13-11-2011

Mist, mist en nog eens mist. Dat was mijn dag in het oosten des lands in Doetinchem en omstreken. En nog koud ook. Gelukkig kon ik in mijn bolide steeds lekker opwarmen.

 

traditional13903. Picknick & Rustplaatsen - Oude IJsselstreek 21 by Team SupeRare

13902SmileEven dacht ik hier in Netterden aan een hopeloze opgave te beginnen. Laatste found al een hele tijd geleden en daarna een not found. Terwijl het praktisch al donker was en dat zou de zoektocht ook niet gemakkelijker maken. Het zal wel geluk zijn geweest, maar in no time haalde ik het doosje boven. Mooi einde van deze cache-dag in het oosten des lands. Tevreden terug gereden naar Delft. Dank daarvoor.

 

traditional13902. Picknick & Rustplaatsen - Oude IJsselstreek 22 by Team SupeRare

SmileOp de terugweg naar Delft zag ik in Netterden nog twee icoontjes op mijn scherm opdoemen. Die zou ik nog mooi kunnen meepikken voordat het helemaal donker was. Dit was de eerste die ik bezocht en tot mijn geluk was het meteen raak. Dank daarvoor.

 

13901traditional13901. Dankbaar by Stil In Mij

SmileEigenlijk dacht ik met deze cache mijn bezoek aan het oosten des lands te kunnen afsluiten. De titel leek mij uiterst toepasselijk. Bovendien bijna donker en dat terwijl het pas 17.00 uur was. Het zou verboden moeten worden. Maar ja, het zal niet meevallen onze aardbol in een andere positie te wringen, zodat de dagen altijd lekker lang zijn. Laten we maar dankbaar zijn met de huidige toestand. Nadat ik het gevonden kleinood weer had terug geplaatst na de logprocedure, ontwaarde ik op mijn scherm langs de thuisroute een eindje verderop in Netterden nog twee icoontjes. Als de bliksem weer in mijn bolide en er op af. Natuurlijk bedankt voor deze.

 

traditional13900. Picknick & Rustplaatsen - Oude IJsselstreek 2 by Team SupeRare

SmileIk heb niet lang stilgestaan bij deze cache. Eigenlijk helemaal niet. Normaliter doe ik rustig aan, maar ik wilde nog eentje doen voor het donker werd. Vandaar. Dank voor deze.

 

traditional13899. Picknick & Rustplaatsen - Oude IJsselstreek 1 by Team SupeRare

13898SmileIk heb niet lang stilgestaan bij deze cache. Eigenlijk helemaal niet. Normaliter doe ik rustig aan, maar ik wilde nog een paar doen voor het donker werd. Vandaar. Dank voor deze.

 

traditional13898. Old iezer by Stil In Mij

SmileMet old iezer kun je nog heel wat leuke dingen doen. Er een sculptuur van bakken bij voorbeeld en die dan in Gendringen neerzetten. En die sculptuur is dan weer geschikt om een doosje in te verbergen. En dan zijn er altijd wel lieden die dat doosje willen vinden en en passant het old iezer nog even bewonderen. Iemand als ik. Wel een beetje snel deze keer, want het begon al aardig te schemeren en ik wilde nog een paar doosjes vinden. Dank voor deze.

 

traditional13897. Atletiek & Ambtenaren by Stil In Mij

SmileDeze was niet moeilijk. Ik hoefde alleen een passerend hondenuitlatend stelletje vriendelijk te groeten en daarna het doosje te graaien. Heet je volgende cache hier in Ulft misschien Bowling en Boeren? Dank voor deze.

 13895

traditional13896. Bellen en Ballen by Stil In Mij

SmileLanger gezocht dan noodzakelijk, maar gelukkig kwam het goed toen ik even beter oplette. Heet je volgende cache hier in Ulft misschien Billen en Bollen? Dank voor deze.

