonder gruwelijk. Eigenlijk niet te beschrijven. Moeder natuur had hier het nakijken, omdat zij totaal was verkracht door gewetenloze individuen die hun overbodige rotzooi meenden te moeten dumpen op deze eens zo mooie locatie. Met een grote boog ontweek ik de onheilsplek om te doen waar ik voor was gekomen, namelijk een doosje vinden. Dat lukte. De dag zij geprezen. Daarna gauw terug naar de comfortabele bolide om ruim een uur lang door de dikke mist met aangepaste snelheid terug te rijden naar Delft. Ook dat is gelukt. Dank daarvoor.

 

traditional13940. Lange Lindelaan Ossendrecht by goozer66

SmileEigenlijk is een Lindelaan alleen interessant omdat het woord met een l begint, net als lang, lopen, leren, Lotje, langs, Leentje en zo kan ik nog wel even doorgaan. Je zou daar best een leuke zin van kunnen bouwen. Erg geschikt voor mensen die de r niet kunnen zeggen.
13940Ook hier in Delft is een Lindelaan. Elke zichzelf respecterende plaats zou er eentje moeten hebben, zoals hier in Ossendrecht. Tijdens mijn werk werd ik in de gaten gehouden door een stel paarden. drie witte en één bruine. Ze stonden zich te vervelen in het belendende weitje. Onder het loggen heb ik ze even toegesproken en gevraagd of ze nog een leuke zin wisten met veel alliteratie. Eentje opperde: “Peentje peerde Potje popen pangs pe pange Pindepaan.” Zo te horen eentje met een spraakgebrek. Misschien verstond ik hem ook niet goed. Het werd nogal binnensmonds gemompeld. Desondanks vriendelijk afscheid genomen van dit nieuwsgierige kwartet en op zoek naar een gruwelijke plek ergens in de buurt. Dank voor deze.

 

traditional13939. Op bezoek bij Opa en Oma by Liev2003

SmileIk ben al heel wat keren bij oma’s en opa’s op bezoek geweest. Vandaag ook nog een paar keer bij tantes. Nee, mij zal het niet overkomen, dat de familie moppert, dat ze me nooit zien. Omdat ik een beetje haast had, heb ik niet aangebeld om mijn bezoek aan te kondigen. Even wat in de tuin gerommeld en daarmee vond ik het wel genoeg.

BVDLC

 

traditional13938. Heksen en bezemstelen by Copapro & Bstyle

13938SmileEen jaar geleden was ik hier gestruikeld over de heksen en nog meer over de bezemstelen. Vandaag voelde ik me sterk en waagde opnieuw een poging. Binnen een minuut raak. Ik kan me bijna niet indenken, dat het doosje vorige keer hier verstopt zat, maar het zal wel. Weer een frustie minder. Dank daarvoor.

Toen ik wegreed van het gebied, passeerde ik twee wandelaars, waarvan eentje met GPS in de hand. Hé, geocachers! Gestopt en een heel tijd gezellig staan babbelen met een Belgisch duo met de fraaie naam Vuck & Dzjekkel.

 

traditional13937. Graaf Dracula by Copapro & Bstyle

SmileDe graaf had mij een jaar geleden flink bij de neus genomen. Ondanks lang zoeken vond ik hem niet. Vandaag voelde ik me sterk en waagde opnieuw een poging. Binnen een minuut raak. Ik kan me bijna niet indenken, dat het doosje vorige keer hier verstopt zat, maar het zal wel. Weer een frustie minder. Dank daarvoor.

 

13936traditional13936. van Niftrik by Copapro

SmileNet aan de Nederlandse kant van de grens in Putte vond ik deze voorheen ijs bevattende cache-box. Een wonder dat ie hier al bijna een jaar ligt. Dat moet je in Delft niet zo proberen. Ik zag hem vanuit mijn bolide al liggen. Na het terugplaatsen heb ik er een flinke hoop bladeren voor gegooid.

BVDLC

 

traditional13935. Kapellen De Grens by superjiva

SmileNet aan de Belgische kant van de grens vond ik dit doosje. Dat was leuk, want het volgende exemplaar op mijn route lag net aan de Nederlandse kant. Dank voor deze.

 

mystery13934. Just... Geocaching - THE BONUS by Piepeloere

13934SmileIk ben best wel trots op mezelf, dat ik deze bonus hier op de Kalmthoutse Heide heb gevonden. Ik miste namelijk een paar essentiële gegevens voor een normale vondst. In de eerste plaats de formule. Ik had weliswaar de beschrijving in mijn pda geladen, maar daarin staan geen plaatjes. En de formule was gegeven als plaatje. Verder was ik op mijn oude dag niet moedig genoeg om #2 van de serie te gaan beklimmen. Zo stond ik met 5 van de 6 gegevens en zonder formule.

