09-11-2011

In Hoofddorp lag nog het een en ander waar ik de vorige keer hier nog niet aan toe was gekomen. Vandaag dat afgemaakt.

 

traditional13861. Geniedijk 5 by sakhahan

13861SmileEen mooie wandeling voor het laatst bewaard vandaag en bovendien het geluk, dat het zonnetje heerlijk scheen en het praktisch windstil was. Zo stiefelde ik bij Hoofddorp door het bos dat ik al zo goed kende van eerdere geocache-bezoekjes en bereikte via de Geniedijk een leuk geconstrueerde cache. Na het plaatsen van mijn worteltekening wandelde ik tevreden terug naar mijn geparkeerde bolide. Dank daarvoor.

 

traditional13860. Vlieland by Boeijkes

SmileWat een belangstelling voor het vinden en loggen van een cache! En nog vrolijke belangstelling ook. Hier aan de rand van Hoofddorp waar je je gezien de straatnamen op het eiland Vlieland waant, keken vier alleraardigste jongedames toe hoe ik te werk ging. Eentje had al bijna de plek aangewezen - wat ik helemaal niet erg vond, anders had ik misschien onterecht de hele tuin omgespit - en het was me eigenlijk wel duidelijk waar ik moest zoeken. Om de spanning er nog een beetje in te houden, maakte ik er een kleine show van door eerst op de verkeerde plek te kijken, hetgeen ademloze stilte tot gevolg had. Tergend langzaam bewoog ik mijn hand daarna richting de cache en vier paar 8-jarige ogen vertelden mij, dat ik goed zat.

13860Triomfantelijk volgde mijn graai en gezellig kletsend heb ik daarna mijn log gezet, hen onderwijl een raadsel opgevend. Wat zou namelijk het woord Carrotte kunnen betekenen? Ik gaf een hint: je kunt het ergens aan mij zien. Het duurde niet lang of eentje opperde: wortel. Dat was snel en goed. “Willy Wortel!” klonk het eenstemmig. Heerlijk om zo een cache te vinden en te loggen.

Toen vond moeders het tijd, dat de dames aan de drank gingen. Thee of limonade vermoed ik. En ik verliet tevreden deze gedenkwaardige plek.
Dank daarvoor. 
 

traditional13859. Geniedijk 1 by sakhahan

SmileOp alles voorbereid vanwege de vorige gevonden verstop-methodes aan de Geniedijk, kon ik hier vrij snel mijn slag slaan. Mooi gedaan.
Dank daarvoor.

  

traditional13858. Geniedijk 2 by sakhahan

13858SmileBij #4 gewaarschuwd voor de listen van deze cache-legger, was het snel raak. Dank daarvoor.

 

traditional13857. Geniedijk 3 by sakhahan

SmileFlink lopen zoeken hier, voordat ik de sluwe verstopwijze ontdekte. Maar hierdoor was ik gewaarschuwd voor de volgende caches op de Geniedijk die nog moesten volgen. Dank daarvoor.

 

traditional13856. Geniedijk 4 by sakhahan

SmileNa een leuk wandelingetje door het open veld bij Hoofddorp trof ik een kapot doosje aan. Niet verwonderlijk vanwege de bevestigingsmethode. Het rolletje was nog droog, maar dat blijft niet zo, denk ik. Wel dank voor de cache natuurlijk.

 

13854traditional13855. Busjekomtzo 6 by sakhahan

SmileHé, hier had ik al eens eerder een cache gevonden. Ik moest er zelfs voor terugkomen destijds omdat het de eerste keer niet lukte. Vandaag ging het een stuk sneller. Hij lag dan ook op een ander plekje. Voor mij een stuk gemakkelijker te graaien. Dank daarvoor.

 

traditional13854. Busjekomtzo 5 by sakhahan

SmileGeen bus te bekennen tijdens mijn bezoekje. Het ging ook zo snel… Dank daarvoor.

 

traditional13853. Busjekomtzo 2 by sakhahan

SmileVan de hint heb ik niets begrepen evenmin als van de coördinaten die me midden in het grasveld deden belanden. Na verloop van enige tijd besloot ik op een van de logische plekjes te kijken. En jawel, raak. Dank daarvoor.

 

traditional13852. Busjekomtzo 4 by sakhahan

13850SmileBussen reden af en aan voornamelijk scholieren oppikkend en uitspuiend. Intussen graaide ik een cache. Ook mooi. Dank daarvoor.

 

traditional13851. Busjekomtzo 3 by sakhahan

SmileIk was even bang al die keien hier te moeten optillen om eronder te kijken, maar gelukkig graaide ik vrij snel raak. Dank daarvoor.

 

traditional13850. Busjekomtzo 1 by sakhahan

SmileBussen reden af en aan over de busbaan tijdens mijn bezoekje en waren bijna allemaal leeg. Het flesje liet zich goed vinden en was vol. Met een logrol. En die was niet vol. Dank daarvoor.

 

13849mystery13849. Rekendieren by het stalen ros

SmileIk kijk regelmatig naar de dog whisperer en weet daarom, dat je niet altijd op dieren kunt rekenen. Ze doen soms de gekste dingen, zoals de stofzuiger aanvallen, bang zijn op linoleum te lopen, blaffen naar de buurman en ga zo maar door. Dat betekende dat ik zelf moest rekenen om deze puzzel op te lossen en het denkwerk niet kon overlaten aan vlinders, slakken, lieveheersbeestjes, bijen, spinnen en meer van dat zootje ongeregeld.

Gelukkig heb ik vroeger op school altijd goed opgelet en kon zodoende alle cijfers tot prachtige getallen omvormen, zodat er mooie coördinaten uitrolden. Maanden geleden heb ik al eens een poging gedaan naar de berekende plek te gaan, maar het bleek dat ik ook niet op TomTom kon rekenen. Die kende het toegangsweggetje met de verraderlijke drempeltjes nog niet. Min of meer per ongeluk reed ik daar vandaag tegen aan, bij wijze van spreken dan.

Een wandelingetje door het hoge natte gras volgde om de cache te vinden. Gelukkig beschik ik sinds kort over nieuwe hydrofobe sportschoenen, zodat ik naar mijn bolide terugkerend de fraai verborgen cache had kunnen loggen en heerlijk droge voeten had gehouden. Dank daarvoor.