 

traditional13895. Ulft's 1ste Achtertuincache by Nikkeltje, MerJ

SmileGoed dat iemand hier in Ulft aan de weg heeft getimmerd, in dit geval dus de CO. Alleen vreemd dat men hier de achtertuin aan de voorkant van de woning heeft. Ik had namelijk niet de indruk dat ik achterom ging om de stash area te bereiken. Maakt allemaal niet uit, want ik kon mijn worteltekening kwijt in een mooie constructie. Dank daarvoor.

 

traditional13894. De Strang (1) by Roben Does

13894SmileMijn wandelingetje naar de stash area ging vanuit het noord-oosten. Eerst een viaduct over de N370 en dan een brug over de Strang bij Ulft. De cache meteen ontdekt, maar dan? Mijn eerste poging leidde ertoe dat het doosje nog verder naar binnen schoof. Peuteren met mijn handige schroevendraaiertje bracht uiteindelijk uitkomst door het dekseltje eraf te wippen, de logrol te graaien en vervolgens met de tweevingergreep het doosje te bevrijden. Het terugleggen na de logprocedure ging heel wat gemakkelijker. Daarna dezelfde weg terug naar mijn geparkeerde bolide.

BVDLC

 

traditional13893. Ulft blif Ulft by Stil In Mij

SmileNatuurlik blif Ulft Ulft. Das oal joaren en eeuwen so en dat kleine dörpken an de Strang mag i noait vergeaten.

Tot mijn schande moet ik bekennen nog nooit van Ulft te hebben gehoord. Tot mijn verdediging zou ik kunnen aanbrengen, dat Delft behoorlijk ver van Ulft ligt. Bovendien timmert men in Ulft niet veel aan de weg volgens mij. Met deze gedachten heb ik hier de cache van mijn worteltekening voorzien.

BVDLC

 

13891traditional13892. Picknick & Rustplaatsen - Oude IJsselstreek 24 by Team SupeRare

SmileNiets vermoedend reed ik naar de volgende pleisterplaats en kwam zowaar midden in het centrum van Silvolde terecht. Daar kun je blijkbaar ook picknicken. Gelukkig wist ik vlakbij de cache een parkeerplekje te bemachtigen. Daarna onopvallend aan het werk door heel opvallend belangstelling te veinzen voor het antieke hekwerk. Natuurlijk bleef het niet bij kijken alleen. Er moest ook gevoeld worden hoe dat gesmeed was. Deskundig vervaardigd was mijn indruk. Vooral de overnaadse inlas. En laat ik nou net daar iets bijzonders voelen. De rest is history. Dank daarvoor.

 

traditional13891. Picknick & Rustplaatsen - Oude IJsselstreek 25 by Team SupeRare

SmileMijn GPS-apparaat is niet rood. Trouwens ook niet klein, vind ik. Maar het hielp mij prima bij het vinden van het doosje. Dat overigens niet echt lastig was verstopt. Het picknicken is weliswaar mijn lust en mijn leven evenals het rusten, maar ik ging toch gauw verder.

BVDLC

 

traditional13890. Dretteknol [1] by GabbaGabbaHEY!, MaartenS

13890SmileIk heb veel dretteknollen gezien in mijn leven, maar nog nooit zo’n grote als hier in de buurt van Terborg! Bovendien zat deze gigadretteknol op een verrassende plek. Meestal zie je ze aan bomen die hun beste tijd hebben gehad. De boom hier is blijkbaar helemaal opgegeten door de dretteknol. Nadat ik van bewondering bijna in de greppel was gekukeld, kwam ik bij zinnen en heb gedaan waarvoor ik kwam, namelijk mijn worteltekening plaatsen.

BVDLC

 

traditional13889. Rondje Achterhoek #1 by jannickharmsen

SmileIk was nog niet gestopt of in de nabij gelegen wei kwamen twee geiten aangerend. Het kunnen ook andere diersoorten zijn geweest, dat weet ik niet precies. Ik kom uit de stad. Ze hadden prachtige gekrulde hoorns op de koppen. Ze leken mij wel fotogeniek, maar zodra ik uitstapte renden ze weer weg. Eikels. Toen ben ik maar de cache gaan zoeken en dat duurde niet lang, want hij was gemakkelijk verborgen. Dank daarvoor.

