11-11-2011

Op deze bijzondere datum moesten natuurlijk precies 11 caches gevonden worden. Daartoe toog ik naar de Hoeksche Waard en het is gelukt.

 

traditional13872. DE BARENDRECHTSE BRUG 2 by bully35

13872SmileDe 11e cache vandaag! En dus de laatste, want de datum 11-11-11 vroeg daarom. Eerlijk gezegd stond deze cache niet op mijn lijstje deze dag, maar een onverwachte not found aan de andere kant van de Hoeksche Waard noopte mij een waardige vervanger te vinden om toch op het getal van 11 founds te komen. En dat was deze cache die ik na een kort wandelingetje bereikte, maar niet meteen vond. Kwestie van op verkeerde plekken zoeken, omdat mijn pijltje daarheen wees. Toen ik niets vond, maar eens naar de hint gekeken en vervolgens vloog ik op brede wieken rap naar de juiste plek. Mooi gedaan. Dank daarvoor.

 

traditional13871. Mooi Hoeksche Waard 5 by pappa73

SmileOok hier is de Hoeksche Waard mooi. Een mooi landelijk paadje bij Heinenoord, waar ik mijn 10e cache vond vandaag. Dus nog eentje te gaan vanwege de bijzondere datum.

BVDLC

 

13870multi13870. De Zalm by TheRacers

SmileEerlijk gezegd heb ik mij niet aan de multi gehouden, maar wel precies de bedoelde route gevolgd. Toen ik thuis namelijk de formules voor de cache zag, kon ik het niet laten om daaruit de cache-coords te destilleren. Ik ben dus rechtstreeks vanaf de cache De Staart naar de cache van De Zalm gewandeld door een gebied, dat ik in het verleden al meermalen geocachend heb bezocht. Het was mooi weer, het zonnetje scheen en het was een fijne wandeling met aan het eind een fraai verborgen cache, waarin ik de TB heb gedumpt die ik vlak hiervoor in De Staart had gevonden.

BVDLC

 

traditional13869. De Staart by Kermit

SmileDat viel nog niet mee! Weliswaar een leuke wandeling door het grazige gebied langs de druk bevaren Spui en Oude Maas hier bij Oud-Beijerland, maar op de stash area was ik lang bezig met niets
vinden. Er kwam op een gegeven moment zelfs een luid hinnikend paard langs draven en ik kan me vergissen, maar het hinniken klonk duidelijk als uitlachen. Dat bracht een flinke stoot adrenaline in me naar boven en met dubbele energie ging ik door met mijn enigszins gynaecologisch aandoende onderzoek. Ik was behoorlijk opgelucht toen ik uiteindelijk de doos tevoorschijn toverde. Kon ik eindelijk mijn worteltekening kwijt en verder het gebied door met de multi De Zalm.

BVDLC

Uit: TB

 

traditional13868. Mooi Hoeksche Waard 10 by pappa73

13868SmileOok hier is de Hoeksche Waard mooi. Midden in Oud-Beijerland was men zo vriendelijk gewest een parkeerplekje voor mij vrij te laten, zodat ik even de nano kon vinden. Het bleek mij, dat je zelfs bij nano’s nog verschillende groottes tegenkomt. Deze was wel erg klein. Dank daarvoor.

 

traditional13867. Huis, tuin en keuken by pappa73

SmileHet was mij behoorlijk onduidelijk waar ik moest zijn, in het huis, in de tuin of in de keuken. Mijn pijltje wees het meest naar de keuken en omdat ik de grap niet meteen doorhad, heb ik behoorlijk rondgezworven en ben zelfs achter huis geweest, waar ik het nulpunt het dichtst benaderde. Uiteindelijk nog maar eens van vooraf begonnen en bij toeval ontdekt waar het hier in Oud-Beijerland allemaal om draaide. Toen was het snel gepiept. Leuk gedaan. Maar misschien nog eens goed naar de coords kijken? Ik had 18 meter afwijking.

BVDLC

 13866a13866b

traditional13866. Mooi Hoeksche Waard 11 by pappa73

13866SmileIn het mooie dorpje Goudswaard gebeurde het. Het was 11-11-11 en om precies 11.11 uur bij temperatuur van 11 graden Celsius plaatste ik mijn worteltekening in cache #11 van deze serie door de mooie Hoeksche Waard. Ik had ruim de tijd genomen om deze bijzondere historische gebeurtenis vast te leggen. Terwijl overal in West-Europa en Afrika in onze tijdzone groepen mensen van alles bedachten om deze bijzondere minuut op deze datum te vieren, verrichtte ik mijn feestje in mijn eentje.

Helaas duurde mijn euforie maar kort. Om 11.12 uur was het allemaal voorbij en kon ik weer gewoon gaan doen en mijn weg vervolgen door dit landelijke gebied. Dank daarvoor.

 

traditional13865. Mooi Hoeksche Waard 4 by pappa73

SmileOok hier is de Hoeksche Waard mooi. Mooi uitzicht vanuit de westpunt van dit voormalige eiland. Maar ook een keiharde wind. Dus maar vlug mijn werk gedaan en vanuit mijn warme bolide naar het weidse landschap gekeken. Dank daarvoor.

 13864

traditional13864. Mooi Hoeksche Waard 8 by pappa73

SmileOok hier is de Hoeksche Waard mooi. Eerlijk gezegd dacht ik, dat het verhaal over de Romeinse bewoning hier uit de CO-duim was gezogen. Ik had er namelijk nog nooit van gehoord. Googelen bracht mij echter op andere gedachten. Hier ligt heel wat geschiedenis. Mooi dat de CO mij daarop heeft gewezen. Weer wat geleerd. En nog een mooie cache ook. Dank daarvoor.

 

traditional13863. Kreekweg by bully35

SmileJe ziet wel vaker van die smalle weggetjes die plots eindigen, omdat er op een gegeven moment in de geschiedenis zonodig een kruisende autoweg moest komen. Prima rustige plekjes om een cache te leggen. Dank daarvoor.

 

traditional13862. Klaasje by bully35

13862SmileDe geit hier in Klaaswaal met de toepasselijke naam Klaasje zag er prima uit! Eigenlijk meer dan prima. Hij kon volgens mij zo meedoen in het programma voor te dikke wezens. Volgens de vrijwilligster was de oorzaak het min of meer domme gedrag van allerlei mensen om hun voedselrestanten over het hek te dumpen bij de dieren alhier. Zoals bekend vreten vooral geiten alles. Weinig aan te doen.

Wat in de beschrijving staat klopt. Ik mocht van de vrijwilligster naar binnen en geit Klaasje kreeg er niet genoeg van om zijn kop te laten bewoelen. Overigens kwam mijn aanwezigheid goed van pas, want ik mocht meteen aan de bak. De vrijwilligster moest een haan vangen om hem elders onder te brengen. Mijn belangrijke taak was het, om het deurtje van het hok te openen en te sluiten terwijl zij het dier greep. En in de juiste volgorde, dus deurtje open, de hanengraai en dan deurtje weer dicht. De samenwerking verliep voortreffelijk en voor het beest het wist, zat ie al in een soort kattenkooi en achter op de fiets voor een ritje naar zijn nieuwe onderkomen.

De nano had ik trouwens al lang van mijn worteltekening voorzien voordat al deze gebeurtenissen zich voordeden.

BVDLC