Normaliter een schijnbaar hopeloze opgave, maar wel een uitdaging natuurlijk. De hint bood bovendien enig houvast. Samen met de 5 cijfers probeerde ik allerlei combinaties uit die geldig zouden zijn voor het traject waar ik de bonus vermoedde. Met mijn arendsogen voorzien van een brilletje speurde en scande ik de hele omgeving af, onderwijl mijn GPS-apparaat in de gaten houdend om vast te stellen of het zinvol was de betreffende omgeving te onderzoeken.

Uiteindelijk was het raak, wat mij zeer tevreden stemde.

Een mooi besluit van een prachtige rondwandeling. Overigens was ik niet de enige vandaag. Heet leek wel of half Antwerpen over de heide was gaan wandelen met het stralende weer. Ook ik heb er van genoten. Dank daarvoor.

 

traditional13933. Just... Geocaching - 6 by Piepeloere

13933SmileWandelen over de Kalmthoutse Hei

Maakte half Antwerpen vandaag blij,

En er scheen een heerlijk zonnetje bij.

 

traditional13932. Just... Geocaching - 5 by Piepeloere

SmileWandelen over de Kalmthoutse Hei

Maakte half Antwerpen vandaag blij.

De cache gevonden met wat goochelarij.

 

traditional13931. Just... Geocaching - 4 by Piepeloere

SmileWandelen over de Kalmthoutse Hei

Maakte half Antwerpen vandaag blij.

Het leek wel een verjaarspartij.

 

traditional13930. Just... Geocaching - 3 by Piepeloere

13930SmileWandelen over de Kalmthoutse Hei

Maakte half Antwerpen vandaag blij,

En maakte veel leven in de brouwerij.

 

traditional13929. Just... Geocaching - 1 by Piepeloere

SmileWandelen over de Kalmthoutse Hei

Maakte half Antwerpen vandaag blij,

En natuurlijk was ik er ook bij.

 

traditional13928. Rose Gronon: Te land bis by tijliema

SmileNet als Marthe Bellefroid uit Wildert

Heeft ook Tijliema deze omgeving geschilderd.

Zoals hier te Rose Gronons land bis,

En het was in één woord fantastisch.

13927 

traditional13927. Rose Gronon: Te water by tijliema

SmileNet als Marthe Bellefroid uit Wildert

Heeft ook Tijliema deze omgeving geschilderd.

Zoals hier te Rose Gronons water.

Ik waande me in een openluchttheater.

 

traditional13926. Rose Gronon: Te land by tijliema

SmileNet als Marthe Bellefroid uit Wildert

Heeft ook Tijliema deze omgeving geschilderd.

Zoals hier te Rose Gronons land,

Vast in samenwerkingsverband.

 

13925traditional13925. Rose Gronon: In de lucht (wannebe) by tijliema

SmileNet als Marthe Bellefroid uit Wildert

Heeft ook Tijliema deze omgeving geschilderd.

Zoals hier in Rose Gronons lucht,

Puur uit ideële verstopzucht.

 

traditional13924. De laan by tijliema

SmileOnderweg naar deze Laan in de buurt van Essen veel om mij heen gekeken of ik een glimp opving van het mij bekende team tijliema. Maar neen, helaas niets. Dus moest ik mij tevreden stellen met een bezoekje aan deze laan, waar een eenvoudige cache verborgen was. Dank daarvoor.

 

13923traditional13923. rondje Essen zicht op stybar crosspleintje by team pompierke

SmileWaarom is men hier in dit straatje Essen zo gek op de Tsjechische wielrencrosser Zdenek Stybar? Woont zijn schatteke Ine hier misschien? Anders kan ik het niet verklaren. Het was even zoeken om de juiste toegang te vinden tot het naar hem genoemde crosspleintje. Daarna een kort wandelingetje en dankzij de goede hint de bergplaats gevonden. Dank daarvoor.

 

mystery13922. Een rondje voor ons "tantetje" (marmisaro #5) by vp2rood

SmileIk hoop dat tantetje blij is met dit rondje. Ik wel in ieder geval. In de mist deze bonus gevonden. Dank daarvoor.

 

traditional13921. Een rondje voor ons "tantetje" (marmisaro #16) by GeoGrabje

13921SmileIk hoop dat tantetje blij is met dit rondje. Ik wel in ieder geval. In de mist deze tweede gevonden. Dank daarvoor.

 

traditional13920. Een rondje voor ons "tantetje" (marmisaro #9) by kvindnix

SmileIk hoop dat tantetje blij is met dit rondje. Ik wel in ieder geval. In de mist deze eerste gevonden. Dank daarvoor.

 

traditional13919. Stop & Go - Spuitendonk by DeNillus

SmileStop & Go hier, carpool daar,

Ja, je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier deze van Spuitendonk,

Waar ik een kopje warme thee dronk.