 

13888traditional13888. De Paasberg #3 by GabbaGabbaHEY!

SmileOf ik een zwarte hond had gezien? Eeh nee. Dus ging de man met één oog maar verder met zoeken en schreeuwen naar de verdwenen hond. Ik stond vlakbij de cache waarheen hij wees zonder te beseffen dat er een cache lag en vroeg vervolgens of ik daar een bunzing zocht. Eeh nee. En dat allemaal op de Paasberg bij Terborg.

BVDLC

 

traditional13887. De Paasberg #1 by GabbaGabbaHEY!

SmileAltijd prettig als je meteen de cache spot op plekjes als deze. Dat heb ik wel eens anders meegemaakt. Even verderop geparkeerd en toen echt de Paasberg op.

BVDLC

 

traditional13886. Oekelklats [5] by GabbaGabbaHEY!, MaartenS

13885SmileIk heb eens even op Oekelklats gegoogeld en wat denk je? Niets! Het is mij daarom duidelijk dat de CO mij hier bij Gaanderen probeert iets op de mouw te spelden. Alsof het leven al niet ingewikkeld genoeg is. Bovendien deed het mij het ergste vrezen voor de cache. Misschien ook fictie. Toch maar even gaan kijken en gelukkig viel het mee. Hij lag er echt. Dank daarvoor.

 

traditional13885. Veldzicht # 1 by wr450f05

SmileOmdat ik zelf niet weet hoe de wereld er hier heen ligt, maak ik gebruik van TomTom. Nou, die wist het ook niet echt. Liet mij over een smal onverhard landweggetje rijden. Dat is het ergste niet. Er kwamen drie tegenliggers waarvoor ik moest uitwijken. De enige mogelijkheid was over het grasperk behorend bij een woning waar net een mevrouw de was ophing aan de waslijnen niet ver van het pad. Bovendien was langs de rand van het pad en de tuin een draad gespannen op 10 centimeter hoogte. Kortom, de hele boel aan gort gereden. Is natuurlijk ook niet slim om hier te gaan wonen met al dat verkeer.

Even later reed ik langs het veld waar de cache normaliter zicht op heeft. Vandaag niet. Mist, mist en nog eens mist. Toen heb ik maar de fraai verborgen cache gezocht en gevonden. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

Daarna via een kort landweggetje weer terug naar de gewone weg.

 

traditional13884. DECC: Doetinchemse Eerste Carpool Cache by Saab9-x

13883SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Doetinchem.

Even kijken en toen zag ik hem.

 

traditional13883. Doetinchem: DEIC by Saab9-x

SmileExtra tool meenemen, wordt aangeraden in de beschrijving. Maar wat? Graafmachine? Koevoet? Drilboor? Dat stond er niet bij. Dus met mijn handen in de lege zakken naar de stash area gewandeld en flink gezocht naar een opening. En toen naar een tool in de natuur. Beide werden gevonden en het lukte om de cache in handen te krijgen. Op dezelfde wijze terug gewandeld naar mijn bolide.

BVDLC

 

13881traditional13882. acacia(laan) weg! by s-tur

SmileZo te zien was men hier naast de aftandse boom nog diep in ruste. Dat gold niet voor mij, hoewel ik best rustig was. De boom eens goed bekeken en inderdaad, het wordt tijd dat hier iets beters voor in de plaats komt. Zo wordt Doetinchem steeds mooier.

BVDLC

 

traditional13881. Doetinchem: DTIC by Saab9-x

SmileWandelen langs de Oude IJssel in de mist. Eigenlijk best romantisch, als het niet zo koud was. Bovendien ontbrak gezelschap. Dus maar in mijn eentje langs het brede water om ergens een fraai gecamoufleerd doosje te vinden en dat lukte. Dank daarvoor.

 

13880traditional13880. Doetinchem: Kunst 01: "shall we dance" by Saab9-x

SmileIn de mist kon ik de omgewerkte hoogspanningsmast maar nauwelijks onderscheiden. Wat ik zag, vond ik wel grappig. Als cultuurbarbaar vind ik sowieso alle kunst mooi. Lijkt me trouwens een heel werk om zoiets groots te scheppen. Ik denk ook dat het origineel is, maar zoals gezegd, echt verstand heb ik er niet van.

Des te meer verstand heb ik van doosjes. Deze hier was prima in orde. Dank daarvoor.

 

traditional13879. Parkje in Doetinchem - De Huet #2 - Vijver by West®

SmileNa de teleurstelling bij #1 was deze snel in het bakkie. Wel even mijn oude lijf behoorlijk moeten verwringen om erbij te komen, maar het lukte. Dank daarvoor.

 

13877traditional13878. Parkje in Doetinchem - De Huet #4- Kinderboerderij by West®

SmileLang vergeefs gezocht op verkeerde plekjes. Terwijl de ene na de andere hondenuitlater passeerde, bekeek ik gedachtig de hint de plekken die daarvoor umho in aanmerking kwamen. Het leverde niets op. Dan maar een eind verder gewandeld naar nummer #3 in de serie in de hoop op meer geluk. En dat geschiedde. Het leverde bovendien info op over de verstopwijze van deze CO. Terug hier beter bepaalde plekken onderzocht en inderdaad: raak. Van de hint begrijp ik echter niets…

BVDLC

 

traditional13877. Parkje in Doetinchem - De Huet #3 Eiland by West®

SmileZo lang ik vergeefs zocht bij de vorige cache, zo snel had ik deze in handen. Kwestie van geluk denk ik, want een micro in het bos met een minimale hint waar je alle kanten mee uitkunt en bovendien de gebruikelijke miswijzing van zowel de CO als van mezelf op het GPS-apparaat, is als zoeken van een speld in een hooiberg, namelijk een gebied ter grootte van ongeveer een kwart voetbalveld.

BVDLC

 

traditional13876. De vloek van de FTF #4 - Kleintje kunst by Lubbie

13876SmileIk heb geodorie hier in Wehl wel binnensmonds staan vloeken, omdat ik het verdomde doosje niet kon vinden. Ten langen leste heb ik mijn elektronische speeltje waarmee ik normaliter bel, aangesproken om de spoilerfoto te bekijken. En zelfs toen duurde het nog een poos voordat ik het ellendige doosje in de smiezen kreeg. Bedenk daarbij, dat regelmatig mensen stonden te pinnen aan de automaat en ik hun argwanende blikken moest pareren met schijnbare belangstelling voor kunst en zo. Gelukkig kon ik uiteindelijk met een letterlijke handomdraai mijn slag slaan. Gauw gelogd en wegwezen hier, voordat men dacht dat ik voorbereidingen trof om een bank te beroven.

BVDLC

 

traditional13875. Irritant puntje langs de A12 [2] by molletje83

SmileGelukkig heb ik mij niet hoeven irriteren aan dit puntje. Zo vaak kom ik hier niet langs. Nu dat vandaag toch gebeurde tijdens mijn bezoekje aan het oosten des lands, heb ik meteen resoluut dit puntje bij Zevenaar opgeruimd. En dat stond netjes. Dank daarvoor.

 

traditional13874. ZECC - Zevenaar's Eerste Carpool Cache by molletje83

13875SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Zevenaar

Vind je er een paar.

 

traditional13873. ZTCC - Zevenaar's Tweede Carpool Cache by molletje83

SmileCarpool hier, carpool daar,

Ja je ziet ze veel dit jaar.

Ook hier in Zevenaar

Vind je er een paar.